Tuesday, September 25, 2012

Vakushin...

Rasa macam dah berzaman tak update blog hehe... rindu nak menulis namun tak berkesempatan. Untuk beberapa bulan ni memang akan jarang update sebab dah hujung2 study ni haruslah utamakan mana yang patut. Rindu nak berkarya (eceh, karya la sangat... tak menahan!). Terima kasih di atas dorongan tips buat entri yang lalu. Arigatou ne hugs2! Alhamdulillah hari tu je Hamza merengek yang over, the next day dah ok dan merengek biasa2 tu adalah, sebab dia baby manja... eeee cubit geram kang hish...

Yang boleh terfikir mistik2 ni sebab patik dan anakanda telah melalui satu kawasan dahulu kala, orang kata kawasan yang sangat lama, waktu tu en suami ada urusan... bosan menunggu saya jalan2 la kawasan sekitar setelah mendapat permisi cinta hati. Mungkin dia penat, takpun nak perhatian lebih dari mama papa ni...

Vakushin=vaksin, hari tu Hamza inject lagi. Asalnya nak buat appointment je, bila sampai kat klinik tu baru tahu boleh terus inject. Nak buat check up je kena booking. Tak pasal2 Ken Hamza kena inject haha... tapi kalau ikut jadual memang dah lambat beberapa hari dek kesibukan kami berdua.

Muka moyok sewaktu dalam kereta. Dan sebelah tu muka innocent sewaktu di klinik, "hari ni Hamza kena inject." Dia pandang je hehe... apalah yang mama pot pet ni tak fahamlah... Sekebun cinta nan berbungaaaa.... eh kenapa tetiba nyanyi lagu Ziana Zain ni? sebab kening Hamza terangkat sebelah haruslah patik terus teringat ZZ yang gojes... heh...

Sekarang ni asyik nak melompat je Hamza ni naik lenguh pegang. Kalau tengok kami berdua makan mulalah air liur meleleh, bila diacah letak makanan depan mulut dia pandang je tak pandai pun nak buka mulut untuk ngap. Hamza cuma pandai ambil jari dia, mama atau papa dan munch. Benda lain macam tether pun dia tak reti nak gigit. Nurse pangil "Ken kun" kali ni banyak masa dengan doc dan boleh bincang perihal vaksin yang perlu diambil. Banyak injection haritu, patutnya ada 4 tapi doc kesiankan Hamza dia buat 3 je, next injection 4... pengsan! eh patik pulak yang over haha... comel ke lawak ala2 handyplast kartun tu? yang kelakar di mata saya adalah doraemon celup pakai "lencu" tu haha...

Macam biasalah, tak sah kalau tak nangis... Time doc masukkan jarum ok lagi, lepas inject ubat terus meraung. Sebelum tu doc baru je puji ehh tak nangis. Bila dia dah besar mesti tengok muka doc pun nangis sebab tahu kena inject wuwu harap2 takdelah sampai tahap macam tu...


25 comments:

Cik Awin said...

makin besar, makin terserlah pulak kecomelan hamza ni...geram tgk pipi dia tu...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

sayammmm rinduuuuuuu!!!
wahhh muka ken kun makin besar makin lain...makin kakkoii la geram
yeahh next month IA dah boley hugs ketat2 @.@

Cik Fasyareena said...

comeinye tgk hamza nehhh..geram2..mcm bdk besar dh.

Shana' said...

besar dah nampak hamza dalam gambar. kiutnya laa handyplast tu berkenan la pulak. hehe. good luck for ur study hanis...samalah kak shana kat sini pun tengah duk pulun tapi sempat lagi update blog....*tak dapat menahan diri*

wida said...

cian dia kena cucuk..tak pe, biar sihat yer.

Anum said...

comelnya baby sis

Chekgu Azrine said...

alolo..dah lama tak tgok hamza latest..dapat jgk tgok pengubat rindu.. suka tgok hamza..nampk cerdik sangat!!

Eey said...

Cute jer handyplast kartun2 tu. At least ada gak handyplast. Kalau kat Klinik kesihatan kat sini, tak de nyer nk tampal2 handyplast. Pas inject dia bg kapas je, tekan sendiri...
:p

whitecappuccino said...

hamza makin comel n ensem lerrr hehe....

norliha said...

teringat masa anak2 masih baby lagi, tengok muka nurse dah jerit.
Comelnya handy plast tu... kat Mesia ada tak agaknnya =)

Shaofie said...

ken kun!!! awat hang dok buat muka comel huh? haha. nanti uncle gigit pipi tuu kang.. akak blk mesia bila?

Rai Ourkizuna said...

hadoih..sampai 4 cucuk..maunya tak meraung hamza..

Lya Colours said...

comelnya dah besar si hensem ni

Kazman / Sue said...

alaa... siannya kena enjek yee... tapi kening ziana tu memang sebijikla si hamza buat.... haaa3x

Kakzakie said...

Hanis rasa macam mana bila Hamza kena inject? Kakak dari anak sulung sampai yg ke tiga bila time inject mesti abang yg pegang, kakak tak boleh tengok terasa kakak yg sakit/ngilu/ngeri.

adnil linda said...

byknye kne inject..takot la nk bwk bebyMu'az t..kang x psal ibu dia yg nanges...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Ya Allah, geram nye tgk die!!
rse cm nk cubit2 je..hehe

mrs kayrul said...

sama la kita hanis..keja banyak jer blog terabai...dah kurang kja blh la BW sana sini

kasihredha said...

winnnnnduuuuuuuuu
dengan mommy hamza...renduu hamza jugok.
Lamonyo dok update blog..
gereee nyo nok cium hamza
plaster cartoon tu cute le

Munnafendy said...

hi nis!

makin hensem la hamza!
dah kena inject ye..alololo... tiut tiut miut miut nih..meh hug skit! hihihi

Kalamhati said...

alohs comam nyo plaster tu ado gamba kartun!hehe

koho besa koho encem enchik hamza nih..hihi

Nadiah Sidek said...

ingatkan tak menangis...tengok muka cool je. hehe..

ch000tz axoera ヅ said...

Omigoooossssshhh kejup ajer dia dah besar......last dtg sini masa baru kuar uhuk²

Nuwairani Ismail said...

ken hamza dah besar! makin comel pulak tu.semoga cepat baik ye!

wawa abdullah said...

comeynye hamza..dah besar dah baby akak.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails