Friday, September 23, 2011

Perubahan yang tiada perubahan...

Hari ni cuti umum... tapi disebabkan urusan di lab saya dan en suami tak merancang untuk ke mana2 pun. Huhu seronok kawan2 lain bercuti berjoli. Tapi takpelah, study comes first. Ada masa boleh pergi dating eh silap pergi jalan2 (ish dating aje kamu ni)...

Kenapa bercakap pasal perubahan pulak ni? Entri yang lalu beria tanya header mana satu yang cantik. Ramai yang pilih pinky winky dan ada juga yang suruh kekalkan yang asal. Tapi ikut majoriti maka saya pun cubalah tukarkan yang warna pink tu dalam masa yang sama terfikir nak tukar background dan buat mini renovation (tapi tak berapa nak celik IT dan tak ada idea dan juga tak reti nak buat) ish banyak betul dan, dan... Setelah berkali2 saya cuba (tak terkira) header baru tak boleh nak upload... tak tahu kenapa... dia hang... huhu... maka dah berputus asa cuba lagi. Ada kang yang ubah semua nanti... tapi risau jadi makin pelik sebab patik ni bukan la kreatif orangnya huhu...

Yang kedua pulak... masa balik sekejap ke kg halaman baru2 ni... ramai yang menegur akan muka dan susuk tubuh saya yang semakin berisi. Padahal baru je lepas bulan ramadhan kan. Ramai juga yang meneka ada "isi" ke? Oh no...? wuwuwu... kalau ada isi sayalah orang paling gembira dalam donia ni tau! Sebelum puasa, atas saranan kawan2 saya makan folic acid. Mereka cakap sebelum preggy pun boleh makan, tak semestinya tunggu preggy. Lagi awal makan lagi bagus. Maka saya pun makanlah. Adakah sebab makan folic acid badan jadi bam bam? huhu... oleh itu terasa seperti perubahan yang tak membawa pada perubahan apa-apa, owh sadisnya... tapi hal2 zuriat, rezeki ni adalah di luar kuasa saya, semuanya urusan Allah, tak berputus asa, dan terus berusaha serta berdoa... baik dalam pelajaran mahupun zuriat... insyaAllah dengan izin-Nya...

Eh, malam ni ada "okonomiyaki night" bersama geng sendai... pernah story mory kat sini dulu... nak baca boleh KLIK SINI. Ada pengurangan dan pertambahan geng.

p/s: have a wonderful weekends ahead...

35 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nak ikutttttttttttt gi mkn okonomiyaki tue.....yummy sgt
cian kat u pasal header tue...ai lagik la keciwa sebab dah buat cantek2 kat u uwaaaaaa....sob sob

issyyy u mkn folic acid jd gituew ek? yg ai ni x mkn pow dah jadik da boom apa kes....hentak kaki uwaaaaaa

JIJI YU said...

kalu ado isi doh gak..kabo2 la kawe

Hanamiko Sakura said...

assalamualaikum kak hanis,, rindu sangat2.. hari tu game bola jepun lawan malaysia akak tengok tak.. haha dah teruja pula,,

akak, saya tak berhenti berdoa agar akak dapat zuriat cepat2..hihi

Cik SHiNJU said...

Ooo...ingtkan ade isi..huhuhu
InsyaALLAH,x lama lg ada la tu..

アヌム ちゃん said...

lps ramadhan bdn mmg naik..sy pun..huhuuu..selamat berokonomiyakii..huhu.waa dh lama x mkn.uhuuu

Ijah EmoTemo said...

heheh , xpe lps ni ada cuti boleh pergi jln2 khenn. hiks.

ngee , semoga sis cpt2 di kurniakan anak. insyaAllah ada rezeki nya tu nnt :)

kyo_9 said...

folic acid?
apa contoh makanan dia ek?
adakah lelaki juga leh naik berat badan kalo ambil acid tu??

Nor said...

salam Hanis..sempat lagi kot rasanya kak Nor naj ucap selamat hari raya..buat hanis dan hubby...raya sakan yer..!

Sunah Sakura said...

owh..folic acid leh naikkan berat badan ke??? nak try la..hahaha

kasihredha said...

kalau ada baby sure comey macam tuan tri...beta doakan tuan teri cepat2 dpt baby..:).

Amirah Adnan said...

yeah.. because of that folic acid my dear sis :)

Eera Shera said...

jeles ngan kak..sambil study sambil dating..huuu..

xpe.soal tu serahkan pada ALLAH ek. nanti ade la tu ;)

putput said...

insyaAllah, x lama lagi ber'isi' lah. kan:) doa byk2 ye kak! all da best in ur study^^

Nieda said...

folic asid peNtng seblm mengandung.kiranya ibu perlu kuat utk menampung pembesaran baby yg sihat.sekrg ini doc mmg menasihatkan ambil folic asid awal. info utk dikongsi.

Juwita Jamaludin said...

ada tu nanti hanis Jr... sabar ye.. Allah tahu bila masa terbaik buat kita..:)

Run Away said...

munkin juga itu kesan sampingan nyer..../Sy doa kan moga cepat dpt baby...;d

Amni said...

kalau belum ada isi mungkin sbb allah tahu takut akak tak cukup rehat plak sibuk nga lab kan? Kesian baby nanti kalau akak tak cukup rehat.. Risau jugak kalau ada alahan teruk akak tak boleh masuk lab habiskan apa yang patut pulak.. Apapun, saya yang doakan yg terbaik untuk akak selalu... Akak, nanti balik msia bagitau tau.. Rasa nak jumpa sangat.. Heee... Take care akak.. Tak pe bam bam.. Yg penting chenta hati tak kisah... Hee...

nuwairani ismail said...

insyaallah ada rezeki hanis nanti....doa banyak2 ye...kite pon doakan sama tau!

♥ p a a n i ♥ said...

takpe berisi pun akak ttp comel!

Cik TeN10 said...

nanti ade la rezekinya tu.. fatin ada la member kenal kt blog jugak.. dah lama dia kawin .. tp xingat lak dh bpe tahun.. 1st time dulu dia keguguran.. tp kali ni alhmdllah.. :) bkn main seronok dia !!

btw.. fatin ade dgr berita tu.. takziah ea..

Saiazuan said...

berisi tanda bahagia :D

wida said...

x adelah berisi sgt..hehe
tp mmg betul pon, elok mkn asid folic b4 kita preggy lagi..
hanis..terus kan usaha!
chaiyok2

Ayie a.k.a Nyei said...

saya juga berisi sejak kebelakangan ni..tak mungkin saya ada isi juga hahaha :P

belog|amiyo said...

insyaAlla ada rezeki nanti. usaha dan tawakkal.

Rtp Farra Arisha said...

don't worry..ada rezkinya juga nnt ;)
hehe.
have a very well day :)

ekabukanmakcikkau. said...

cuti memang best tapi aku nyampah bila dah cuti tu esok kena gila sekolah. ahh kejadah hape. mencikkk. dah bagi cuti tak payah ahh ambik balik,buruk siku nanti dak ?

Zainur said...

Awak, kite belum preggy lagi lah...entry tuh teaser utk baby shower aje...sorry tau dah bikin awak percaya...

apa pun saya doakan Hanis cepat preggy..jgn tensi2 nnt xelok utk kesihatan...InsyaAllah Allah tahu apa yg terbaik utkmu...

Chekgu Azrine said...

la..ingat ke nak umumkan pregnant td.. takpe..akak doakan ye.. smeoga sis cepat2 timang anak..amin

waalllaa! said...

kak hanis...nani dah upload dah gambar nani..pegila tgk..kikikikik..sementara masih ade kat situ..

mzhany said...

hana, honestly, hany tgk gambar2 itali tuh, hany pun prasan hana mcm chubby sikit, teringin nk komen n ty psl "isi" tapi yer lah hany pun merasai nya skrg, jadi takot hana terasa so hany pun tak jadi nk komen ty.

lepas tu, bukak gmail, dah karang mail konon nk ty, again, rasa mcm takot lak uhuuhu terus masuk draft. takpe hana...InsyaALLAH harinya akan tiba ameen....

Syaima' said...

Insyaallah baby will come along the way. when and where is all planned out. Enjoy je time berdua ni :))

Soo Hae Daa said...

heehe...sabar ye ngn soklan2 cmtu..kte pon slalu kena tya cenggitu..asek jwb xde rezki..tp, org cm xmo fhm je...yang penting honeymoon dulu puas2.. =))

siti kektus said...

aah lah kak. patotlah nmpak berisi. hehe

tak pe, mudah-mudahan cepatlah akak dapat baby. ;)

amirah said...

semoga hanis dan husband dpt baby yg comelll...aminnn

Ct Arina said...

asid folic tu utk kesuburan + kuatkan rahim kan kak? xpe badan bambam pun. yg penting sihat & stay comey ;D

rina doakan kak hanis & love dkurniakan zuriat 1 hari nnt. usaha + tawakal. insyaallah ^_^

luv u!! XOXO!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails