Friday, July 22, 2011

Nametsu Otaki: The journey...

Masa kecik2 dulu saya jarang dapat berjalan. Hanya berjalan bila abah ada out station, so itulah yang dinamakan cuti2 kami sekeluarga. Jarang ke pantai, ke air terjun etc. Bila belajar barulah ada usaha pergi jalan2 bersama kawan2. Serius! kenangan saya di air terjun hanya 2 kali huhu silalah turut sadis bersama patik... pernah ke air terjun jeram linang dan juga jeram pasu huhu... itulah kenangan air terjun patik masa zaman kanak-kanak... huk huk...

Betapa terujanya hati saya ni bila Kak As (Asmara Life) telah mengajak saya dan cinta bercinta eh silap pergi jalan2 di otaki atau taki = air terjun/waterfall not waterjump okeh! rupanya dalam kawasan miyagi, dekat aje dengan sendai...haha kenapalah kami tak pernah tahu... auww malu maluu...
IMG_4347-tile
setelah bersesak-sesak dengan lautan manusia di Rokkon Matsuri, kami akur dan pulang ke rumah dengan penuh kekecewaan (penulis aje yang kecewa terlebih hik2, biasalah i kan over ektim), sejurus selepas solat laju2 kami ke Namtesu Otaki... dahlah kereta tak ada navi, nasib sempat men-google tempat tu... Nasib kak as explain dengan penuh detailnya, sebab dia takut saya dan cinta tersesat ke lorong2 hitam eheh. Ambil Tohoku expressway dan exit di Shiroishi... lepas tu lalu jalan biasa menghala ke bandar Shichikashuku... tenang dan damainya pemandangan, "love, nak pergi lagi tempat ni... i likeee..."
IMG_4360
pakcik...pakcik coolll... (sila nyanyi ikut nada yang betul :D) Siap lalu di ruangan basikal/motor demi mengelakkan kesesakan lalu lintas...
IMG_4363-tile
melintasi empangan yang sangat besar dan cantik, airnya warna hijau, saya jakun sebab tak pernah pergi tasik kenyir yang mana cinta hati pernah ke sana... so dia tak heran takat tengok air hijau macam tu hehe.. siap cakap "segala jenis ikan pelik, 'resaksa' semua ada dalam air tu" ish love ni biar betul? menakutkan je, mentang2lah i ni mudah percaya, suka tau main2kan perasaan i (ok sila pengsan haha)
IMG_4361
depa ni suka buat jambatan lagu ni, tapi saya suka je tengok... terus teringat cerita otoman taro... resaksa menendang2 jambatan hingga terbelah dua... huuu... abaikan khayalan saya ni...

p/s: bersambung...

30 comments:

Afikah Aziz said...

ika pun supo akak gk,maso kecik2 abah bwk wapo kali jah sbb dulu xdok keto heeh..siye molek,eh cool molek pokcik tu..kak cpt sambung nk tgk gmbr waterjump eh waterfall hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sometimes rasa u ni kelakar giler la hahaha...ayat x boley blah ....owh dah berfoya2 ngan k.as ek...jelezzz

Aida said...

Segala ikan yg ada?? ikan pirana pun ada lah ye ?? wakakaka .. joking je ..
hanis, berapa lama baru boleh menguasai bahasa jepun dengan fasih ??

man yusoef said...

grrrr...baru semangat baca...tetiba brsambung...haha...eh man pon xpenah jrang jenjalan bersama fmly ni...sedih kan...huhu

puterinuraqiliah said...

ad raksasa dlm air tu x pe.. love kn ada! hahaha
alahai..sweet je:)
LIKE3

waalllaa! said...

kak hanis nie..selalu wat lawak la..hehehe

Anisa Hang Tuah said...

sekarang akak dah ade hubby bole berjalan-jalan :)
akak..pacek bawa traktor kat jalan tu cool lah

hehe

fazilzura said...

OTAKI ... emmm nnt nak ajor le akil sebut, sure cute je...


makk aiii jambatan tu mmg sebijik cm dlm cite otoman le lalinkkk wakakak

deeya said...

bile nak jumpe waterjump nyer nie . hehe ~ dya slalu jugak p mandi air terjun nan femly . ta selalu je travel ke luar negeri . hihikz !

JIJI YU said...

kecik nyo keto galow dio

cahaya izzaty said...

hai kak.. lama x singgah sini.. T_T
akak pun dh lama x singgah blog kita an X_X

Edy Zaidi said...

nak g jepun..nak g jepun

farah fauzi said...

masa kecik2 dulupun jarang jugak leh gi jejalan...bila dah besar nih baru la teruja nak gi jejalan...adehh..mana air terjunnyer..

Anum said...

wah syoknya
nak ikut

MAPPIAU said...

hahahaha bukan setakat ko jer dik yang kuat verangan akak punnnnn

hanis syioknyer dapat berjalan dan mencuci mate eh hehe

SYANI said...

Seronoknya dapat berjalan2 nengok negara orang.

amirah said...

lorrr..baru nak tengok air terjun tu dah bersambung plak..cantik tak? waa syoknya hanis..akak plak dah terlupa dah kenangan pergi air terjun..rasa cam takde je..hehe

Cik SHiNJU said...

Tggu sambungannya...x sabo nak tgk otaki..heheh :)

Kakzakie said...

Hanis buat kakak tertunggu-tunggu dah pulak. Nak juga lihat airterjun di sana....

zie_ira said...

uwahh,,nampak cantik je suasana kat sana kan,, pakcik tu memang coolll,,^_^

cepat2 buat sambungan,,,hehe

LuN@_aiDi said...

summersummer ke Otaki mmg nyaman kan? kami tak sempat lg menjelajah otaki di Nz..:(

Maruko said...

a'ah...cepat la sambong citr...x sabr nk tngok lgi dunia jepon yg kak hanis teroka...x dpt pegi dpt tngok pon jadi la~~~

Hanis Azla said...

belum sampai air terjun tu pun pemandangannya dah menarik.. takpe hanis, masa kecik tak dapat selalu pergi, dah besar2 ni boleh cover semuanya semula..

*∽ IZAN ∽* said...

patut la tak nampak gambar air terjun.. bersambung rupanya isk isk isk.
musim2 panas elok la berendam kat air terjun he he

abglan said...

Syoknye jalan-jalan... jambatan camtu maybe sbb sana selalu gempa kot..

siti kektus said...

pakcik bawak kabota tu ensem lah. haha ;)



aih, bersambung pulak akak ni. baru teruja nak tengok air terjun nya~ ^^

Bro ahmad said...

traktor merah tu kt malaysia tak ada..tak pernah nampak..nape mini sangat..buat apa tu?

zaty luvlianncezzz said...

hoho. beshh la dpt berjalan. jauh perjalanan,luas pemandangan=)

anismelon said...

cantik kak tempat tempat akak pg..best best..na pg jepun..na pg jepunnnn.wwwoo..bile kah akan tercapai nie..nak mandi air terjun jepun

Ct Arina said...

bejalan je kejenye kak hanis ni kannnnnnn ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails