Tuesday, July 30, 2013

Buffet Ramadhan Taman Tamadun Islam 1434H

Sehari sebelum birthday patik, cinta hati patik menyuarakan cadangan berbuka puasa buffet di mana2 tempat sesuai. Sempena birthday katanya... auwww thank you my love! Maka hari ahad pagi tu browse through beberapa tempat. Terjumpalah Iftar ramadhan di Taman Tamadun Islam (TTI).

 link web di SINI. Nama restoren tu Bbeteng. Hajat di hati nak ke Ri-Yaz tapi macam mahal pulak huhu, lagipun my love nak belanja sorang lagi kawan lama dia yang dikenali sebagai "apok". Lebih afdal kalau booking dulu sebelum pergi. Kebetulan hari 28hn julai tu ramai orang. Full house gitu.

 
Haishh... Hamza and his fav shoe, tak bagi bukak ok... bawa sampai ke tido, adoii pengsan mama! Ken Hamza dan birthday girl ecece.. dush!

 
Seronok jalan sana sini... Lebih kurang 13.5 bulan macam tula baru Hamza mula jalan. Cuma minggu ni macam laju sikit dan dah boleh balance dengan baik hehe... apalah mama kamu ni nak berbalance bagai...

tak nak bagi pegang... siap potpet potpet.. mungkin dia cakap "Mama let me go... i can walk already." Eh speaking london u haha...

Dah macam rupa jogging pun ada hikhik...

Thank you my love for the buffet treat and for the advance pressie! Aishiteru... muahs! eh terjiwang plak kat sini... :p

Pengsan tak? habis licin semua ok, pelahap la kamu ni hanis oii...

ruang makanan, banyak menu dan dia buat sikit2 je, just nice la... ikan bakar dan daging bakar paling best!

kuih muih dan bubur pun ada... tapi tak semua kuih best, talam macam kureng sket, amboii syok je komplen haha...

kat depan tu ada surau, lepas solat boleh sambung makan sampai pukul 9 malam. Tapi surau wanita dia kecik sangat la kena lalu ruang lelaki baru boleh ke ruang wanita huhu... nasib baik dah siap2 ambil wuduk kat rumah sebelum pergi. Tempat wuduk wanita pun kena jalan sket.

Overall, for me 3 out of 5 stars


16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU

Kakzakie said...

Hamza pun dah pandai enjoy bila dah panjang langkah sekarang ni.

mamawaiz said...

Wah..macam menarik je.boleh try ni..hanis belanja yer..hehe.

waaa..hamza dah pndai jalan ke. nape anak wida x pandai jln lagi..huhu

sudipVSsenduk said...

Ken dah dapat kaki dah...
Puas le Hanis & suami mengejar lepas ni... hihihi

アヌム said...

cantik baju k.hanis heeee
slmt berbukaaa

Luna Tsuki said...

Beautiful place, the food looks delicious. Little Ken has grown so fast maa shaa Allah!

Farah Shamsudin said...

dah dapat kaki dah si kecikkkk..:)
lama sangat tak jenguk sini..

Nieda ramly said...

happy birthday mama .
amboi Hamza pakai seluar sendat ye

Wak Gelas™ said...

merihanyerr.,ehHHee

アヌム said...

nak jumpe ken kun yg kakkoii jugeee wuwuuu..

Queen said...

belum sempat nak ke buffet ramadhan lagi.. tahun ni tahun berjimat kekdahnya =P

Jos Bloko said...

Senangnya belanja dan jalan-jalan sama keluarga.

tenku butang said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.. heee..

hai.. salam kenal,
follower no.1285
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

tenku butang said...

mama n baby sama2 cumey

greetingsfromengland said...

salam from england! i came across your blog through another blog, interesting insight into the far east. thank you for sharing. your cute son reminds me of my own when he was that age!

Zuan said...

Salam Aidilfitri dari Blog Uncle Zuan dan Saiazuan Blog :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails