Sunday, December 29, 2013

Using it right?

Terperasan beberapa orang rakan di muka buku share page di LINK INI kalau dah tengok abaikan jela entri ni eh... boleh terus scroll ke bawah tengok senarai peserta GA patik. Adakah anda guna barang2 di bawah dengan cara yang betul seiring dengan reka bentuknya? (eceh bajet pengacara rancangan ke kamu ni? pitam...).

tic tac toe wahh dah lama tak makan tic tac... caranya letak toc tac kat ruang yang disediakan... ada yang cakap ala janji masuk mulut dah haha...takyah propa sangat (wahh pestaim penulis hs tulis propa kena masuk diary ni... dush!).

kalau beli puding tak disediakan sudu silalah rajinkan diri lipat penutup dan jadikan sudu untuk makan puding tu hokay!...

the right way to store natural peanut butter...

kalau ada bekas sos yang ada lipat2cenggitu haruslah anda sekalian kembangkan lipatan itu agar lebih banyak sos boleh diisi...

tersumbat dalam toilet kena guna yang belah kanan bukan belah kiri... tapi macam jarang nampak je...

selalu tengok dalam movie ke sitcom mat soleh, mereka suka makan chinese food dalam bekas macam ni... cara yg betul buka kotak jadi macam plate, tapi kalau tak nak comot ke tumpah ke boleh je makan dalam kotak cenggitu kan?

hanya ini sahaja amaun ubat gigi yang diperlukan untuk setiap sesi gosokan gigi ( haha ayat tak menahan!)

cara makan greek yogurt... kena lipat the other half kepada half yang sebelah tu, no komen sebab tak pernah makan greese yogurt... kasihanilah patik yang jakun ini wuwuwu...

oo cenggini ke? patik yang jakun ni selalu letak helaian lebih tu the opposite way haha...

tempat khas untuk letak straw ok...

biasanya patik buka lipatan tepi tu sebab nak flatten kan kotak tu masa nak buang rupanya fungsi untuk kanak2 pegang supaya tak jatuh...

haha i patahkan the opposite way... next time makan nak buat macam dalam gambar tu... tskk

tempat khas untuk letak spoon rest untuk kebanyakan periuk...

tak semua kut macam ni, try kat kepci tak dapat pomss sobss...


Opocot terkejut nyahh... (i like watak Fisya dalam Bukan kerana aku tak cinta... tak kurang juga mas dan jebat owh so lovely!) tiba2 ramai nya manusia join GA yang dah ke penghujung ni... terima kasih kerana sudi join ye... semoga rezeki berpihak pada followers yang sepatutnya... tapi rezeki semuanya ketentuan dari Dia (eceh ayat drama).... here are the list of participants for HS GA...

1. http://ninieykamarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
2. http://izatishop.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
3. http://azrinzfamily.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
4. http://contestsukaaku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
5. http://cempakabiru-nieda.blogspot.com/2013/12/ga-dr-hanis.html
6. http://cikanem.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
7. http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
8. http://kuazue.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-give-away-la.html
9. http://papamama-cintasuci.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
10. http://diqnor.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
11. http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html 12. http://sitimaaaaah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway-i-really-really-really.html 
13. http://giveawayblogss.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html 
14. http://nora-rodahidupku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
15. http://athirahsafarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
16. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
17. http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
18. http://afiqahanaktapa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
19. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
20. http://amirahamer.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
21. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
22. http://nurhidayahsalim97.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
23. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
24. http://mylovelifelavenderpurple4.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
25. http://mimiatia.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
26. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
27. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
28. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
29. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
30. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
31. http://havinue.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
32. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
33. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
34. http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
35. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
36. http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
37. http://nanakimie.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
38. http://rusukiri.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
39. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
40. http://angguk2.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
41. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
42. http://mardiahdiana.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
43. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/hs-giveaway.html
44. http://sii-kenek.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
45. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
46. http://misspaiepal.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
47. http://fluffypororogirl.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-hana-sakura.html
48. http://danianasreen78.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
49. http://faralalalala.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
50. http://giveawaydancontestblog.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
51. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
52. http://alfirahana.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-hs.html
53. http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
54. http://nurshafika95.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
55. http://wintersnowloves.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
56. http://misz-aa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
57. http://parkminseuk.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
58. http://ilikeyoulikecrazy.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
59. http://xsweetnothings.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
60. http://suhaila-ismail.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway_26.html
61. http://lifecikashacikhana.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
62. http://mininominomi.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
63. http://missnadia26.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.htm
64. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
65. http://fatinnurfaiqah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
66. http://didi-the-kaito.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
67. Izz Hazwani (SR... silent reader, bukan secret recipe eh hehe)
68. Cuteyfifi (SR)

yang tinggal komen tapi tak jumpa entri
http://aisya-lalaland.blogspot.com/
http://akumasihjunior.blogspot.com/

kalau ada yang tak tersenarai sila inform k...

one of the dress as seen on me haha... sompek lagi nak enteprem penulis ni aduyaii...
 smoooch! ceritera short vacay ni akan di story mory di entri seterusnya... insyaAllah

till then...



12 comments:

Syahirah Ismail said...

NO 21

Chekgu Azrine said...

Update pun
Tertunggu entry best2 dari dr nih .

Nieda ramly said...

ops ! ramainya nak bersaing .

Nieda ramly said...

ops ! ramainya nak bersaing .

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah petang...biasa lakukan yang buka lipatan tepi minuman kotak...hehe...

Nama ada dalam senarai..no42..

Anonymous said...

fuyooooo ramai nyewwwww peminat dia. dulu cinonet je yg join, skrg OMK (baca:Oh Mak Kau) 6puluh lebih tu. Retis dah Cik Ha kita ni. Salam Perantauan dr Brunei, Surabaya dan Umrah (Mekah & Madinah)

BudakVanilla said...

sy xde :(

http://budakvanilla-join.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html

Aimifiqa said...

waaaa. baru tau. thanks for sharing. serius baru perasaan semua ini. lepas ini boleh le praktik :)

pacificblue said...

Waahh.byk mende yg xtau..huhu

me suya said...

MErioh molek blog dio..ai is jeles la kak. hahaha

Izz Hazwani said...

Part tic tac dengan untuk senduk tu ha. Hadoi patut la mcm ada penghadang pada tepi lid tu.

Wanie Seuk said...

hahhaha.. terbaik laa akak.. (y) yg saya tahu tntg air tin tu je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails