Thursday, December 30, 2010

Karuizawa...Part2 (Hotel Green Plaza)

Susah jugak nak cari platform bas ke hotel, sebab kami silap faham huhu... itulah bila tanya konon macam faham rupanya tempat dia sangat mengkonfiuskan, my love rasa dekat depan outlet (sebab nampak byk bas hotel kat situ) yang i pulak faham depan eki tu je. Rupa2nya depan sikit dari eki belakang kedai. Aduyaii dah terlepas bas yang last pukul 5.15pm. Naik cab la jawabnya nasib dah minta diskaun awal2 dengan pakcik tu hehe, lega... kalau ikut meter tu confirm mahal nak pengsan... maka sampailah kami ke Hotel Green Plaza nun jauh dalam hutan, on the way tu nampak suhu kawasan tu -8 degrees...fuhh pengsan lagi my love cakap "sejuk eh kapung ni" a.k.a sejuknya kawasan ni... huhu pengajarannya silalah check suhu tempat tu sebelum pergi dan standby bawa baju tebal huk2...
masuk aje ada lagi 2 pintu. sebelah kiri tu toi... selipar disediakan untuk merayau2 dalam hotel, pergi makan, pergi onsen etc boleh aje guna selipar tu. Comey aje selipar budak ada katun pooh dgn anpanman (superhero bentuk bulat macam roti). Pintu depan tu menuju ke bilik...
dalam bilik japanese plus western style, tempat lepak2 japanese gitu kan...tatami style (tikar buluh)
biasanya hotel luar bandar macam ni mesti sediakan okashi (makanan macam biskut, sweets, junkfood, etc)
sambil menunggu waktu makan tengok tv dulu... giliran kami jam 7.30pm sebab penginap hotel ramai sangat so kena tunggu turn..
makanan memang superb banyak sangat sampai tatau nak pilih mana satu... buffet style. Sini depa panggil viking...
i pun sebuk nak posim jugak hehe...
pasta lauk lala, sayur, hirisan salmon dan udang... i likeee....
yang ni kitaorang ambil banyak kali... our fav tenpura (celup tepung) kalau makan kat luar 2-3 ketul tu dah berapa ratus yen kat sini banyak betul dia goreng... panas dan rangup sedap sangat sampai nak pengsan (i ni tak sah kalau tak ober ekting heh)
sushi pun ada yummy!
banyak lagi kami makan kang tunjuk semua terkejut pulak u all tengok macam makan 4 orang haha... tu sepit ketam rebus, dia hidang sangatlah banyak, kalau beli kat luar mahal huhu... ada orang tu ambil sampai berbelas sepit nasib baik kami sempat jugak ambil 8 sepit hehe... tamak haloba tapi habis jer... :P yang kecik comey sebelah tu antara beberpa pencuci mulut yang kami ambil...various of cakes, puddings etc... kenyang perut suka hati...
di ruang lobby dan souvenir shop...
our room at connection building so kena lintas jejantas ni... nak ambil gambar sekeliling tapi dah malam tak nampak apa esok ajelah ye...
 penat nak beradu...esok nak pergi kyuukaruizawa pulak, tengok apa ada kat sana lepas tu dah balik sendai sob2...


37 comments:

man yusoef said...

saya msti org 1st komen...hahaha..tulah bestnya viking...leh amek ape je..sesuke hati...kalau g hotel, org lain suke paksa man yg pegi makan..sebab man kuat makan..so segala menu buffet tu dikebas...haha

Hanis MY said...

wahh hebat la sungguh pantas anda mengomen ye! lorr kuat makan ke? apesal badan menten jerk? bagus2 i likee dah buffet opkoz kena makan sampai puas hati hehe..

MAPPIAU said...

wahhhh bestnye sushi tuh, slalunye kat sini juz main game buat sushi tu jer akekeke.

anyway seronok meneroka negara jepun kat belog hanis nih tenkiu huhuhu.

nana said...

tak dpt pg jepun, tgk blog kak hanis pun kire ok laa..huhu.. boleh kan pggl kak hanis?:)

duit elaun kena kmpul dari skrg la mcm ni..teringin sgt visit jepun..

Ciao Annin-sama said...

Oishii sou! Banyaknya makanan!

p/s: Hanis-san! X TER-jumpa ke dengan EXILE members? Nak pergi live dorang! :D

Hanis MY said...

Mappiau wahh syoknya game apa tu? nanti ajar eh...irfan ke mama irfan yg men ni hik2

Hanis MY said...

hye nana..mestilah boleh hehe comey aje nana ni, kumpul jgn tak kumpul nek air asia time promo dpt murah..

Hanis MY said...

Annin-chan, tak terjumpa pun exile jumpa kat tv je hehe...biasa dgr org ckp tiket live dia sgt ssh nk dpt dan terhad huhu...

r3d lollip0p ♥ said...

hanis, congrats sebab menang contest terbang jauh2 tu ;D

Ciao Annin-sama said...

Tu lah pasal... Ish... Udah la jauh dari mereka huwaaaa ~

Xpelah, layan aja DVD dengan live shows dorang hehe! Kelmarin dah borong photobook & magazine EXILE! Saaaangat berbaloi basah-basah kena hujan haha!

ppiey said...

waaa~~~
kak hanis, pieynak ekot!!

Suraya said...

waa....best nye..sue pun kuat makan gak kak..n cakap sal makan, akak ditag tau.. sila rujuk entri ni..
http://surayaartis.blogspot.com/2010/12/first-time-di-tag.html

darl sepet said...

uiii kakkkkkkkkkkkkk..cntik gler kentang tmpt neh..bila la pulak turn sya nk pgi erk.huuuu.

deena awanis said...

adoiyaiii jeles betul lah ngan orang asyek berholiday nihh..

Hanis MY said...

wahh annin-chan mmg fanatik la kamu yea hehe...

Hanis MY said...

haluu ppiey comey mehlah dtg cini yea...

Hanis MY said...

Zieyla thanks a lot..jadi tak balik mesia?

Hanis MY said...

Hye sue..la kuat makan ke? badan selim melim je..apa rahsia share la hehe...

Hanis MY said...

darl...haha lawak la komen darl sgt comel okkk, insyaAllah satu hari nanti pasti sampai...

Hanis MY said...

Haluu deena ala cuti hujung minggu sabtu ahad je pun hehe..meh le honeymon kat sini bawa rafique leh akak cubit pipi dia...

haniey said...

wow sedapnya akak..akak ni duk japan ke?thanks ye follow haniey.. :) follow akak balik..

khairunnisa ♥ said...

whoa..sedapnya pasta tu :) bilik hotel pun lawa :)

JIJI YU said...

siyes nak gitau..sepanjang idop tak penah makan shushi..hehe..

Hanis MY said...

haluu haniey, yup akak study kat sini...

Hanis MY said...

haluu nisa peminat pasta gak eh? sedap tauuuu hehe saje kasik jeles hik2

Hanis MY said...

Jiji beh la suhsi tra makey hak masok jange makey hak metoh...

darl sepet said...

xsampai betol2,mimpi mkn sushi kt ctu pon jadik laa..

mzhany said...

salmo, waaaa nangesss...hany suke salmon tau hana....uuuuuu...

erkk byknye makan sepit ketam ;)

rizwan's sweetheart said...

tak jumpa shoutbox... tinggal jejak kat sini pon leh la ea...

E.d.Y said...

8 degree..pergghh..sejuk giler

Hidayati said...

Memang suke ... tersangat suke makan buffet! Macam2 Ader! Makan sikit.., rehat kejap... amik lagi! Price memang lumsum!
Dah follow Hanis..

fara said...

jalan sokmo dia eh. best best. kami takde can p jejalan ar christmas holiday ni. rindu nak tidur hotel. hahak. boleh lak gitu! :p

Hanis MY said...

hye darl sepet...haha komen yg lawak lg i likeee...

Hanis MY said...

Hany eh samala...hana pun suka salmon gak tau best2!

Hanis MY said...

Edy..memang sejuk nak pengsan huhu..

Hanis MY said...

Hidayati..thanks folo balik, yup best kan makan buffet, i likee...

Hanis MY said...

Fara..jenjalan ujung minggu je huhu...tapi seronok walaupun sekejap..teringin nk g europelah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails