Sunday, September 29, 2013

Duduk... duduk...

A few weeks ago... i was playing with anakanda... then suddenly he said... "duduk duduk" and sat on my lap... just after a few seconds he got up and sat on a container and said "duduk duduk"... haha it was funny seing him finding al sort of places to sit and of course a place which can fit with his heigth. Eh speaking london kamu ye haha... Kalau sebut duduk tu kena dalam2 sikit "D" tu maca lagu tegar dulu dulu tu, klip video di akhir entri ini...

Cinta hati yang yang selalu sebut duduk duduk sebab time dia tengok tv je anakanda Ken Hamza suka ke hulu ke hilir... ada je benda yang dia nak main kat kawasan tv tu... dah tu bila my love dengar lagu tegar dia punya pronounciation untuk duduk pun sudah tukar juga lah hehe... lepas tu masa balik kampung ada la stool kecik dalam toilet. Masa mandi punyalah dia seronok duduk atas stool tu... bila dah siap mandi meraung tak nak bangun adoii... pengsan haha...

Kemudian bila dah balik ke "teganu kite" patik pun ajaklah cinta hati pergi beli kerusi kecil kat Hamza... yela asyik nak duduk2 je... meh mama papa belikan kerusi kat Hamza... Maka pada suatu petang (eh ala2 cerita sang kancil jew ni...) kami pun ke giant tedekat sebab patik pernah ternampak mini kerusi suatu ketika dahulu...

dah jumpa... mula2 Hamza duduk kat tempat baby atas troli, bila dah ambil kerusi... tak sabar2... terus cakap... "nak nak... duduk"...terus la letak dia kat kerusi tu... punya excited sambil angguk2 kepala macam head banging tu hikhik... "Hello auntie and uncle, comot kan rambut Hamza, sejak dua menjak ni mama asyik potong senget benget je, sebab Hamza tak duduk diam... tapi Hamza tak kisah pun nanti mama sikat2 ke tepi ala2 k-pop nak cover rambut senget tu." haha...

ada air apple promo... papa bagi sikit untuk Hamza...

lepas tu nak minum sendiri la pulak... bagi can jelah... 

yum yum oishii... alamak rambut k-pop dah hilang daa... :p

dah kenyang minum air sibuk nak tolong papa tolak troli... dah sampai kereta nak masukkan barang tetiba nangis sebab nak tolak troli lagi.. adoii... nasib baik mama pandai pujuk... umpannya tunjuk makanan je hehe...

patik panggil lagu ni dulu dulu je sebab tak tahu tajuk haha... hentam sajalah...


8 comments:

mamawaiz said...

rambut senget2 pon kawai lah hamza..
alolo..pndai tolak troli sendiri lagi tu

Nieda ramly said...

masa anak kecik2 dulu pun gunting sendiri juga.

Zuan said...

hehe comelnye ^^

Fazleyatul Aini said...

hamza kenapa hensem sangat ni. boleh jadi makwe tak haha

nasrah azmi said...

Alahai sibuk je ngn kerusi dia. HAHA. rambut nak buat ala2 kpok ek.. teruskan.. teruskan..

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

cumel nye hamza!!geram la tgk die Dr. rase cm nk cubit2 je pipi..hehe

アヌム said...

alolo comeynye ken..bie bule jumpe ni huhuuu..aa potong senget pn xpe..still kakkoiii heee

cahayasuci said...

Ololo....comeynye....kpop tu rambut die...mmg kacak la...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails