Wednesday, March 14, 2012

White Day?

Lamanya membawa diri yang berduka lara. Sibuk sebenarnya.... sampai tak menang tangan dibuatnya. Saya jarang menceritakan tension mension study di blog. Setiap bidang ada liku-liku dan cabarannya tersendiri. Ada pasang surutnya, mat soleh kata ups and downs... yang penting jangan putus asa. Mo chotto.. ganbare Hani-chan... kata2 semangat yang kadang kala tak mampu nak menaikkan semangat ni. Huhu... bebel banyak2 bukan orang nak baca pun hehe... biasanya komen perihal gambar je. Baca atau tidak bukan persoalan, yang penting patik ada coretan memori di sini.

Pernah bercerita mengenai V-day dan White Day di ENTRI INI. Lupa pulak hari ni merupakan White Day di jepun. Sebelum datang lab, nak renew lesen memandu, sekali kaunter buka lambat lagi malas nak buang masa menunggu lebih terus ke datang lab, boleh sambung eksperimen semalam. Tiba2 terasa nak minum chai latte dan makan white choco cookie. Ajak la cinta hati singgah starbucks kejap (sempat lagi tu hik2). Kalau dulu dia mana ambil pusing. (pusing la pulak haha) tapi sekarang ni dia singgah jugak sebab dia tahu cik puan isteri bukan saja mengada2, wink!.

Sampai aje lab, T-san datang kat meja. "White day desu kara, dochi ga hoshi?" Sambil menghulurkan 2 jenis cupcake. T-san ni memang pandai masak kek (note: dia adalah lelaki ok! hehe, dan white day merupakan hari lelaki bg sesuatu pada wanita). Setelah bertanya content (mesti dia cakap banyak cekadak, orang nak bagi ambil jela...) Saya memilih yang ada corak bunga2 gitu, haish terror betul... i pun tak reti nak buat cenggitu tau. Hajat di hati memang dah lama nk makan kek. Konon nak buat kek pisang beberapa hari lepas, tapi bahan2 kat dapur tu tak terusik pun lagi dek kesibukan haha. Nak buat caramel cake atau red velvet cake uish jauh sekali... tak berapa konfiden. Kek pisang ajelah wuwuwu... entah bila akan terlaksana. Sekali hari ni dapat cupcake daaa hehe, alhamdulillah rezeki...

IMG_0706
macam nak pengsan nampak tumbler sakura starbucks untuk spring 2012. I likeee... terus beli dan guna :P... wallpaper desktop pun sakura, nama blog pun ada sakura... adoiii memang pengsan! Kek dari T-san. Hontou ni arigatou ne... (mood spring la kononnya tumbler sakura tu, walhal sendai masih sejuk dan 2-3 hari ni yuki masih turun tapi taklah lebat).

IMG_0708
Tak lama lepas tu F-san bagi coklat dan budak2 lain bagi biskut dalam bungkusan biru tu. Serius rasa macam biskut makmur. Tiba2 rasa macam makan biskut raya heh... Baru makan yang tu je, yang lain nak makan dengan my love malam nanti (eceh gedik tak? i kan romantika, mestilah nak makan dengan suami terchenta hehe). Banyaknya makan benda manis ish2.. tapi tak makan kang terliur wuwuwu...

Siaplah satu entri sementara menunggu sampel siap... okies back to work...

33 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cian nyer u babe bz sure tired khen dah la preggy
Wahhh best nyer lama x lepak kt Starbucks!!

laskar pelangi said...

comel lorh tumbler tu:) semua nak sakura..ehehe~

umie naziera said...

best jugak kalau ada white day kat mesia kan..boleh demand mcm2..hewhew

norliha said...

patutlah dah lama hanis tak update blog...
suka kat blog hanis sbb suka cerita pasal makanan kat jepun macam best jer...

kasihredha said...

cantik tumbler sakura tu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm zuan pn da start b ni..

nyum nyum cupcakes..hee :D

happyichigo♥ said...

selamat dating ngan hubby..mesti makan sedap..romantika nyeer

c'axoera ヅ said...

banyakkan rehat mummy to be :) take care taww

senyumSOYA said...

nak jugak bley? hehehe..hubby akak bgy pa? ^^

Hanis Azla said...

musim sibuk yer hanis.. take care.. berkenan pulak akak dgn tumbler sakura tu.. cantik..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dah baca sampai abis...

sakura pun sakura lah...dah peminat kan....

baby sihat ke?

Cik Sara said...

ohsemlah ada white day cenggitu.. bagi-bagi biskut, cupcake bagai..

Ingatkan tadi nak cerita pasal white collar crime tu..ahaha...

Mujur baca entrie sampai habis..=D

Kamalia said...

hehe..takpe,nanti ada masa,baru buat kek pisng tu..kalau dekat ai dah hantar dah kek kat hanis tau..huhu

Cik Pulau said...

comey nyoh...
nak etep buleh tumbler tu.. kikiki...
white day?? hurmmm

Cik SHiNJU said...

Nt kalau dapat baby girl nak kasi nama Sakura ker? :)

Rai said...

hoh..jeles..masa white day abam di kenkyu tadak bagi kami sekuk pongg.. hahaha..

mungkin sebab masa v day kami buat dak je tak bagi depa cekelat... hehehe..

Noraim said...

kak, busy pun jago kesihatan deh.

kalu dok jepun mstu suko bungo sakura. saim2 ore pun gitu jgk. comel ko kak?

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Hani-chan! =0)
gift sempena white day tu comey sangat. kuih yg ada corak tu dh macam kuih apam pun ada =0).

hani-chan tulis pjg2, vi tetap baca sebijik2 sampai habis. I love ur blog =0)

Kazman / Sue said...

haaa3x.... dalam tension2x pun siap jugak satu entri yee... kira hebat la tu jugak namanya...

Papa Mifz said...

ibu mengandung...mintak la apo sajo...sure dapek..hehe

kak mah said...

Sambil buat kerja sambil berblog...hati-hati

aniswany said...

dekat malaysia xde white day..wuuuu nak jugak =D

Miss Butterfly said...

bestnye ade white day . huhuhu



biskut makmur ! feveret ^__^

whitecappuccino said...

time ni mintak apapun akan ditunaikan ye hanis.

Mr.Clive said...

layannn aje laaa masa tgh mengandung ni...kehkehkehh

Chekgu Azrine said...

Best jgk ada celebration cam gini..white day la..red day ke..hehe..at least..

happyichigo♥ said...

NO new entry..?
how r u my dear,,i hope everything is alrite!!

Asmara said...

bila agaknya projek kek karamel kita nak jadik nih. hihi.. xpe hanis mudah2an segala urusan dipermudahkan. InsyaAllah..:D take care!

Prettywrite said...

takpor kak make manis2 bulih release tensen..hhehe

Asrul "iLham" Sany said...

musim sibuk... :D

lavenderlover said...

wah, menarik..baru tahu ada white day..=)

khairunnisa ♥ said...

nisa tunggu entri white day ni..kecik dulu suka tengok cte cardcaptor sakura. bila daa besar suka cte para-para sakura :) hehe.

miss you kak Hanis <3 rabu rabuuu..

NugRuL SakuRa said...

salam

blog saya pun nama sakura....hehehe
impian nk g jepun tgk real sakura..best2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails