Thursday, September 22, 2011

Italia: Castel Romano Outlet...

Cinta hati sangat suka wondow shopping. Serius. Dia tak aim apa2 barang, tapi suka tengok2, survey2 dan prinsip dia "mana tahu terjumpa yang murah, boleh consider untuk beli". Huwaa tapi bukan senang nak terjumpa yang murah kan?? Bila ada perkhidmatan bas ke outlet dia macam seronok nak pergi, boleh rehat dalam bas sambil menikmati pemandangan (kata cinta hati). Saya pun seronok jugaklah sebab tak sempat ke outlet di Firenze. Dah berjangkit dengan cinta hati mana tahu terjumpa barang murah kan? hehe...

Macam2 benda nak dokumentasi kat sini termasuklah masa beli tiket bas ke outlet tu. Seorang makcik, eh ke nenek? (sebab pada pandangan saya, raut wajah dan susuk tubuhnya seperti seorang nenek). Kami ke kaunter yang sangat kecil di tepi jalan. Bagitahu "we want to go to castel romano outlet". Dia tak boleh speaking english walaupun satu patah perkataan, even yes or no. Nenek tu cakap harga 12 euro (itu je yang saya faham) lepas tu dia tunjuk waktu bas bertolak dari roma termini dan waktu bas bertolak dari castel romano so harga returnlah kut. Cinta hati ni pulak jenis suka confirmkan sesuatu biar certain supaya tak tersilap beli, maka dia tanya sekali lagi. Sekali nenek tu hangin daaa sambil sebut MAMMA MIA bla2 bla2 dalam bahasia dia sambil tunjuk kat kertas haha, satu pun kitaorg tak faham... lepas tu saya dan cinta angguk2 tanda faham, takut kena fire lagi sekali... 

IMG_2879
nenek o nenek hehe...

IMG_2887-tile
antara pemandangan yang sempat di-snap...

IMG_2893
sukalah pintu gerbang ni... (tiba2 rasa nak pergi tembok besar china...apakah??)

IMG_2897
jalan raya di rome... ada kat satu traffic light tu sungguh mengelirukan tak reti patik nak explain kat sini...

IMG_2899-tile
sempat lagi berseni di round about, siap ada statue terbenam, entah tak fahamlah maksud tersirat...

IMG_2906
dah sampai!

IMG_2908
i love flowers!

IMG_2915-tile
antara resaksa gorgom di outlet...

IMG_2912-tile
 teringat sano outlet... 

IMG_2914
bunga lagi! suka-suka...

IMG_2916
 kami kat sini sekejap, dalam 2 jam macam tu je, laju2 window... lepas tu singgah minum sebelum bertolak pulang... air tu orange juice tau! tapi spesis oren yang ada di satu kawasan di itali dan tiada di tempat lain (menurut lelaki yang jaga kaunter tu... patik tak tahu la betul ke tak) Fresh 2 biji blend tak tambah apa2 pun... sangat manis dan yummy!

IMG_2917
our last cappuccino in italy... huwaaa rindu nak travel lagi...

Inilah diari saya dan cinta hati pada April 2011 yang lalu, percutian selama seminggu je wuwu...

And the journey begin
Di Abu Dhabi...
Abu Dhabi, UAE
Abu Dhabi, Marina Mall
Abu Dhabi, Sheikh Zayed Grand Mosque

Abu Dhabi ke Geneva
Di Geneva
Bernina at Geneva
Dating di Tasik
Penyeluk saku di Flower Clock
Jet d'Eau

Geneva to Milano Centrale
Di Italy
Milano Alta Moda
Bologna Mestre
Venezia Water Bus
Piazza San Marco
Rialto, Gondola, Ciao-ciao
Makcik di toilette
Makcik di treno dan menara condong
Pisa dan Firenze
Roma romma ma
Colosseum exterior, interior
Walking around Rome
Fontana di Trevi

p/s: Ciao ciao!

21 comments:

Ijah EmoTemo said...

hehehe kesian kak hanis yg kena marah dgn nenek tu heheheh.

wah air oren ek tu? heheh

Chekgu Azrine said...

sis.. akak pun suka window shopink..tp kdg2 bkn sopink tingkap pun.. mesti nak beli gak satu benda.. dasar perempuan!!hehehe

Saiazuan said...

the architecture! wow!!!! :D

abglan said...

Tak tengok Malaysia lwn Jepun ke?

LuN@_aiDi said...

aikkk air oren kaler maron purple!
wow!! unik btoi^^_

JIJI YU said...

lelaki mmg gitu..teliti..

Edy Zaidi said...

haha...nasib xfaham nenek tu marah apa..kalau faham, mau sakit hati gak...

Anonymous said...

pegi seminggu nak mendokumentasinya punyer nyer la...5 bln tu wuwuwu...

p/s:ini konfem dah g ke China..nak berita lettewwwwwwwww.cer cerite cer cerite

Kakzakie said...

Puas jalan walau seminggu Hanis. Kakak pun suka bunga-bunga yg Hanis snap. Cantiknya....

Next journey kena tunggu dulu ye:)

Anum said...

bestnya italy

dhiera said...

woww....banyak tempat telah dijelajahi~ walau tak dapat berada kat sana, sekurang-kurangnya dapat gambaran tempat2 ni~

nurul asyikin(kak chik) said...

woooooooowwww,,,,,snguh truja,,,bla la dpt travel g sana.....

laskar pelangi said...

bestnya akak...asyik2 melancong je kerja..best best:) nak ole ole...hik3

:)

putput said...

nice places to visit! but but but MALAYSIA TETAP DIHATIKU!

Hidayati said...

Mamy pon suke sangat window shopping... cuci mata. Kalau nak beli.., mata mamy mesti tengok tanda harga yang paling murah.... dasar kedekut. Hehehehehe.

Bro ahmad said...

wahh ada tulang dinosour kt luar..bestnya bercuti..nk jugak tapi tak mampu huhuu.

Bigdaddyz said...

rasa lain macam tiap kali datang sini...hehe rasa sakit hati jeles...boleh....haha!

Run Away said...

garang nyer nenek tu...hik...;d

Cik TeN10 said...

perghhhh.. sakan diorang berjalan !! nk jugakk.. hehehh

orange juice dia nampak mcm tomato juice !!

Soo Hae Daa said...

beshnya hanis travel byk2 tmpt cmni...jeles..! heheeh...

lg besh bila cinta hati hanis pon suke window shopping...btol tak..msti ramai jeles sbb xramai lelaki suke window shopping =)

Ct Arina said...

rina pun teringin nk g tembok besar china & kota larangan tu! nnt g sesame eh. cewah! =D

since rina follow blog kak hanis ni, honeymoon sesaje. tak larat nak jeles dah. nak nanges je tinggal T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails