Tuesday, May 29, 2012

Tsukareta...

Pernah buat entri bertajuk sama di SINI. Tapi entri tu agak boring pasal study, english pun merapu je tulis hehe... plus with spelling lagi... tskk...

Ayahanda dan bonda baik2 aja. Cuma kesian sebab asal malam je mereka berasa agak sejuk al maklumlah bila larut malam tarakucha suhu di sendai masih lagi rendah iaitu sekitar belasan dc.

ini tenki yohou hari ni. Yang merah tu suhu maksimum (biasanya waktu siang), manakala blue karer tu suhu minimum (biasanya waktu malam hari-tengah malam macam tu kut). Dalam bracket ada tambah tolak adalah perbezaan dengan suhu semalam. 

Memandangkan saya dan cinta hati dah terbiasa, suhu sebegitu adalah sedang elok buat kami. Memang masih belum simpan heater sebab dah jangka mama dan abah pasti memerlukannya nanti.

Seriusly, start dari semalam terasa sangat penat dan tak larat. Tidur malam dah susah nak lena. Sebelum ni tak susah macam ni pusing sana sini lepas tu terlena. Balik dari lab, masak dan buat kerja rumah, malam tu pasti terlena walaupun akachan aktif bergerak. Tapi sekarang, jalan pun tak selesa, baring pun tak selesa, pendek kata semua pun tak selesalah. Duduk buat kerja kat lab pun tak syok... bila nak jalan ke toi tu aduhai rasa macam jauhnya toi ni... eh, esok ada check up minggu 38.

Baru ingat check up sebelum ni belum story mory. Kalau ikutkan hati memang nak story mory dan tinggalkan kenangan/memo pregnancy kat sini tapi entahlah macam tak ada mood pulak. Eheh mengada...

22 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

makin dekat due date mmg cepat tsukareta babe...tue biasalah ....bykkan minum air & susu k...TC babe moga di permudahkan segalanyer @.@

Asmara said...

Sini pun malam masih bawah 10C. masih tidur berselimutkan futon tebal. Subuh awal pagi 2 lebih ok ke tu? harap semua ok kan. nnti free2 bawaklah jln2 sini ke. ;D

Tea said...

Hanis.. Dah bila2 masa jer bb nak tengok dunia.. Contraction tu rasa mcm senggugut.. Then sampai senggugut yg paling kuat tu pushhhhhhhh ok.. InsyaAalah dipermudahkan..

Farah Shamsudin said...

bila dah hampir waktunya tu, memang tak selesa kan.. semoga segalanya dipermudahkan sayang..

Nadiah Sidek said...

kalau yang dah biasa dengan cuaca sejuk, suhu tu memang just nice. kalau tak biasa, akan rasa sejuk la. teringat masa mula-mula nak beradaptasi dengan cuaca sejuk. sejuk sikit pun dah tak tahan :p

Elysa Sofia said...

Sejuk betul waktu malam kat sana..patutlah parents sis x tahan...makin banyak yg tak selesa,takpe...tak sabar nak tunggu baby keluar! :)

keli menari said...

Makin harinya nak datang , makin tak selesa.Jaga2 ye emosi :)

norliha said...

dah dekat nak bersalin mmg mcm tu, sabar ya...
Take care....

Umie Naziera said...

kesian baby sejuk2

Papa Mifz said...

mesti 2 2 dah berdebar debar nak tunggu saat baby keluar kan...:)

yatie chomeyl said...

MIL oghe pun maso mari sini 3thn lepas (utk jaga ore dlm pantang beranok ko SN); oyat sejuk sgt; siap dio pakai jaket winter. padahal oghe dgn hubby dh pakai tshirt jah hehehe. oghe tuo meme x berapo tehe sejuk ..so meme keno standby heater la:)

wida said...

cari mood..cari mood, nnti cite ek

wida said...

cari mood..cari mood, nnti cite ek

wida said...

cari mood..cari mood, nnti cite ek

Munnafendy said...

hrp2 lepas ni check up dgn doc lain ye nis :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah... is pulak yang berdebar2.. take care ye dear.... banyakkan berdoa agar dioermudahkan... Lailahailla anta subhanaka inni kuntuminadhzalimin (^___^)

FnF Simple Life said...

tahniah in advance...semoga selamat dan dipermudahkn semuanya nnt... bby sy no.1 37weeks dh keluar...no.2 lahir 38weeks...

amirah said...

yeayyy..sket je lagi..

d_LA said...

tok lamo beanr doh tu bokali..dla pun x sbr nok tgk akachan k.nis..msti cute miut cam k.nis..
k.nis,patutla ma abah k.nis sejuk sbb mesia panas loni walaupun kdg2 huje..rs nk pindoh dok jepun je pulok..haha...

ch000tz axoera ヅ said...

sabar sikit hanis.....inshallah moga semuanya dipermudahkan......tak sabar nak tgk anak jepun hehehe xoxo take care okay

Noraim said...

akachan xsaba nok tubek doh tu kak. hihi.

Cinta Misteri said...

Arghhh CiM pun penat sgt ni!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails