Saturday, August 27, 2011

Italia: Pisa dan Firenze...

Akhirnya sampai di Pisa...
IMG_2267
Inilah pasangan suami isteri yang saya ceritakan pada entri sebelum ni... satu-satunya gambar kenangan kami... kemudian masing2 bawa haluan sendiri...
IMG_2273-tile
Cinta hati di hadapan Pisa tapi perasan tak baju dia? Abu Dhabi hehe... mengabdikan memori di hadapan Pisa. Boleh tengok kesengetannya yang sebenar :)...
IMG_2277-tile
Orang lain duk sibuk landing saya pun nak gambar posing atas rumput jugak haha, sebab macam best aje santai2 macam tu... ramai orang kat sini, tour bas pun ada... walaupun tarikannya hanya Pisa tapi saya teringin nak ke pantai yang berhampiran, mesti best ambil angin pantai.... bangunan besar tu duomo...
IMG_2300
Angin Pisa membisikkan di telinga patik "Hello, princess welcome to Pisa" haha dah mula dahhh sila pengsan laju2 hik2...
IMG_2310
Jelesnya depa boleh naik menara sampai atas. Waktu kami sampai tu Pisa tour baru aje ditutup. Buka 2 kali sehari je, tour seterusnya jam 7 pm. wuwuwu mana sempat train kami ke tempat seterusnya jam 5.00 pm huk2... pasrah, takpelah saya naik menara condong di Teluk Intan ajelah nanti...
IMG_2319-tile
tak dapat naik menara pisa sentuh versi berangan pun jadilah ehehe... dengan satu jari je saya dah sengetkan Pisa.. (dush!)
IMG_2324
bestnya....huhu...
IMG_2333-tile
bergambar buat kali terakhir sebelum mengucapkan selamat tinggal pada Pisa... babai pisah (nama timangan yang saya beri untuk Pisa... baru je jumpa tapi macam dah kenal lama, haha)
IMG_2351
My first and last gelato di Italy huhu... sebab kat sini agak panas berbanding Venezia baru terasa nak makan ice-cream... sedapnya patik teringat2 huhu...
IMG_2392-tile
Dipendekkan cerita, kami dah sampai Firenze tengah cari kedai makan nak isi perut, saya jumpa makcik yang sama ok, yang minta sedekah tu, kertas pun yang sama ugak kali ni tak kena marah, malas nak layan makcik tu...
IMG_2397-tile
Macam bisalah pasta dan pizza 5 euro tu... yummy! dapat free roti, siap tapau nak bawa bekal dalam train nanti hehe... terima kasih pakcik!
IMG_2406
sebelum bertolak ke destinasi terakhir... penat tapi seronok... dalam perjalanan layan feeling baca sophie kinsella tapi versi dia tulis as madeleine wickham...
 destinasi terakhir...
IMG_2421-tile
gambar pemandangan serba sedikit untuk memori patik... banyak ladang kat sini... rasa macam movie (eceh), "koya" sebab tengah baca novel haha...
IMG_2471
Dah sampai Roma Termini...

21 comments:

haniey said...

kak hanis cantikla pisa tu..nampak mcm real dlm gambar..hehe..wah mkn pizza..sedapnya..

Anonymous said...

Roma Termini or Roma Termimi.Miahahaha

gmbr tu mok cik n pok cik tu x jelas..sob2...

hari hu heksi hettewwwww.Hedikiah...

Hosing hala halam herantauan hangat hak henahan...hane hambar halam herantauan?Hurm Hiarlahku ku hembawa hati hang lara...

man yusoef said...

untungnya dapat tengok secara life menara condong pisa ni...huhu....eh Roma Termini??? cam nama husband akak jek...just tukar N jadi M..dan buang Roma..erm, maaf! hihi

JIJI YU said...

sek ngamal ni..nyo tolok muno jah nagho

hamzah ian said...

wahh.. untungla dpt pergi melancong.. hehe..

slamat raya ye

z a z a said...

ish, menara tu mmg condong le akak..

Asmara said...

aaa.. baru nk tanya x mkn eskrim kat pisa tu ke? very famos di amos. hehe.. sedap kan!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nak gak bergambaq ngan PISA....x dpt p pisa dapat FM pisa pow oke la ngeee

nur easy said...

cantiknya pisa.. mmg betul2 condong ya..;)

Hidayati said...

Tak sia2 akak tunggu episod ni Dapat gak akak tengok bangunan Pisa tu dari dekat .... hehehehe.. at least dari mata Hanislah. Nanti sambung lagi ye pasal Roma Termini.

Nur Liyana said...

Assalamualaikum....

lama yana tak bagi komen kat blog akak nie......

wah, jalan jalan...it was so cool.....
nope! it was so uncool for me....hehe jeles nie..nak pergi travel jugakk...
btw, nice pics....

hehe

akak, yana lama tak update blog....nak kata sibuk, tak la jugak but tak sempat..hehe/..but im still reading ur blog.so, keep updating ya!!!

selamat berpuasa dan selamat hari raya...doakan yana dpat raya di perantauan satu hari nanti :)

kasihredha said...

bila la gamaknya beta nak sampai di Pisa ni..nak suruh Pisa berbisik juga ditelinga beta :)

Bigdaddyz said...

macam peta malysia pulak rupanya tu kan...

cik pulau said...

woowowowo..
bngunan pisa..

ingat ko supo "pisau".. hahaha..

selamat hari raya..maaf zahir batin..

アヌム ちゃん said...

terenyee satu jari dah senget bangunan pisa tu.heeeeee..bestnye kak hanis..camne persipan raya dekat sendai..huhu

amilinhussin said...

wow, rom pulak? btul2 around the world nih

Juwita Jamaludin said...

selamat hari raya hanis.. maaf zahir dan batin

cik heroin said...

bestnyaaaaaaaaaaaa :)
apesal xamek gamba tgh tolak cik pisah tu. hihi
selamat hari raya :]

d_LA said...

dla lamo doh tok gi situ..haha..pdhal x pnh sapa, mimpi je..best la k.hanis gi situ tp lg best kalo bleh naik kan..

Bigdaddyz said...

esok shawal menjelma semoga di sana juga turut bergembira...

salam aidilfitri dari kami...:)

khairunnisa ♥ said...

best! :) ingin rasanya pergi di sana..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails