Sunday, January 22, 2012

Ichigatsu no tsuitachi...

Ingat lagi? Patik pernah ajar bulan dan tarikh dalam bahasa jepun di ENTRI INI. Kalau nak tahu dengan segala hormatnya dipersilakan untuk mengklik link tersebut.

Sambungan entri yang lepas. Biasanya kebanyakan kedai akan buat FUKUBUKURO iaitu lucky bag (tak tahu apa isi di dalam bag tu) tapi setengah kedai bagi hint ada baju sehelai, coat sehelai etc... kami tak target pun fukubukuro ni. Kalau target haruslah pagi2 buta lagi kena beratur di hadapan kedai idaman qolbu (read kalbu heh).

Di kala menikmati breakfast western and japanese, dah ramai bergegas check out dari hotel. Dalam hati berbisik "kompem nak pergi beratur depan kedai ni." Nasib baik candeo hotel dekat je dengan Sano... tapi dekat2 pun waktu kami keluar lebih kurang jam 10 pagi, jem teruk, parking pun dah penuh... tinggal satu part je parking masih ada dan nasib baik sempat pheww...

IMG_0010
menuju ke outlet, ada yang dah siap shopping membawa fukubukuro kiri dan kanan. Mesti lepas ni terjah mall lain pulak... hebatnya mereka ni shopping....

IMG_0003
waaa semua orang shopping sakan! patik tak sakan pun ok, silalah percaya (sambil buat muka inesen)...

IMG_0006
ni je gambar kenangan dengan Syaima huhu... tak puas jumpa dan interview lebih lanjut ;P, takpe ada rezeki nanti jumpa lg...apa sangatlah yang patik beli, purse, fukubukuro baskin robin dan chocolate godiva yang yummy...  asyik fikir pasal makanan je, tang tu jugak makan chocolate yang dibeli hehe comot betullah... Tapi nak pengsan tengok fukubukuro baju budak geram nak beli tapi belum tahu jantina. Terfikir nak beli kedua-duanya boy and girl lepas dah tahu yang lebih tu bagi hadiah haha... huish membazir itu amalan syaitonnn...

IMG_0008
cinta hati beli jacket idaman, lepas tu kami terus ke rumah Ayu sekali lagi. Kali ini untuk memeriahkan sambutan hari ulang tahun darl Ayu... beli kek je tak tahu nak beli hadiah apa hehe...

IMG_0011
lihatlah juadah yang dihidangkan... nugget, cupcake... nasi, laksa... ya ampunnn pengsan! Terima kasih kerana sudi jemput kami, menyibuk aje kat rumah tu hehe...

IMG_0014
Adam wakil potong kek birthday...

IMG_0015
laksa yum yum... siap dapat bekal bawa balik rumah i loikeee... terima kasih banyak2 tau! hugs ketat2 dah jangkit style Ayu hehe... menang langkah kanan betul ke Sano. Ada lagi makan2 best di Yonezawa tapi cerita di next entry k... 

IMG_0020
Iryd+Pitt=Ai chan menyusul tak lama lepas tu bersama kawan dari turkmenistan... memang meriah sangat. Gambar kenangan sebelum pulang ke Sendai... abaikan diri ku yang semakin membulat... Ai chan pandai betul posing mewarisi mama dan daddynya hehe...

p/s: nasi kerabu special dari Yone...

13 comments:

anie,Nagoya said...

assalammuallaikum.terlebh dahulu nak ucapkn tahniah.ampunkn patik,kerna lambt mengucapknnya.wah!!!...meriah!!.untung kalo kekita berjiran gan ayu.rajin.kalo tiap2 hari besdy dia,leh kita terjah umah dia.hehe... leh ayu?

rindu teramat.dah lama tak cicah masa kesini.Insyallah.. tggu masa yg sesuai nak on air(jgn terima alasan ni,ntah bila tu?)....

wida said...

laksa penang...sedapnya.
hanis makin comel..pewut makin besar yer.
take care yer..

Amie said...

Selamat pagi Hanis,
bestnya menu yang terhidang tu! memang pengsan dibuatnya!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ooo uols parking sebelah sana ekk sbb Tgk landmark sano outlets tu ngeee
Mmg la umat ramai Mcm semut
Gerun Tgk nihonjin shopping
Auwwww malu nyer tgk dapur yg bersepah ituew
Muka org demam hikhik
Masak sket jer tu sbb bahu Sakit
Tq for coming babe
Tunggu weols kt Sendai nk terjah Tgk baby nanty ngeee!

Chekgu Azrine said...

Suka laksa erk..ke suka psl preggy??

Nur-nba said...

Banyaknya juadah lazat.. Seronoknya lihat aktiviti Hana dengan rakan2.. Gembira sangat bila dapat berkumpul dengan rakan2.

Cik TeN10 said...

perghh sdap bangat nampak semua makanan2 tu.. tbe2 lapar tp malas bangat nk msak sejuk2 gini.. huhu

fatin pn tak endah sgt fukubukuro tu.. yg bestnya SALE !! hihi

Zaza Fakharuldin said...

x leh bayang kehidupan akak kat jepon mcm mane. jada akachan baik2 yeeee

Daddylicious said...

tapi perasan betul bilik tu sempit...

Cik Pulau said...

oh laksa... laksa penang tu kak..heheh...

tebal baju. musim sejuk ke tu.. heee~

mzhany said...

waa byk makanan. ehhe seronok la hana makan ;)

Asmara said...

oh mmg frust betul tak dpt nak pegi gotenba tu kan! kat sana lg puas hati, byk pilihan dan size.
*wah mkn2 mmg seronok. hehe..

Woofer Storm said...

salam sis..walaupun jauh tapi masih ada kawan rapat kat sana..alhmdulillah

#sedap makann tu,terliur skejap..mcm mengidam pula rasanya^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails