Friday, May 4, 2012

Sakura hira hira...

Pertama kali melihat sakura pada waktu malam, disinari cahaya lampu. Cantik... warna pink sakura lebih menyerlah.

IMG_0969
sayangnya night snapshot is not my specialization sob sob... belum ada masa nak belajar dengan lebih mendalam tentang fotografi. Maka memori itu saya cuba simpan elok2 di kotak fikiran. (eh macam melalut je ayat ni, tskk)...

IMG_0990 
Ini merupakan spesis sakura yang agak berbeza (ampun tak tahu nama). Jika dilihat dari jauh, pada mata patik ia tidaklah secantik sakura yang dipaparkan pada entri sebelum ini. Tapi bila menghampirinya dengan lebih dekat dan cuba dongak ke atas... subhanallah yang ini pun punya kecantikan tersendiri...
 IMG_0988 
 pandangan lebih dekat...
IMG_0985 
Sakura hira hira...

Tak tahu pun makna hira hira ni. Kali pertama dengar hira hira dari sebuah lagu yang didendangkan oleh kumpulan Ikimonogakari... "Sakura hira hira". Cuba cari di kamus elektronik namun tiada sebarang jawapan diperolehi akan makna perkataan tersebut. Bila cari di internet ia merupaka satu istilah untuk menggambarkan pergerakan beralun contohnya seperti pergerakan bendera atau langsir. Bila sakura gugur ke bumi kelopaknya yang lembut seolah-olah beralun/ menari mengikut rentak angin sebelum menyentuh bumi...  uwahh ayat tak menahan.. sekali makna yang diulas panjang lebar tu salah haha... 

Waktu tu kami sedang menunggu kawan en suami, tiba-tiba angin datang (kuat sikit dari sepoi sepoi bahasa), lalu sakura berguguran jatuh menyentuh pipi dan tangan. Terus feeling dalam pelem gitu (ish, berangan aje kamu ni)...


27 comments:

diha said...

cantiknye~~

whitecappuccino said...

subhanallah! sungguh mengagumkan! bestnya kalau berada di situ waktu ni :)

keli menari said...

ni yang dok depan skrin pon leh berangan macam pilem.haha

DaZzlingLilLy said...

cantinya sakura..day and night dua2 pic cantik..bila lah dapat sentuh sakura..hehe..nak simpan dlm kotak pikiran jugak..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cantik, sangat cantik :)

Nadiah Sidek said...

tengok dekat memang nampak cantik sangat

kasihredha said...

comeyyy nyo

sob..sob sob
nak feeling mcm pelem gak

Hanamiko Sakura said...

seronoknya.. beranganlah kak.. macam dalam pelem gitu.. mesti best :)

SiTi AiSya mzm-fc said...

waaa sukanya bunga tu..

Cik Pulau said...

hira-hira... mace2 namo bunga neh..hehehe..
kak.. perhhh.. suweet gtuu..
daun jatuh ke pipi. euwww...

annadinara said...

cantikkk! sakura maksudnya, hihi...

Virtual Writer said...

sugoii.. :D

Miss Butterfly said...

seriously im jeless... nak pegi sne.. hurmmm :(

Chekgu Azrine said...

Feeling mcm dlm filem jepun erk..sekali sekala..btw..sakura mmg lawa la..teringin nk tgok mata kepala sndiri..insyaAllah..

Kazman / Sue said...

sekali angin tiup berguguran bunga tu mesti feeling macam citer hindustan kannn... haaa3x... semoga sihat selalu bersama suami dan baby dalam perut tu...

ainwaheeda said...

wahh.. cantiknya bunga sakura tuu.. mesti syok kan dapat pegang bunga tuuu.. teringin sangat.. =)))

Nuwairani Ismail said...

macam boleh rasa je sakura tu jatuh ke pipi ala2 snow yang turun...adoi...rindunya masa2 itu..

Umie Naziera said...

wahhh,seronoknya klau dpt tido dlm timbunan bunga sakura..lembut ja,kalah tilam VONO..ahakss

happyichigo♥ said...

cantiknya bunga sakura!!! sakura hira hira...mesti hanis pun sama hira hira

Cik TeN10 said...

Fatin lebih suka sakura warna pink actually .. Tp mostly kat akita warna putih.. Kalau perasan sakura warna putih biasa tu ada 5 kelopak ja..tp yg dlm gmbar yg wrna pink ni pattern lain sket kan ? :)

Meh la melawat umah kita.. Kitorang g hanami kt kitakami,iwate.. Tempat tu biasa2 ja.. Cuaca plak panas aritu smpai sakit kepala.. Tp puas hati sbb dpt snap pepohon sakura yg sgt awesome !! :)

CikUna said...

i Loike pink colour.. hehe padahal semua colour una bedal suka.. lalala.. mama akachan, nanti balik m'sia kirim na.. nak tanam kat umah hehe

Soo Hae Daa said...

subhanAllah...cantiknye...nk p tgk sakura gak..huhuhu

Fabulous Me said...

MasyaAllah cantik sgt.. LAgi2 yang malam dgn lampu oren tu kan? Rase tak nak berganjak plssssss

siti kektus said...

nampak cantik je kak yg pink ni. tak lah rasa pudar sgt warnanya dari yg lag satu tu. hehe :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kat sini x der koen nak tgk sakura memlm gituew...jelezzz nyer ai...owh pasti u merindui sakura next year ekkk...ai loike ur shoes babe...mcm muda remaja gituew...x nampak mcm kaki org preggy wootz wootz...cun!!

Munnafendy said...

comel la sakura bila dia hira-hira...hihihi

*nis saje letak gmbr kaki je kan? nasib baik dh tengok perut nis kat blog lady ayu hahahha

khairunnisa ♥ said...

sakura :) cantik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails