Monday, September 30, 2013

Juhyo with Ken Hamza...

Ingatkan dah kembali semula ke alam kerja ni ada masa untuk blogging macam dedulu, tapi kan ya ampunn... selalu tak cukup nafas hehe... but i enjoy my work... and i really want to give the best to my students. InsyaAllah dengan usaha dan izin dari-Nya...

Kisah silam di sendai yang tak sempat nak diceritakan... (silam laa sangat hehe)... syukur ada juga rezeki bawa Hamza tengok juhyo di yamagata. Banyak kisah silam di yamagata ni... Kalau nak baca yang lagi zaman dahulu kala boleh ke LINK INI (waktu kunjungan pertama) dan juga LINK YANG INI waktu kunjungan kedua... masing2 pun punya pengalaman tersendiri. Termasuk la kunjungan dengan Hamza ni merupakan kunjungan paling singkat haha...

Inipun nasib baik boleh pergi, ikutkan cinta hati dah tak nak pergi risau Hamza naik bukit tinggi la, naik kabel car la, nanti angin kuat la, macam2 lagilah... pitam... kebetulan ini adalah lab trip patik, maka patik suka sangatla dengan trip ni yang memang kebetulan di saat nak pergi... tercapai hasrat hati ini eceh... dush!

macam biasalah pemandangan sewaktu perjalanan, letak satu je. Nak tengok yang lain boleh ke link kat atas k.. lebih kurang aje scenery nya...

tido je sepanjang perjalanan... i likeee... boleh mama Hamza ambil gambar hehe...

tatkala menulis entri ni... uwaaa rindu dengan gate ni dengan pokok tu semua-semua lah... sobs

hotel tempat kami menginap... dah peram lama sangat sampai lupa nama hotel ni, ampunn...

check in terus boleh masuk bilik... solat etc...

the ropeway...

beratur nak naik ropeway... muka Hamza blue je... kat mana la mama papa nak bawa hamza ni ye hehe...

the view... 

stop yang pertama... rehat jap kat sini sebelum naik ke puncak...

beratur cable car yang kedua...

nasib baik naik dengan sorang mamat ni nak main ski... dan dia dengan baik hati ambil gambar kami.. macam biasalah, Hamza mana nak pandang kamera...

i love this view!

dah sampai atas... mula2 elok je cerah tapi tiba2 angin kuat dan semua orang kena masuk dalam dan tak boleh tengok juhyo lagi... nasib baik ada rezeki kami...

rindu juhyo...

dua orang pakcik baik hati ambil gambar kami siap suruh gerak kiri kana hehe... comel! arigatou pakcik baik!

jom turun... walaupun seketika it was a memorable moment with anakanda...

bye2 juhyo...

bergambar di hentian pertama...

we went up to 1661 m... yatta ne Ken chan...

sunset... time for shower and dinner with my labmates...

semua orang geram dengan Hamza esp dua orang ni... nasib baik anakanda ok je didukung oleh my labmates... dah biasa kat baby sitter kut...

dua orang ni kalau jumpa mesti cakap pasal kuruma (kereta)...

my cool sensei and anakanda, nilah satu-satunya gambar sensei dengan anakanda... i will treasure this and show it to Hamza bila dia besar nanti... verangan tak hengat... haha...

p/s: ceritera shawl...


13 comments:

Rai Ourkizuna said...

lahir kat nihon, pipi pun da macam anak nihonjin.. labuh kemain.. hahaha..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak Baca pun dah seronok harnis, apa lagi yg dah merasai realitinya.. tempat jatuh lagi dikenang... ;)

amirah said...

comelnya dak tecik niii. dah la baik tak takut ngan orang yer

Hanamiko Sakura said...

juhyo tu apa kak? wahhh putih2 gebu gitu..

tiba2 teringat gak nk berguru dgn akak.. hehe, apakah kn daya kita lain kos.. hehe

アヌム said...

nampak comeynye ken didukong oleh sensei k.hanis tu.mcm2 atuk2 gituu hik2

happyichigo♥ said...

Subhanallah cantiknya pemandangan!
Eiiklu dapat jumpa ken hamza dira pun geram nk peluk n cium!!

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

teringin nye nk pergi sana jugak..

Chekgu Azrine said...

Giler lawa...comel ken hamza..putih encem..tembam!

aizamia3 said...

gebu + tembam.. ;)

Anonymous said...

gmbr 17 mcm doraemon dgn reksaksa. iahahahaha

sudipVSsenduk said...

putih melepak pokok kena tutup salji... cantik sangat!

sampai sekarang akak bayangkan anis masih di sana walaupun dah lama balik m'sia.

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

نورعيم said...

untung hamza kecik2 dah merasa negeri ore. huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails