Saturday, May 14, 2011

Spring BBQ by the river...

Acara BBQ pelajar malaysia di sendai ni dah jadi macam acara tahunan dan juga acara wajib, paling kurang 2 kali setahun. Biasanya dibuat masa musim luruh... tapi sempena nak sambut pelajar baru (7 orang semuanya) elok sangatlah berkumpul di hujung minggu makan-makan... menikmati pemandangan indah musim bunga... mat salih kata spring...org jepun kata haru... (macam haru biru le pulak).
 port sama setiap tahun... menyusuri jalan ke tepi sungai... redup dan damai...
 wonderful day!
 masa kami sampai, proses pembakaran ayam telah bermula... nyum2....
 zakura berkembang mekar... suka sangat tengok especially satu pokok yang ada 3 warna bunga... cemana tu? ni mesti kerja sang kumbang membawa debunga dari satu bunga ke bunga yang lain...
 ada sedikit kelainan, tebing tu runtuh sedikit mungkin kesan jishin 2 bulan yang lalu... akibatnya air sungai telah melimpah sedikit di sebelah tempat kami ber-bbq, tapi rumah kat atas tu nampak elok je...
 my lovelies! waiting for iryd, cukuplah korum...
 ayam bakar marinated with special sos... entahlah ni semua pelajar undergrad yang buat, rajin betul... i likeee...
 my love is enjoying the spring breeze by the river... ureshiii...
 more zakura... rasa nak petik je semua tu, geram sangat tengok...
 us.... now cukup korum hehe...
 ii tenki ne! (tenki=cuaca/weather, ii=bagus/baik/good)
 zakura up close...
 sempat buat penggambaran model cilik sendai ni! pandai pulak gen-kun bagi bunga pada ai-chan.. so sweet... :)
 penulis yang tak habis2 ambil gambar bunga..haishh... miss flower la katakan huhu
 with one of the newcomers... hope u guys enjoying sendai...

ureshikatta desu yo! minna, have a nice weekend...

31 comments:

Papa Mifz said...

wah sure feeling sgt best kan bila BBQ kat tpt mcm nih..terbaik....

Amirah Adnan said...

wow! meriahnye kak! :)

bile entah dpt pegi sane '',

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, suka gambar ketiga, pokok zakura tu banyak kat bahagian tepi. nice spring. bestnya bbq ;] suka header baru ^_^

Kuazue Mohamad said...

comel2... suka..menarik.. cantek nya.. subhanallah.. tertarik....

Eyrique Ettiqazz said...

sgt2 cantik....wow bestnya bbq,lama dah x buat slps ayh EE meninggal....

header skrg baru ok,sblm ni mcm karton..suka tgk gigi arnab u n ur hubby....kalau mcm awi rafael g ok...

man yusoef said...

bila kat luar negara, ukhuwah antara student msia mesti sgt kuat kan...mesti seronok dpt berkumpul mcm ni, wat bbq...pergh!!! syok

beg GAP tu mesti beg akak...hahaha

radziah AR said...

wowww...best haru kat sana....suka sangat2.... tp dpt lihat gmbr je la...miss flower, shot bnyk2...leh org mesia tgk...enjoy ur life...*kzie*

Rtp Farra Arisha said...

ewaaaah, bestnyeee bbq kannn...and the scenery was very good too. i wish i could been in japan one fien day! hv fun then sister :))

Ct Arina said...

oh my gudnesssss cantiknye sakura! tah bile dpt pegang n tgok depan mate ni..

Lya Colours said...

comelnya si kecik tuh ! embam!

puterinuraqiliah said...

zakura tu..sakura ke?
pandainya ge-kun. comel jeeek bgi bunga. so sweeeeet!

untungnya 7 org pelajar baru tu.. haish..jeles r pula. hehe

Amni said...

akak,....... serius besttt! suka sangat! last week amni ngan kwan2 semua p PD bbq jugak... tapi cam tak puas. huhu

Imran@Copenhagen said...

satu pokok ada 3 kaler? hmm menarik..ramai juga Malaysian kat sane yer

Umie said...

Kitorang pun geng Saidai hari nie pi BBQ... letih makan & letih melayan si kecik tu...hehehe

whitecappuccino said...

Jeles! nak gi tempat cantik camni!! aik!! bila tukar header ni? suka2!!!

d_LA said...

lebly lebly..
zakura tu sm ke ngan sakura?

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhh besh nice pic of u ols....

mzhany said...

suke tengok gen kun, hihihihihihihi

z a z a said...

ade ye makanan halal kat sane? alhamdulillah

ct norfariza said...

oowhh... so much flowers!!!!
bestnyer akak....

akak...sy da ltak blog akak dlm bloglist sayer!!! ^_^

farah fauzi said...

best tuh BBQ..hanis makan untuk saya sekali yer...

SANDRA AZWAN said...

Kan best kalau dapat join sekali! hehe

SANDRA AZWAN said...

Feel free to join! Thanks babe..;-)

ct norfariza said...

owh..hehe.. tq akak... excely..i adore u n ur place too... so jeless oke...hehe

anie,Nagoya said...

yihuuuu......bz ke?dpt mkn satay dgn cuaca skrg bestnya.nak perak ayam tu le mlz.gamai jg pelajar baru tu.pada mereka selamat dtg.

Hanis Azla said...

cantiknya bunga tu.. pos sikit bunga zakura tu kat akak he..he..

amirah said...

tiada kata selain.."subhanallah..cantiknya view.." tuan punya belog pun cantik.. : P

Eyrique Ettiqazz said...

knp x nak balas komen ...x de la sesi sol jawab antara u n ur reader...hurmm dah popular la katakan.hikhik..jgn marah...byk solan yg macam tergantung je jawapannya...

kasihredha said...

cantikkkkkk nya
sukaaa

アヌム ちゃん (FMTY) said...

rindu sakura..dah xde dah sekarang dekat fukui ni..kne tgu tahun depan pulak..sobsob..

en_me said...

chanteknyerrr.. uhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails