Thursday, July 5, 2012

Atarashi kotoba...

*scheduled entry

Atarashii Kotoba=perkataan baru (kotoba=words, atarashii=new)

Baru sempat nak story mory perkataan baru yang saya belajar semasa di hospital. Terkedu bila nurse menyebutnya. Ni antara yang diingati

shukketsu = bleeding
oppai = bf (susu ibu)
omutsu = diaper
oshikko = wee wee
unchi = poo poo

Belum habis pantang lagi, masih menghitung hari huhu. Tapi setakat ni dah 2 kali keluar ke hospital. Dan akan keluar 2 kali lagi ke hospital dan juga menghantar ayah bonda pulang ke kg halaman uhuk2... ada 3 check up wajib di hospital 2 kali untuk monitor berat baby dan progress oppai. Cukup sebulan nanti (10 Julai 2012) check up baby dan juga check up mama baby.


7 
 "Mama... tak selesanya benda kat atas kepala saya ni" (muka tak puas hati, buang je topi tu terus dia ok :)), "oh by the way Uncle Clive panggil saya prince la hehe..."

Gambar di atas tu masa check up yang lepas (1 Julai 2012), berat Hamza dah 4.5 kg. Pembesaran normal menurut kata nurse.

p/s: haishh mainan emosi...

34 comments:

LuN@_aiDi said...

Alllaaaa omeiinyer bby HamZa dok dlm carseat!^____^
owhh bby hamZa dah 4.5 kg kalah bby ZahiN neh..hihihi
Yuukkk bby ZahiN mari menyusuuu...=B

Asrul "iLham" Sany said...

comel...

suka bau baby... masam hahaha

Anum said...

comelnya baby

kasihredha said...

kiss2 hamza dulu
ala2 dah besar dah hamza dah 4.5 kg dah...kejap je kan masa berlalu.
Ayah dan mak dah balik ye hanis

fiza said...

Tomeinya dia ☺☺

Cikpuan rara said...

jari panjng2.comels~!

yatie chomeyl said...

ore pun mulo2 bljr words ushikko, unchi & oppai maso beranok ko SN dulu hehe

Shana' said...

Tengok baby Hamza yang inesen ni tiba2 je terasa nak baby lagi sorang.......:)

Cik Sara said...

comel!... cute baby ever..

msredcheesecake said...

COMEL HAMZA NGAN TOPI DIA... BBY MMG RIMAS KAN NGAN CAP NI...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

X Lama dh nk g hugs ketat2 ken kun ni
AlOlolo kawaii
Jauh nyer babe nk dok atas keta htr ur parents blk tu

P/s:: rindu nyer cik Hana Sakura lama x terjah Umah lady chenta ni (*^_^*)

Hanis Azla said...

Subhanallah.. sgt cute anak hanis ni.. kalau dekat, mesti akak dan cium2 sbb geram..

Kazman / Sue said...

wahhh.... comelnyaa... kecik2x dah pandai tunjuk raut muka tak puas hati yee... heee3x...

Diayana Amirah said...

comelnya hamza... geram

amirah said...

eee comelnya hamza! dah tak payah pakai mitten ke? eh, betul ke mitten

Nieda said...

Tengok wajah Hamza dah lain sikit dari masa memula tengok dulu.Nanti lagi lain bila dah besar sikit lagi.

Nuwairani Ismail said...

cepat jugak berat dia naik. comel betul sekarang! suke! suke!

Chekgu Azrine said...

alolo..chomeinya hamza..nak cium leh??

Lya Colours said...

comelnya hamza
moga sihat2 ye hamza

Iryd Ashraff Hadzri said...

Hanis nak pggl Ken boleh x? klu x bleh nak pggl nm penuh ken hamza.. hoho

siti kektus said...

senyumlah sikit ken hamzah. barulah bertambah comel. :D

keli menari said...

Amboi makin comel dah ni..

whitecappuccino said...

hamza y comel jer. tu la mentang2 saya tak leh wat apa, mama letak apa saja atas kepala saya ni

aisha said...

wahh comel ye..rindu bau bb :) take care;)

Nadiah Sidek said...

suka tengok mimik muka hamza tu..hihi..

nana said...

hello Hamza. Welcome to new world :) comel nya dia Kak Hanis. ee, geram!!!

Eey said...

comei nyer... macam dah besar2 jer.
:p

sudipVSsenduk said...

Hamza nampak dah besar la, padahal baru 26hari kan... good boy

zaujah until jannah said...

seronok nya kalau ade baby. yg takot nak bersalin. !!! bdk2 x suke topi kan. hahah myb sbb dlm perot die x pakai ape2. hahah

senyumSOYA said...

hamza comey!!! ble kelik klate kak? nk g mlwat ni..hihihi

Nazayiena said...

Comelnya bb Hamza...
Salam kenal dr kak NUrul.

Nur-nba said...

Comelnya Hamza... :D

happyichigo♥ said...

baby hamza comeeelnyeee

Noraim said...

eh bakpo sero muko hamza lain pulok? hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails