Monday, February 20, 2012

ラブラブ chocolate...

Sebelum ni sensei dah ajar apa itu raburabu, adalah juga beberapa rakan blog yang guna perkataan raburabu bila komen di entri, i likeee. Bagi sesiapa yang belum tahu boleh ke entri INI. Orang lama pasti dah sedia maklum ataupun yang dah pera-pera nihongo tu.

Dah menjadi adat di jepun ni bila tiba v-day, para wanita akan buat kek atau chocolate untuk lelaki ini. Tak kisah la suami isteri, boyfriend girlfriend, secret admirer etc. Sebab nanti di bulan Mac ada WHITE DAY yang mana para lelaki membalasnya dengan memberikan hadiah untuk para wanita.

Dari bulan januari dah mula jual alat2 untuk meraikan v-day ni. Kad, alat untuk buat chocolate, cake etc. Meriah tengok perhiasan sana sini. Tentulah kami tak sambut. Zaman bujang dulu pun tak sambut juga sebab tak biasa dan bukan dalam rutin tahunan pun hehe. Lagipun dalam Islam tak elok untuk kita sambut v-day ni kan...

Tapi pada hari tersebut en suami bawa balik dua paket chocolate dibalut dengan pembalut plastik ada raburabu. Labmate dia bagi, H-san. Kekasih H-san yang buat dan sengaja buat extra untuk kami berdua, ohh sweetnya! Sebelum ni saya pernah jumpa kawan cinta hati bersama teman wanitanya. Mereka siap belajar BM sedikit sebanyak melalui buku, boleh baca di entri INI. Sangat comel sebab ayat tunggang terbalik haha...

IMG_0386
dark chocolate, dan milk chocolate with almonds. Tak makan kang terliur wuwuwu... 

p/s: shokuji desu...
 

26 comments:

Ijah EmoTemo said...

wahh..bestnya coklat! hehehe

fazilzura said...

romantik jgk org2 jepun ni ye..

awk blaja ler nnt dh pandai awk pos tau choc kt akak

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe sure trbalik nye ayat diorng kan klu orng jepun blajar melayu.. zuan pun tungang tebalik buat ayat nihongo.. kena bnyk tengok drama jepun lagi ni

nur easy said...

choc, dlm apa bentuk pun pasti nampak sedap ;)

Mixed-family in da house.... said...

makan lah hanis ....what are you waiting for? yum yum yum........

DaZzlingLilLy said...

coklat ada almond tu sedapnya..terliur dah ni

ijayuji said...

Salam hanis! raburabu ahahaha.... dulu masa kita dgr MIL ckp raburabu ni dlm ati kita pandai dia ckp melayu>>hari rabu :D rupanyerrrr luv luv luv :D bb ok? tak sempat nak komen kat n3 bawah nun, hrp2 sihat n ibu bb pun semakin sihat ya insyaAllah! jgn buat kerja berat2 buku2 tu sume suh hb jerr yg angkat hihihi...

Asmara said...

tak penah dpt cekelat, biasa beli sendiri je. huahuahua..

Miss Butterfly said...

eyda tak suka sangat coklat tapi kalo orang bagi eyda amik! hahaha




white choco tu best kan? tambah2 kalo ada almond. yummy! uhuhuh

kak mah said...

Nak juga coklat...akak dah terliur ni.

umie naziera said...

chocolate yummy!!

H.J said...

nok so coklat tu,,haha

Mr.Clive said...

white day pulak?haha mcm mcm btol la...hehe

whitecappuccino said...

cantik chocolate bila decorate cam tu..

Amirah Adnan said...

nok so! ;p

Cik TeN10 said...

Fatin lak ngah ngidam moist choc cake tp malas nk buat skrg ni..huhu

♕ Mitchell Cullen ♕ said...

Yumm yummm chocolate! :D

Cik Pulau said...

shuwitttnyaa en.husband...^^

Woofer Storm said...

sedapnya.sy yang tengok ni dari tadi tak henti2 air liur ni berhenti.hehee

#tak layan pun v-day ni kak,buang masa.heheee

Nadiah Sidek said...

sedapnya coklat!

*∽ IZAN ∽* said...

Sweet..!!

desune.. teringat dulu kalo 14hb feb tu memang byk borong choclate kasik kasi kat kengkawan & bos tempat kerja part time. Pas tu tunggu plak white day kalau dapat choc plak eheheheh

madammondoq said...

salam singgah..

alamak.. tak suka makan cekelat lah ., huhu.

jemput singgah blog madam ye..

Kamalia said...

milk choco with almonds..sedap tu..mmg kena makan..haha

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

bez nya dpt cokolat..comel nya bungkusan cokolat tu. Vi suka =0)

khairunnisa ♥ said...

nak tunggu white day pla camne =)

P/s : rabu rabuuuuu kak hanis <3

CikUna said...

huhu..dah lame rasenye tak jalan2 rumah mummy akachan nie... akachan sihat?? huhu mesti die happy dapat mamam choclate nyum2 tu...

\\( ^_^ )//

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails