Wednesday, November 9, 2011

Picnic at Ryusendo (Dragon's Cave)...

Setelah menikmati pemandangan nan indah, melalui tasik dan bukit bukau, akhirnya sampailah kami ke Ryusendo. Geng Sendai dah menanti kami dengan juadah yang menyelerakan... alhamdulillah rezeki...

IMG_6205
Dragon's Cave entrance... Waktu itu kami masih tercari2 tempat letak kereta.

IMG_6208-tile
Melalui jalan pintas dari tempat letak kereta, tapi terpaksa meredah jalan yang ada semak samun sikit. Hehe adventure gitu. Takpe patik sanggup asal dapat naik jambatan tu...boleh imejin jadi tuan puteri sedang jalan2 dalam hutan, eceh...dush!

IMG_6211
suka dengan suasana tenang dan damai, tapi terpaksa menahan sejukkk... walhal dah 4 lapis baju termasuk jaket tu tidak dapat menghalang dingin angin dari menyentuh kulit khatulistiwa patik ni...

IMG_6214
bayangkan anda di atas jambatan bersama saya... ini pemandangan pada sebelah kanan...

IMG_6215
ini pula pemandangan pada sebelah kiri...

IMG_6219
yeayy dah jumpa geng... posing sebelum makan adalah satu kemestian...

IMG_6220
dijamu dengan nasi lemak lauk ayam kicap, arigatou Iryd+Pitt=Ai-chan... what a lovely picnic in autumn breeze...

IMG_6224
Cinta hati pergi ambil jaket dalam kereta, sebab dalam gua mungkin lebih sejuk berbanding di luar...

IMG_6240
gambar kenangan... encik meja yang tolong ambilkan... arigatou ne...

IMG_6237-tile
tak sah kalau tak ada posing dari penulis dan cinta hatinya... sila jangan pengsan huhu...

IMG_6249
bersedia untuk masuk ke dalam Dragon's cave...

IMG_6243
happy feet with autumn leaves and mr fishy...

p/s: jom masuk gua...

37 comments:

アヌムちゃん said...

woo bestnyee jalan2..nk itott..heee...nasik lemak tu menggoda la pulak.huhu

PinKy MoMMa said...

sangat damai rasa hati ini melihatnyer...ecehhh feeling mcm ada kat sana jugak..eh itu iryd ngan baby girl ai chan kan hehehe..

hanisss suka lar gambar pegang pinggang buat love tu hehehe..terbaikkk! ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wah pakai baju sampai 4 lapis ekk
sini pagi jer sejuk tgh hr dah buka jacket....mlm sejuk blk....nampak enjoy jer trip kali ni....pic ngan mie tu ai sukerrr....GEDIXXX plak ai ni ngeeee

EE said...

baca entri ni tros teringat cite the cave of da golden rose..dah tyg blk kat tv..erkk lupa?pernah tgk?

Liyana said...

bestnye... teringin nak pergi satu hari nt, berangan dulu, hehe

Daddylicious said...

Setiap kali ke sini apa yg mampu dilakukan ialah membuka mulut secara tergangga...itu jer...hehe!

Nicaa said...

cantiknya tempat2 kat sana..

bila la nak dapat pegi sana ek.. (sambil berangan kejap)

hehe

mzhany said...

gamba rlast tu sgt besh huhuhu...

puteri nur aqiliah said...

waaaaaaaaaah! tmpt berkelah yg sgt cool n awesome! nice place utk berdating. x gitu?? hehehe

Atashi In Hiroshima said...

bestnyer...I love kawa! cantik2. :)

yatie chomeyl said...

comey nyo tmpt ni..napok mae x ramai ore, sene nk posing gitu hehe

Kamalia said...

wee..bestnye..cepat2,nk tengok gambar dlm gua.

EZAN IDMA said...

indahnya... bila lah nak smpai ke sana

♥ p a a n i ♥ said...

sweet couple :)

waalllaa! said...

romanticnyer korang..hehe..ada nampak dragon keluar dari gua tu tak?hehe

Yan said...

MASYALLAH best nyaaa...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dah bayangkan kakD pun dok sekali kat situ...sambil berkata.....

e'eee...nis cantik kan ayaq sungai tu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cantik tempatnya. jernih pulak airnya. chewah, macam pantun plak :P

Amni said...

gambar no 2 tu macam kat taman negara bako kak.. yang jambatan tu... hee.. tapi memang tak la.. berangan jap nak pegi jepun.. lama2 muka akak pun dah macam kakak2 kat jepun.. hehe..

Asrul "iLham" Sany said...

piknik memang best kan

:D

Ida,Japan said...

ahhhh..nyamannyer terasa bila tgk pic2 yg anis letak ni....damainyer suasana di situ..nice!!

oya said...

wah!!

Asmara said...

eh ada senior citizen baru ke hanis? ;)

nurfatiha blacky said...

xsejuk ko kak, sejukkkkk nyoo tgkk. sweet molekk gmbarr. comelll ;p

umie naziera said...

xder dragon ker..boleh bwk balik mesiaa

whitecappuccino said...

sukanya kaknor tengok gambar air mengalir di celah2 batu3 tu..cantik sangat2! telur nasi lemak tu nampak menggoda jugak!

Tea said...

Isteri cantik, suami ensem. Anak nanti pasti suka minum tea..

Juwita Jamaludin said...

sedap mkn nasi lemak sejuk2.. hihi tambah kalau panas.. best bila jln2 dgn kawan2 mcm tu

kasihredha said...

tengah berangan nak gi jepun nih
tuan teri helpppp me
beta nakk gi jepongg

Fizah Ibrahim said...

Lama tak singgah sini hehe

Akak, slamat ari raya aji. Sana korban gapo eyh ? hehe

Cikli said...

asyik berjalan je. bila nak baca buku ni. heheh

Zainur said...

mana gambar gua?nak tgk jugak..

wida said...

jln2 tgk view cantik..smbil mkn nasi lemak. wahh..heaven

bopandot said...

wah2..cantik tempatnya!
romantis la korang ni.hihi..
nyam2, org sini mkn cucur ikan bilis sambil mnunggu sambungan Gua.;P

Teratak Hami said...

Cantiknya pemandangan .... tu kasut baru nak masuk gua ek?

Run Away said...

cantik nyer tempat ni...cute....;d

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

hanis, cantik nya tempat tu...nasik n ayam masak kicap tu menggoda..masa v kat tokyo hari tu, tetiba rindu nak mamam ayam..sb hari2 mamam ikan...=0).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails