Tuesday, December 31, 2013

Tanjong Jara Resort (The Journey)...

Dah lama sangat-sangat patik nak ke tempat ni. Tanjung jara tempat idaman hati pojaan qolbu. Eceh... Betul i tak tifu... sejak zaman solo molo sampailah dah ada anak sorang ni. Dengar desas desus tempat tu mahal... maka patik telah batalkan niat suci lagi murni (pitam la EE baca haha)... Bila dah balik study keinginan itu telah kembali, sekali sekala manjakan diri dan family untuk bercuti apa salahnya ye tak?. Maka di suatu hari nan indah terpanggil nak tengok google dan search website tanjung jara resort. Kami pergi november lalu haha cerita basi. Banyak lagi cerita basi tak sempat nak story mory. Takpelah slowly gitu kan... Bila dah jumpa website alangkah terkezut sebab ada promotion hampir 50% off untuk bilik paling yang paling murah. Bilik dia yang paling murah pun banyak ratus pengsan tengok harga jadi bila dah ada less macam ni hati patik membuak2 ingin pergi. Dah lama patik usulkan cadangan ni buat cinta hati tapi dia cakap nati-nantilah akhirnya setelah bertanya unutk kesekian kalinya patik sangat terkezut kerana my love setuju nak pergi situ. Yahuuu...

Pergi 1 malam je pun di hujung minggu... pergi hari jumaat balik hari sabtu. My love solat jumaat di masjid terapung kuala ibai, lepas solat dan beli air cendol best kat situ kami pun terus menuju ke destinasi...

Tanjung Jara tu dekat berhampiran dengan Kuala Abang, my fav beach (all time fav ok! kalau boleh hari hari nk pergi haha over...) Singgah sebentar di Rantau Abang beli makanan sikit. Anakanda Ken Hamza baru bangun tidur tengah blur lagi tu...

ni bunga kemboja kan? tak pernah tengok pulak warna ni... macam comel jew.. eh tetiba...

yeayy dah sampai ke destinasi... 1 jam je perjalanan... entrance dia macam simple sangat lalu jalan ada hutan kiri kanan... terus ke reception. patik meluru ke kaunter tapi diminta duduk. hamza terus pergi kat kolam tu nak tengok ikan. Dapat welcome drink gitu... lepas tu patik duduk je kat sofa tu... tiba2 staf tu datang lagi tanya nak bayar cash ke credit card, kemudian patik beri apa yang patut... tak lama lepas tu datang lagi kunci dan resit... ish tak pernah dapat layanan macam ni...tak pernah check in hotel/resort duduk atas sofa sambil minum air... jakun hokeh haha...

inilah ikan pojaan anakanda sebab suka sangat sampai dia baling pacifier dia dalam kolam tu huhu tak sanggup nak ambil balik (mama dia assume dia nk hadiah kat ikan tu la kan... pitam!)

lorong tu menuju ke ruang makan malam dan juga breakfast.

seorang staf membawa bagasi kami dan menunjukkan kawasan sekitar... memang rasa kat tempat lain je... sesuai dengan tema exquisitely malay...

candid dua beranak ni jalan menuju ke bilik...

a very nice staff...

akhirnya dah sampai bilik... alamak tak sempat nak habiskan entry.. esok pulak k...

Senarai terkini peserta HS GA

1. http://ninieykamarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
2. http://izatishop.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
3. http://azrinzfamily.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
4. http://contestsukaaku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
5. http://cempakabiru-nieda.blogspot.com/2013/12/ga-dr-hanis.html
6. http://cikanem.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
7. http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
8. http://kuazue.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-give-away-la.html
9. http://papamama-cintasuci.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
10. http://diqnor.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
11. http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html 12. http://sitimaaaaah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway-i-really-really-really.html 
13. http://giveawayblogss.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html 
14. http://nora-rodahidupku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
15. http://athirahsafarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
16. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
17. http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
18. http://afiqahanaktapa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
19. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
20. http://amirahamer.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
21. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
22. http://nurhidayahsalim97.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
23. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
24. http://mylovelifelavenderpurple4.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
25. http://mimiatia.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
26. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
27. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
28. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
29. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
30. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
31. http://havinue.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
32. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
33. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
34. http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
35. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
36. http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
37. http://nanakimie.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
38. http://rusukiri.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
39. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
40. http://angguk2.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
41. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
42. http://mardiahdiana.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
43. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/hs-giveaway.html
44. http://sii-kenek.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
45. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
46. http://misspaiepal.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
47. http://fluffypororogirl.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-hana-sakura.html
48. http://danianasreen78.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
49. http://faralalalala.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
50. http://giveawaydancontestblog.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
51. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
52. http://alfirahana.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-hs.html
53. http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
54. http://nurshafika95.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
55. http://wintersnowloves.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
56. http://misz-aa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
57. http://parkminseuk.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
58. http://ilikeyoulikecrazy.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
59. http://xsweetnothings.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
60. http://suhaila-ismail.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway_26.html
61. http://lifecikashacikhana.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
62. http://mininominomi.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
63. http://missnadia26.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.htm
64. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
65. http://fatinnurfaiqah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
66. http://didi-the-kaito.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
67. Izz Hazwani (SR... silent reader, bukan secret recipe eh hehe)
68. Cuteyfifi (SR)
69. http://anasiddiqahsariff.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
70. http://theieraziera.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
71. http://frommetoyou85.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
72. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
73. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.htm
74. http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
75. http://awwamylia.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
76. http://flowerliciousazzahrah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
77. http://chinky-winky.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
78. http://missnienapunyakisah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
79. http://diyasesame.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html

good luck semua... keputusannya sila tunggu sehingga diberitahu, insyaAllah dalam minggu ni...


10 comments:

msredcheesecake said...

asalam...da lama tak singgah sini... dah lama ke balik mesia? hheee... dah besar hero dia...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya sis

Rai Ourkizuna said...

namnya tak begitu komersial..tapi cantik resort tu.. hehe..

Nieda ramly said...

hihihi ...boleh terbantut entry. tengak syok baca ni...

Nieda ramly said...

hihihi ...boleh terbantut entry. tengak syok baca ni...

amirah said...

hahaha...abis la puting hamza kena beli baru..comella nak bg fish hisap puting jugak ek...memang cantik sgt tempat dia ye hanis..tenang je nampak..

Azian Elias said...

YA RASULLLL.. bujang awak tu dah berlari dah yee.. cepat nyaaa..

Chekgu Azrine said...

Blm pernah sampai sini..tp sure best nih

Syuda Zamirah said...

Hehe . terselit pula senarai peserta :) no 44 . cantik tempat tue :)

Suhaila Zahari said...

Ala..link sy xde..

http://lalazarryn.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails