Thursday, November 6, 2014

Jeles is cemburu...

Mmg magis la kalau anakanda ken hamza tak jeles atau tergugat dengan kehadiran orang baru iaitu adiknya sendiri si khadija ain. Patik la org yang pertama akan pengsan ok hihi... sejak preggy lg dh bgtahu baby or adik pada hamza sebab dia pelik tengok tummy bulat tu..so hamza selalu cakap baby baby sambil cucuk dengan jari kat kawasan tummy tu...
Masa ni khusyuk betul dia menulis.. siap cakap kat mana... elon (belon)... car... tp tk nampak rupa pun haha layan je...

Hari bersalin tu kan hamza tdo rumah pengasuh... The next day bila balik patik dengar dia lari2 dan panggil "mama... mama" sejurus masuk bilik dia macam terkedu sekejap sebab tengok patik pegang baby... dari tersenyum jadi tk senyum... kening berkerut... dia diam pegang cadar n bantal lepas tu patik cakap... "haa.. tgk baby..." lepas tu dia tengok katil baby bukan real bed pun playpen je lepas tu dia tepuk2... sambil cakap "bebi unye" ok... seems like so far so good haha...
Bila nampak ni mesti cakap bebi unye bebi unye tapi dia yang sibuk duduk haha... tp kalau dah letak adik dia... dia tak kacau pun cuma sibuk tunjuk bebi bebi...

Lepas tu dia buat tak tahu je.. buat hal sendiri... tapi asyik panggil diri sendiri "aban" patik cinta hati ajar sebut nama je mesti pengasuh yang ajar ni hihi... tapi makin lama makin mengada... adik nangis nak susu dia pun sama sebelum ni dia akan cakap yuyu bila nak susu tp bila tgk baby nangis nak dia pun nangis jgk... mama papa ambil masa jap nak figure out... dah tu pulak sibuk nak tido atas playpen baby yg kami beli ofcoz takleh tampung berat hamza (org ganu ckp berat 66 eh... ke situ plak haha).

Dah abis fesyen nangis cm baby dia mula cuit sikit2 tapi cuit bersebab dia akan ajar mama rambut mata tangan kaki baby and so on... niat dia nk tunjuk tapi patik kena hati2 la sebab dia belum tahu lg nak sentuh secara lembut gitu kann...

Sekarang pulak dah ada fesyen baru. Dia akan pergi kat baby dan cakap "hi.. hello baby" sambil lambai2 depan baby... baby pulak pandang sambil kerut kening tak faham haha... mak aihh modennya kamu hamza haha... hi hello gtew...
Melihatkan jari anakanda khadija ain posing cenggitu mamanya mulalah nk buat dialog... "mama... ok tk kalau syaye pakai bunga besar gedabak cenggini?" Erk... pitam!


14 comments:

Chekgu Azrine said...

Lain dah muka khadija..
Skjp je dh nampak besar kan

Nurzakiah Hanum said...

ala tomeinya

amirah said...

huhuhu....mestila jeles tauuu mama..

Fazleyatul Aini said...

comelnya diaaa

~Beb~ said...

ya Allah tekejot ok.. tibe2 dah ade adik! congratulations. hehe

FadlinaMokhtar said...

Hihi besar betui bunga atas pala tu cik kak comey :)
FAD

Abang Bear said...

tengok gambar baby yg last tu teringat anak sedara sorang yg masa baby mukanya macam lelaki... mak dia risau jadi dia pakaikan reben kat kepala biar nampak macam pempuan... nampak cuteeeee

salam kenal

Anonymous said...

salam,kak.

sy mira.sy tgh smbng master skrg,tapi saya ingt nk smbung phd di tohoku uni...bole akak share ckit cara belajar, suasana dan cara nk approach sv di sana.. kalau bole sy nk amik kos biomed eng..

tq!

Anonymous said...

salam,kak.

sy mira.sy tgh smbng master skrg,tapi saya ingt nk smbung phd di tohoku uni...bole akak share ckit cara belajar, suasana dan cara nk approach sv di sana.. kalau bole sy nk amik kos biomed eng..

tq!

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

tudia bunga..hehe

Ein Makrai... said...

memang risau if jarak dorang dekat...hehehe same goes to my daughter & son....Asyik lah nak cium si adiknyer

Moh singgah ke Blog di http://ein-motherhoodlife.blogspot.com/

happyichigo♥ said...

Hihi baca tajuk pun dah tau misti hamza yg cemburuuu..
Alolo aban!

Adnil Linda said...

hahaha...mcm same je ngan mu'az...adik isap puting elok2..g tarik,dia plak isap..adoaii...

mrsnissa ♥ said...

assalamualaikum kak hanisss, nisa di sini (silenceaneesa) apa khabar di sana? :P waa, anak kak hanis daa dua daa. happy for you ^_^ <3 ee, comel je ken hamza jealous dengan khadijah. keep in touch sis.


rabu rabuuuuuu <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails