Thursday, May 26, 2011

Nyai yang satu...

Atau dengan nama lain princess, ceh prasantan betul. Nyai... menurut tuan punya blog Hemisfera yang cantik jelita lagi menawan, nyai tu puteri... kalau tak guna perumpamaan nyai, saya nak umpakan diri ini sebagai bunga... bersesuaian dengan pepatah orang putih kata "rose among the thorns" dan juga nickname masa sekolah iaitu miss flower (hish tak habis2 dgn bunga).

Hari jumaat lepas ada weekly meeting. Meeting ni pulak setiap hari jumaat yang mana ada giliran masing2 untuk menbentang progres kerja2 makmal. Semua ahli lab berkumpul. Tak ada kawan, nak duduk kat mana pun tak tahu... sebab sekarang saya satu-satunya wanita di dalam lab ni. Lagi dua orang pelajar wanita (master) dah convo dan kini seronok melayari alam pekerjaan. Kini daku dikelilingi oleh putera / kumbang / lelaki. Ah buat apa guna putera, bukankah saya dah ada putera yang bertakhta di hati (cewahh). Hmm.. bukannya tak rapat, baik2 je semuanya...entah...rasa sabishi (sunyi/lonely). It's different. Betul2 rasa macam bunga ros di antara duri (ceh, abaikan imaginasi ku ini) kesian pulak kat labmates kena jadi duri hehe...
IMG_8978
  ceritera 6 Mac 2011 yang belum sempat story mory kat sini... insyaAllah jika ada masa... kebetulan masa ni cinta hati turut serta dalam program lab, tiba2 jadi part of my lab hehe.. i likeee opss cinta bukan duri tapi putera bertkahta di hati...
p/s: segak bergaya tak my sensei tu?... ^_^

23 comments:

man yusoef said...

nak pakai kimono..huhu

Amni said...

oh! encik suami jugak sambung study sama2 ngan akak ke? ingatkan akak sorang je study.. wahh... sangat seronok kalau dapat sama lab dengan encik suami.. kalau amni? dah tentu la sorang ke utara, sorang ke selatan.. amni boleh lagi nak sama kelas muzik dengan dia.. tapi dia cikgu la.. hahaha.,... kalau dia nak masuk lab sama ngan amni? jadi pemerhati je kot.. hehe..

whitecappuccino said...

wah!nasih baik kumbang seekor tu ada dekat :)

tiha said...

wah bestnyer berkimono...tebal x kimono tu...

marilah sertai kontest blog saya :http://fasham87.blogspot.com/2011/05/contest-of-fasham-blog.html

tiha said...

huhuh boleh je komen saya guna intense debate supaya senang nak trace kengkawan blog

fiza said...

Sian dia...bunga sekuntum di kelilingi kumbang...ekekekeke...

Bilalah bley merasa pakai kimono nih ^_^

Daripada Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz kepada Aleesha Farhana

Harga MINYAK RON 95 Kekal

KILAUAN EMAS untuk 45 Tahun Ke Atas...Sesuai ker?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

yg di belakang pakai tudung tu cepat menyanyikan lagu NEGARAKU...

yatie chomeyl said...

ore pehe sbb ore pong the only rose dal elab ni

Nur Liyana said...

hehehhe...mesti bangga nie..heheh

ececec...bunga puteri nyai..hahhaha

akak, akak bila habis study???under apa yer??nk pergi jepun!!!!huhuhuhu

amirah said...

betul2 bunga dikelilingi kumbang..sweett...huhu

Titisan Hujan said...

weeee..bestnye akak.partner dgn incik suami

TH kt cni sume gegurl...xkisah nk tunggang terbalik pun.sbb xde kumbang
ngeh3

Imran@Copenhagen said...

baju pompuan nama kimono, kalau baju laki nama kimono jugak ke?

JIJI YU said...

kalo nyai tu puteri..putera ape lak

Papa Mifz said...

yg mana satu the last samurai...hehe

Kamalia said...

ekekek..okla nyai.best ape jd nyai kat dlm lab tu..

Nur Liyana said...

hahaha..yana tulis salah yer untuk resepi american sheese cake tue???

hehhe

yang sponge cake tue, kita kena guna 1 keping je..hehhehe..letak kat bawah..then baru tuang mixture cheese tue...heheehe



sory sory...skrg dah edit balik :)

khairunnisa ♥ said...

waa. sorang je perempuan ye kak hanis. nisa selalu gak dapat keje group dan sorang je perempuan, tapi yang bestnya.. bila presentation.. budak budak laki dalam group yang bentang..keje nisa menulis je ^_^

p/s : segak2 ^_^ tapi yg pakai tudung mmg nyai bunga. ;)

Eyrique Ettiqazz said...

hi,saya newbie kat sini..hikhik..awak nyai rong kidol @ kidal ker..hikhik...

mood:komen merepek...

mzhany said...

hihihi bunga yg satu itu...adalah kamu hana.

Rtp Farra Arisha said...

wehaaa, kemain sakan lagi ya, berbunga2 ayt, comell je dgr. like its owner.

so, just focus on ur work, honeyyy!

アヌム ちゃん said...

makan apa yg byk2 tu..mcm best je..heee :D

d_LA said...

tulah kak, dla pun sesorang gak bunga kat unit dla..mmg kdg2 rasa lonely sgt T____T..nak over2 ngan budak laki kang jd bhn gosip lak..nyampah tol..

Ct Arina said...

pehhh ni meeting ke majlis makan besar besaran ni?? rina da penah pakai kimono! yessss! >_<

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails