Friday, September 28, 2012

Tappuri...

Adakalanya saya belajar lebih banyak vocab nihongo secara tak sengaja. Beli air di seikyou (coop univ) tiba-tiba ternampak tappuri tertera pada sebuah botol minuman (ampunn kalau salah penjodoh bilangan huhu).

ビタミンCたっぷり (たっぷり=tappuri)

Terus check kamus, tappuri bermakna plenty of... air dalam gambar tu kaya dengan vitamin C dari buah blackcurrant, raspberry dan acerola. Yummy, i like the taste! Air kat sini macam2 jenis, sedap2 pulak tu hehe, cuma patik je tak sempat nak story mory kat blog. InsyaAllah ada masa pasti akan dicoretkan di sini.

Oklah nak continue kerja, esok ada meeting. Ya ampunn sejak dua menjak ni bw gitu2 je comment pun tak sempat huhu, pengsan! Bila dah reda kesibukan ni baru syok nak menaip. bila agaknya ye...


13 comments:

norliha said...

nampak sedap jer...

Niza Romli said...

laa..botol air rupanya. Ingatkn roti..mcm roti gardenia.

sabar dubai said...

waa bestnyeee ade rs mcm calpis x kak hanis? hamza sihat kak hanis?

Hanamiko Sakura said...

tak apa kak hanis.. slow2..
gambatte ne! ;)

Hanamiko Sakura said...

tak apa kak hanis.. slow2..
gambatte ne! ;)

CikUna said...

yeehaaahhhh.. Air sedap tappuri rasberry... kak.. dahagala pulak...hehe

sudipVSsenduk said...

packag

sudipVSsenduk said...

packaging air tu pun dah menarik & tertarik!

Chekgu Azrine said...

takpe sis..demi prjuangan sis utk habiskan blajar..utamakan itu dlu..nti2 blh je bw..hehe..

senyumSOYA said...

bgos utk kulit ni.. waa.... comey2~ nok sikit kak ...^^

Umie Naziera said...

tgh minum 100plus ni,huhu

Noraim said...

belit2 lidoh nok sebut perkataan jepun ni. hee.

amirah said...

samalaaaa sibuk sgt hanis. sibuk dgn anak2 lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails