Wednesday, January 1, 2014

Tanjong Jara Resort...

AKEMASHITE OMEDETOU GOZAIMASU! happy new year... selamat tahun baru wuwu rindunya waktu2 macam ni kat jepun sebab ada sale sobss... Maafkan patik kerana telah membuat entri semalam tergendala haha... Ok berbalik kepada TJR...

 Bilik dia luas... rasanya pertama kali stay di bilik luas nak pengsan macam ni... maafkan patik insan jakun sobs... king size bed siap ada taburan bunga orkid... mak aih terasa macam dalam novel tak pun pelem... jadi bintang pelem kejap haha apakah?

 mama tak sempat nak posing dengan taburan orkid Hamza dah baling... siap kunyah lagi aduhai anakanda... pitam! opposite katil tu ada tv...

 belakang tv ada satu lagi single bed... terlebih katil pulak untuk kami satu family...

 bayangkan anda berdiri di sebelah katil single dalam gambar kat atas tu, pandang ke arah dinding... kalau toleh kiri akan nampak satu lorong... pergi terus sampai hujung ada tempat hang baju... ada robe siap dengan 2 biji payung besar dan handbag macam tikar tu... ok kemudian undur balik kat tengah tu belah kanan ada tempat untuk masak air, buat minuman panas, peti ais etc... sebelah kiri pulak ke tandas... mak air besar bebeno tandasnya... sink sorang satu hokay... pitam lagi...

 opposite sink ada bath tub manakala kiri dan kanan bath tub ada toilet dan shower room... entah berapa helai face towel la yang dia letak siap ada tulis tahun 2013 lagi. Apa kamu tukar towel tiap2 tahun ke TJR oii...

 dah siap sepahkan katil king size... anakanda pergi serang katil single pulak seronok aje dia lari sana lompat sini aduiyyai... tahu la rumah kita tak sehav hav havoc TJR... eh termenyanyi pulak sebenarnya i kurang gemar lagu tu tapi biasalah lagu yang kita tak suka tu akan terngiang2 dalam kepala huuu...

 bilik 906 dalam kenangan... kunci bergambar bersama orkid yang dapat survive daripada resaksa gorgom... selipar tula yang kitaorg pakai untuk ke kolam, pantai etc pastu patik bawa bag mengkuang tu haha... bag basahan kenkununnya...eceh

 nak pergi kolam renang singgah ambil angin pantai... ya hampun anakanda ken hamza dari dulu sampai sekarang memang fobia yang amat dengan pantai. Asal nak pergi dekat dia meraung pastu pegang kuat2 habis tudung semua dia tarik macam la mama dia ni nak campak dia ke laut huwaaaa tidakk.. kenapa ni anakanda? mama kamu ni pencinta pantai ok... owh betapa sadisnya diri ku ini... kalau dia duduk dengan papa dan mama jalan sorang ke pantai dia pun histeria jugak... panggil dari jauh, apa kamu ingat mama kamu ni nak pergi menyelam jumpa ariel ke? adoii pitamss!

 tengok la tu nak letak pun tak boleh... ish2...

 tudia tangga pun buat dengan batang kelapa soo traditional ok... nasib baik jambatan tak buat dengan batang kelapa jugak kalau tak kompem patik jatuh bedebuk hehe...

 bestnya kalau dapat bilik atas yang ada anjung ke wakaf siap berlangsir bagai... tak tahu tu bilik apa... rate lainlah agaknya...

 to the pool we go...

 kolam mengadap pantai... sesampai je kami, ada orang bawa sky juice yang ada hirisan lemon dan terus diletakkan di atas meja, layanan memang superb la kat sini. Rata yang datang semua pelancong mat soleh dan tanah besar cina. Sampai ada mat soleh tegur patik ni dari cina ke haha... macam tak logik jew. Kat situ ada satu kolam untuk kanak2 dan satu lagi untuk dewasa... patik dan cinta hati manalah pandai berenang... kolam dewasa tu melepasi paras mulut adehh jenuh nak jengket haha... last2 lepak je dengan hamza kat kolam kanak2 riang... sejak ada anak je bersungguh masuk kolam sebab kena teman dia main...

 dekat kolam ada spa.. wahh macam menarik dan best je tapi i tak ambil pun pakej spa sure beberapa ratus gak ni... pengsan!

 ada monkey ok! seekor tu je, memang orang dekat pool dah pesan kalau duduk seat ni kena jaga2 sebab monkey tu suka selongkar bag. Sebelum tu ada minum air tin, patik tak jumpa tong sampah so simpan dulu dalam bag basahan, dia pergi ambil dan jilat aduii kesian betul... 

 kalau pergi hotel mana2 yang ni je patik cari... sewing kit haha pelik tak? i like this one sebab ada jarum untuk setiap benang dan dalam bekas yang cantik tertutup rapi...

 malam tu anakanda pakai baju superman pemberian aunty Fiza... hope kak fiza baca entry ni eh... thank u so much kak fiza!... malam tu khusyuk betul tengok "TAH" panggilan manja cicak haha... tok ayah ajar hamza sebut tah...

 malam tu kami malas nak keluar mula2 survey restoren tepi kolam tu, western food, mak aih steak melampau2 mahal... kalah harga steak tony roma... so kami ke restoren dekat reception counter... masakan melayu nasi goreng seafood Rm20 satu pinggan besar siap semput nak habiskan, sedapla bagi mulut patik... lauk pun banyak udang sotong ayam sayur...

 the next day sebelum check out patik jalan2 dengan anakanda... en suami malas.. duduk bilik layan movie je... kelihatan pulau tenggol di kejauhan... mieru? (nampak?)

 banyak jambatan kat situ i likee... fefeeling gitu naik jambatan sana sini haha penulis HS memang macam ni... gambar atas belah kanan tu rasanya salah satu suite... berdekatan dengan laut... sooo cantik... beribu la kut bilik tu... sobss... kolam renang lagi satu... kami tak pergi sini sebab kedalaman dia 3 meter... erk? pitam terus!

 ken hamza tak habis2 dengan kolam ikannya... dia tunjuk2 sebab dia ingat kut yang dia buang pacifier dalam tu haha... opposite jambatan tu tempat breakfast... heran takde pulak gambar padahal rasa macam dah include... cari dalam folder takde jugak (tapi 1 je pun gambarnya haha) menu dia sangat banyak... makanan traditional sampai la western, jus plak diperah fresh ikut pilihan yang kita nak nak oren ke epal ke atau nak campur ke banana etc... memang puas hati tang breakfast... roti canai onne semua adalah...

 satu2nya gambar bertiga tapi blur huwaa pasrah... nak suruh staff tu ambil sekali lagi cinta hati takmo bergambar dah... sejak jadi papa ni keinginan bergambar dah banyak berkurang dalam diri encik suami sobss... sadiss ok

 sayonara... masa kami datang bunyi gong sekali, bila nak balik tiga kali... thank u so much tjr... ada rezeki patik berkunjung lagi... entah bila la pulak ye...

Senarai terkini peserta HS GA
1. http://ninieykamarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
2. http://izatishop.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
3. http://azrinzfamily.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
4. http://contestsukaaku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
5. http://cempakabiru-nieda.blogspot.com/2013/12/ga-dr-hanis.html
6. http://cikanem.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
7. http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
8. http://kuazue.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-give-away-la.html
9. http://papamama-cintasuci.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
10. http://diqnor.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
11. http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html  12.http://sitimaaaaah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway-i-really-really-really.html 
13. http://giveawayblogss.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html 
14. http://nora-rodahidupku.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
15. http://athirahsafarudin.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
16. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
17. http://lfeerafeera.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
18. http://afiqahanaktapa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
19. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
20. http://amirahamer.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
21. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
22. http://nurhidayahsalim97.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
23. http://aimifiqa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
24. http://mylovelifelavenderpurple4.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
25. http://mimiatia.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
26. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
27. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
28. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
29. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
30. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
31. http://havinue.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
32. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
33. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
34. http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
35. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
36. http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
37. http://nanakimie.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
38. http://rusukiri.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
39. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
40. http://angguk2.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
41. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
42. http://mardiahdiana.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
43. http://www.syuhadasalleh.my/2013/12/hs-giveaway.html
44. http://sii-kenek.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
45. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
46. http://misspaiepal.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
47. http://fluffypororogirl.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-hana-sakura.html
48. http://danianasreen78.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
49. http://faralalalala.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
50. http://giveawaydancontestblog.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
51. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
52. http://alfirahana.blogspot.com/2013/12/giveaway-by-hs.html
53. http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
54. http://nurshafika95.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
55. http://wintersnowloves.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
56. http://misz-aa.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
57. http://parkminseuk.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
58. http://ilikeyoulikecrazy.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
59. http://xsweetnothings.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
60. http://suhaila-ismail.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway_26.html
61. http://lifecikashacikhana.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
62. http://mininominomi.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
63. http://missnadia26.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.htm
64. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
65. http://fatinnurfaiqah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
66. http://didi-the-kaito.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
67. Izz Hazwani (SR... silent reader, bukan secret recipe eh hehe)
68. Cuteyfifi (SR)
69. http://anasiddiqahsariff.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
70. http://theieraziera.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
71. http://frommetoyou85.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
72. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
73. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.htm
74. http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/2013/12/hana-sakura-giveaway.html
75. http://awwamylia.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
76. http://flowerliciousazzahrah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
77. http://chinky-winky.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
78. http://missnienapunyakisah.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html
79. http://diyasesame.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html80. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/12/hs-giveaway.html

Phew ramainya... (padahal peserta GA lain beratus2 lagi haha...) nantikan keputusannya ok...

15 comments:

Puan Suraya said...

akak! datang terengganu xckp!!!! sue kn duk marang je..adoyai...papepun xsempat join GA akak..hmmm ..jrg sngt on9... :(

Dzureen Darwis said...

wah memang cantik lah tempatnya :)

Chekgu Azrine said...

bestnya..cantik betul TJR

Anonymous said...

gemuknya anda. miahahaha

~Beb~ said...

Assalam, mmg tjr sgt ctk n syiok. Diantra hotel yg best kami pnh ddk n dirindui! Over plk kn? Tp knyataan.. Huhuhu. And YTL group nye hotel mmg syiok2...

Eh ble blk jepun?

imm said...

xleh berangan nak dok tjr sbb umah mil berjiran je dgn tjr tu.mst die kate buang tebiat ke mu balik kg g dok resort tepi rumah.hukhukhuk

amirah said...

cantiknya TJR ni ye....memang romantika ni..alaaaa omeinya hamza pakai bju superman ceconet tu...kat mana la kwn hanis beli ye..

Fazleyatul Aini said...

bestnya boleh mandi laut tuuuu. ken jadi superman ehhh

me suya said...

Ok ini menarik ni.tak terlewat lg nk tambah dalam wishlist..tp segho po cik abey xsir jah sbb di kg dio.. haiii comeynyo la resort ni.. #makanhati

Soo Hae Daa said...

Comel la kaknis nih..!! Ayat mmg buat org syum sorg2 jek.. Bila de GA? Terlepasssss..!!

happyichigo♥ said...

Tergelak baca entry dr hanis ni!
Hamza mkn orkid, takut kn pantai..Alolo comelnye, nape takut syg?
Takpe, slow slow..nnt dia ok punye..
Selamat thn baru ;)

Nieda ramly said...

mmmg ramai yh sertai GA hanis.
seronoknya bercuti dgn hamza..

Nieda ramly said...

mmmg ramai yh sertai GA hanis.
seronoknya bercuti dgn hamza..

Mak Wardah said...

Cantiklah tempat tu, lama tak jenguk blog Hanis. Dah besar dah si comel.

Anonymous said...

bile nak umum pemenang ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails