Thursday, August 12, 2010

Subarashii Himawari trip...

My love agreed to go at a very last minute... at first he didn't want to go, but i am glad he changed his mind. Last year we went there a bit early and ended up only 1/3 sunflower bloomed at the whole wide field. Just one part. Hajat di hati nk tengok satu ladang terbentang luas dengan warna oren himawari yang memukau kalbu itu. Masa ajak my love tu, we were having dinner at Saizeriya together with PJ. Masa tu kepenatan dan kelaparan bertanabata. PJ seems excited as me to see himawari since it will be her first time. If my love tak nak pergi i wanted a permission to go with PJ and to my surprised my love will go too.. yeayyy....

At 9 we picked up PJ and off we went to sanbongi himawari...the same place like last year... maybe ada tempat lain tapi tak familiar dan mungkin jauh, baik pergi tempat yang dah confirm... it took us about 40 minutes, my love dah mahir ambil jalan shortcut..sugoii... sampai2 tu orang sangat ramai, himawari matsuri from 1st Aug to 16th Aug 2010...
this year's poster is a bit smaller compared to last year..the road to the himawari field...
 alhamdulillah..kedatangan kali ini...satu padang penuh dengan himawari..ureshiikatta...kirei deshita!
comelnyaa budak tu with stripe dress and cowboy hat... cuaca agak panas menjangkau 35 darjah celsius tau..tapi tak menghalang kami to have photoshoot...
wow wiii ada choo choo train..last year tak ada pun...tapi  mahal jugak bayar dah la pusingan dia tak sampai 1 minit, kalau pusing satu ladang nak juga naik hehe... lebih baik beli ice-cream himawari nyum2...
seperti biasa my love lebih suka jadi photographer... takpela at least i can posey pose with PJ...
sugoi ne..best la kedatangan kami pada tahun ni..really worth it...the flowers are beautiful...
himawari field....
tangan PJ pointing at smiley himawari..pengunjung yang buat smiley tu, just pluck out the himawari seed, nampak mcm senang but we saw a couple tried to do it agak susah sebab kena cabut betul2 nanti mata jadik besar sebelah or mulut jadi senget atau herot hehe...
nothing is happier than this..a photo with my love... aishiteruuuuu...
my favourite picture...or should i say picture of the day...credit to my love darling...
us with mr smileys...
there are some more at the hills...tapi penat nak panjat...
i love the background..sooo beautiful...masa ni sedang menuju ke kedai produk himawari, yang wajib dimakan adalah ice-cream...sesuai untuk sejukkan badan di kala cuaca panas terik ni...
PJ's first time trying himawari ice-cream..oishiikatta desuyo...
ingat tak lagu masa sekolah rendah dalam subjek muzik tu.."bunga matahari sangat cantik, kembang di waktu pagi...."lirik seterusnya dah lupa la..
miss flower with sunflower = happy!
yang ni versi sedih, belah belakang ladang sikit...dah tiba masanya untuk diproses tak lama lagi...
himawari trip yang menyeronokkan...seronok2 jugak, lepas bergumbira my love and i masuk campus.. on the way back.noticed that wiper, suka la wiper ni..ada mini car hehe..apalah itupun nak pelik..well that's me...semua pun nak jakun... :)

This month and next month my love and i agak busy...so far no plans yet, have to finish up our work..hopefully there will be more wonderful experiences to come...

6 comments:

JHaZKiTaRo said...

salam ramadhan.. blog hopping.. rajin2, singgah la blog hamba utk membaca pengalaman hamba mengembara di 45 BUAH NEGARA.. :)

Hanis MY said...

Salam ramadhan..terima kasih sudi singgah..ok..akan jenguk ke rumah anda pula

happyichigo♥ said...

waah cantik sgt sgt...dira selalu berangan berlari2 bersama hubby kat ladang himawari mcm shrek dan princess fiona tu..pegang tgn dan lari2...bestnyeer...romantik!

sedap ke ice-cream rase himawari..?

Hanis MY said...

Dira ni comel la..nanti leh lari2 dgn babyichigo pulak... hari tu tak romantika pun posing sekejap je hehe...best jugak mula2 rasa pelik, lepas tu rasa best, dia campur2...ada biji kuaci etc..

deena awanis said...

comelnyer bunga matahari tu...ceria jer...

Hanis MY said...

Dina...ha ah stuju2...striking gitu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails