Friday, July 22, 2011

Nametsu Otaki...

Sambungan dari entri sebelum ni... saje post asing2 saya risau gambar lambat keluar huhu... harap2 pengunjung HS boleh lihat kesemua gambar yang dipaparkan...(macam rancangan tv pulak, koya nak jadi pengacara nona :P)
IMG_4379
yeayy... dah sampaiiii...alhamdulillah tak sesat... silaplah tak bawa baju extra, kalau tak boleh rendam2 badan dalam air... bestnyaaa...
IMG_4380
kalau otaki yang anum comei FMTY pergi tu kena panjat tangga, tapi yang ni terbalik pulak, kena turun tangga tinggi... turun takpe lagi, masa nak balik tu adehhh jenuh nak naik tangga tau... (tapi patik tak "terel" ambil gambar macam anum huk2... gambar otaki patik sangatlah buruk wuwuwu... (lari laju2 masuk bilik humban muka kat bantal, ok apa kena hari ni asyik over acting aje haha...)
IMG_4386
Namestu Otaki desu! (air terjun Nametsu/Nametsu waterfall)... subhanallah, waahhh sampai2 aje terpegun tau..., sukanyaaaa i like pantai dan waterfall! Musim panas macam ni airnya sejuk sedang2 elok, cuba kalau ke tempat ni musim luruh confirm tak boleh nak celup kaki sebab sejukkk brrrr.... musim sejuk entah2 beku...
IMG_4407
air yang jernih, owh sungguh nyaman... rasa nak guling terus kat situ ahaha... tapi tak boleh sebab tak bawa baju huhuhu....
IMG_4425-horz
terpaksalah patik jadi photographer tegar, sebab cinta khusyuk sangat menikmati keindahan otaki, dah tu bila jumpa geng terus borak pasal kereta hehe... lelaki dan kereta tak dapat dipisahkan ok...
IMG_4389-tile
cinta hati ku malas nak posing so banyak gambar candid, penulis excited kemain siap buat gaya ala2 membasuh baju di tepi sungai macam cerita Bawang Putih Bawang Merah Latifah Omar dan Mustapha Maarof, nasib  tak nyanyi lagu bunga hutan aje haha... arigatou my love sebab sudi bagi pinjam selipar, terpaksa cinta berkaki ayam, yelah saya mana tahu kena redah air, bila jalan tanpa kasut rasa tajam2 batu tu huhu (ngengada betul tuan puteri celup ni!) ingatkan boleh duduk posing2 kat tepi tu je hehe, siap pakai kasut lagi pergi otaki ahaha... tak seswai betul...
IMG_4392-tile
jernih kan air dia... cantikkkk.... owh nametsu otaki, i miss uuu... (jangan dilayan penulis yang terfeeling ni hik2)
IMG_4428
inilah satu-satunya gambar saya dan cinta...huhu sadis betul... susahnya nak ajak dia berposing, en suami satu je cukup, yang si isteri tak cukup satu pose, nak banyak2 hehe...
IMG_4440
Rasa macam nak pergi interview je pakcik tu tapi saya tak reti nak cakap, takutlah huhu, "Pakcik pakcik, ada ikan ke? saya tak nampak pun"(ada yang nak kena hempuk dengan pakcik tu kan :P)... mesti pakcik ni dah expert dengan kawasan ni...
IMG_4462-tile
auww pasangan jepun yang sweet muwit, anak Kak As, Haqem yang sangat comel! asyik senyum aje... mesra pulak tu... tak dapat ambil gambar berdua banyak2 ambil gambar bayang2 pun jadilah. Masa untuk pulang, uwaaa sadis tak puas posing bercanda di otaki.
IMG_0011-tile
Bila dah naik atas tu baru perasan ada tempat untuk melihat otaki dari jauh, gambar kedua menunjukkan pandangan otaki tu dari atas. Manakala gambar ketiga dan keempat adalah pemandangan di sekitar tu... sawah padi luas terbentang... mentari petang mula mengundurkan diri di celah bukit bukau... owh indahnya...
IMG_0008
Banyak lagi rupanya tempat yang belum diterokai di Miyagi-ken ni...

apa? tak tahu lagu bunga hutan? Inilah cerita kegemaran patik tau...
sungguh murni (ehhh)...bunga hutan..(ohhh)...
p/s: dinner date to remember...

28 comments:

EE said...

entri arini x menahan semuanya..hamboi ligat hapdate blog di mlm buta...dah tau sbbnya nak bocor rahsia x?kalau x nak cpt kim brg made in Japan...kalau dulu hapdet tghri sampai esok lah entri tu dijual...hape nak jadi pengacara Nona,oh drama queen ttp dgn dramanya...yg pasti baju mesti kembang2 sampai x tau pilih yg mana satu..tp waterjumpnya mmg santek...lg sekali x menahan gaya ala2 latifah omar basuh kain..tp ini versi sopan,siap bertudung lagi..hahaha..

wuhu suka BPBW erk?x menahan sgt2...mesti feeling2 retiss Latifah Omar...knp x pilih Umi Kalsom,u kan jahat?hahaha..ini mesti dah beratus round tgk cite ni sampai nyanyi2 lagu tu...

lepas gian mengomen..arghhhhhhhhhhh...

siti kektus said...

waktu ni la tenet nak slow. ggrr~


tak dapat nak tengok keindahan alam kak. sobs.

rara pinkmafia said...

heee dh boleh buat rancngan sendiri dh ni.

nuwairani ismail said...

suke2! kalau dh musim panas sekarang, mesti syok tu berendam dalam air...

kasihredha said...

ohhh beta sungguh gumbira melihat gambar di atas...dan mulo lah beta koya...hihi

ok bye...beta kelik dulu neh
take care :)

Juwita Jamaludin said...

salam hanis.. bestnya mandi manda.. waktu natsu.. tapi kenapa tak bawa baju sayang nya..waktu natsu je leh mandi taki tau.. hihihhihi.. cadan nak gi lagi minggu ni air terjun atau sungai tapi dah 2 minggu berturut2 plak rasa.. ihihihi.. cantik permandangan tu.. bestnya gi dengan As yek

アヌム ちゃん said...

k.hanis..nanti g la lagi sekali taki tu..try amik gambar mcm sy ckp tu..heee..taki dekat tmpt akk g ni pun cantiknyaaa..g lagi sekali, wajib berendam tau..heeeee..

アヌム ちゃん said...

btw tenkiu2 letak link sy dekat atas tu..k.hanis comeiii lagi..hik2 :)

Imran@Copenhagen said...

jernihnya ...
dah lama tak mandi sungai..

puterinuraqiliah said...

alahaaaai.. so sweet! di tmpt yg sweet. mmg sweetla!

belog|amiyo said...

erkk. dapat ikan ke pakcik tu? =__=

Bro ahmad said...

cantiknya air terjun..mandi best ni..tapi kat sana diorang jaga alam sekitar baguskan..kesedaran diorang tinggi..tak macam kt malaysia ni hmm..air dia cetek sangat..

Kuazue Mohamad said...

suke2.. cantek nyer...

Amie said...

suka baca, suka tengok gambar... seakan-akan kita pulak yang ada di situ.... cantik pemandangan di Jepun ye, Kak Amie kagum dengan tahap disiplin & budaya masyarakat Jepun yang tinggi... biarpun menjadi negara maju tapi nilai-nilai hidupnya juga terpelihara...

wida said...

cantiknya..rugi hanis x rendam dlm air tu.
hanis, awak org trgnu ker?

Edy Zaidi said...

wah..jernihnya air...kalau dapat mandi time panas2 ni, mmg best aaa

Hanamiko Sakura said...

subhanallah.. cantik sungguh ciptaan Allah ni kan kak.. bestnye... rugi x bermandi manda... lain kali datang boleh bawa baju lebih...hehe

Asmara said...

Hanis! rindu aii ke! ahaha.. perasan giler! snap2 sana sini sampai abis batery eh. kene dtg lagi bwk baju plak tau. byk lagi appointmnt kita nih. hehe..
*tak sempt nak telek2 gambar lg. thanks tau hanis!:D

H.J said...

gambar besar la kak sakura..blh tengok air terjun so jah..haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

adeh sana sini citer pergi taki ni ai sungguh jelez uwaaa....nk terjah pow x sempat dah rasanyer sebab this week tengok himawari next week gi tokyo then dah start posa...nampaknyer kena tunggu lepas raya baru leh gi....auwwww kasut biru lawa....adakah kasut bertema warna ngan baju????

LuN@_aiDi said...

pregghhhh!! sungguh jeles melihat otaki neh.. klu saya harus berendam neh..hihihi

cik pulau said...

fuhhh..
comeynya.....^^,

atien said...

akakkkk!!! kitaorg g sini tadi!!! hehehehe. tapi, kitaorg bawak baju untuk mandii ;D sejokkk, besttt!!

nurfatiha blacky said...

suko nyo tgk gambar2 kak nieh. comelll. :)

Aida Lela said...

hari ni baru boleh tengok semua gambar.. :)


*cantik nye waterfall kat sana..

Syaima' said...

bestnyeeee kalau terjun!especially tengahari time panas terik tuhhh.k.hanis mmg suka pakai baju dress kan!comel!

khairunnisa ♥ said...

Subhanallah. cantinya tempat ni kak hanis.. namestu otaki desu :)

suka pemandangan sinaran matahari tu ^_^

sangat cantik..

Ct Arina said...

bersih gile air die! kat malaysia ssh nk jumpe dah bersih camni. huhuuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails