Friday, May 18, 2012

In a land far far away... DLJ

Patik ni memandai je buat shorform sendiri, DSJ, DLJ bagai... Saje gedik bagi ada J kat belakang ala2 USJ gitu kan (Universal Studio Japan).

Web Tokyo Disneyland... KLIK SINI.

Map pula DI SINI. Nampak macam lebih besar dari Disneysea kan? Patik lebih suka suasana di DLJ berbanding DSJ sebab lebih feel gitu (padahal sebab kat situ ada istana cindralela hehe)... Kali ni memang keluar pagi-pagi dari hotel. My sis dah super duper excited nak terjah sana. My love and i pergi sekejap je kemudian balik berehat dan solat di hotel (hotel kami agak dekat dalam 4 km dari disney). Pergi semula ke sana pada sebelah malam. Kat sana tak ada surau, tapi my sis solat je kat tempat yang agak terlindung sedikit sebab tak nak ulang alik ke hotel.

IMG_8056
Melepasi kaunter tiket... berduyun orang beratur nak bergambar dengan Mickey. Tak kuasa nak beratur, patik ambil gambar dari jauh aje :P

IMG_8063
berjalan menuju ke World Bazaar terserempak dengan fairy godmother (kan best kalau terserempak dengan cindralela idaman kalbu, mimpi ajelah wuwuwu). Selepas bergambar, fairy godmother cast a spell on me dengan memusingkan magic wand dia tu. Beria pejam mata dengan harapan baju yang dipakai bertukar menjadi baju kembang-kembang untuk ke majlis tari menari haha angan2 tak agak2... tak sedar diri tu dah tak muda lagi hik2...

IMG_8065-tile
My love and i, and my sis with her happy family... tengok la Alyff tu tiba2 datang mood tak nak bergambar hehe...

IMG_8067
kawaii pinky and red tulips...

IMG_8105
menyibuk nak join pakcik dan minnie berborak... (err suka hati je panggil pakcik)

IMG_8114
menuju ke perkarangan istana (eceh)...

IMG_8116-tile
istana cindralela (read:cinderella)...

IMG_8120
all of us!

IMG_8129
kakak dan adik...

IMG_8135
mother and son moment... (di belakang istana)

IMG_8144
lepas tu masing2 dah bawa haluan sendiri sebab patik nak beristirehat huhu... 

IMG_8161
dah rasa bertenaga baru sambung balik... mama dan akachan 

IMG_8163
orang sangat ramai waktu tu, semua attraction pun kena beratur berjam-jam... lagipun patik sedar siapalah patik ini, hukhuk (dush!), last2 naik omnibus kat belakang tu buat satu pusingan mengelilingi perkarangan istana hehe lawak je...

IMG_8197
kemudian kami berjalan ke Toontown, lapar la pulak... singgah sebentar beli pretzel dan straw untuk akachan (eh beria betul haha)...
IMG_8204
suka kawasan ni sebab sangat ceria...

IMG_8208-tile
takde kerja feeling buka pintu bagai... tskk...

IMG_8233
Kemudian kami menuju ke Fantasyland... comelkan vending machine teapot ni...

IMG_8231
i likeee flowers...

IMG_8291
dari Fantasyland ke Critter Country cuci mata je, kemudian ke Westernland dan kebetulan Mark Twain Riverboat masih dibuka untuk penumpang. Apa lagi terus pergi beratur (tapi gambar ni diambil lepas turun dari bot hehe...)

IMG_8245-tile
kalau beratur awal boleh duduk di aras bawah dan ada kerusi... ramai orang beratur untuk naik Tom Sawyer Island Rafts...

IMG_8271
salah satu pemandangan dari bot, ala-ala perkampungan indian gitu... kat kawasan tu boleh naik Beaver Brothers Explorer Canoes, macam semput je nak kayuh canoe yang besar beramai-ramai (ampunnn tak ada gambar)...

IMG_8292
Masih lagi di Westernland. Preggy mama tak larat dan nak balik hotel dah. Ada Parade sebenarnya tapi dah ramai orang yang duduk di port2 yang best seperti kerusi etc. Dah la lagi 2 jam 30 minit parade nak start. Semangat betul mereka tunggu. Takpelah, i tak sanggup u, lagi baik i rilek2 kat hotel. Tengok parade belah malam ajelah...

IMG_8296
posing di pintu masuk... tangan dah dicop dengan fluorescent stamp. Nanti nak masuk balik dia suluh dengan lampu untuk tengok stamp tu...

p/s: Disneyland Electrical Parade Dreamlights...

22 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Disneyland x pernah buhsan
Kiter pong dh Mcm kids biler smpi cituew
Syok Tgk ur tummy babe ngeeee

Cik Sara said...

wahhhh... kuat bejalan mommy to be.. Good~

Daddylicious said...

Bagus2 ...ini elok utk baby ...dan mudah utk baby cepat keluar...hehe

Kazman / Sue said...

punya la ramai orang datang sana yee... tempatnye pun menarik laa...

Chekgu Azrine said...

beruntung mama dan akachan.. syiok dapat gi disneyland jepun..

semoga sihat2 selalu ye sis..

Munnafendy said...

ala nis...bestnyee....huk3 kesat air liur air mata dah =.=*

nis comel!

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, kak hanis.. bestnya :') comel kak Hanis pakai mickey pink tuh :) miss you kak hanis.. rabu rabuu <3

Sunah Sakura said...

uikkkkkkkkkkkkkkkk da lama tak datang sini, da ada perot...ekekekke...cumilnya~ ^^

FnF Simple Life said...

fuh...kuat berjalan ye... kami dok kat Chiba dah dekat sgt ngn disneyland pon belum sampai lg nih...sabo je laaa kan.

Aida Lela said...

dah besar perut dia bila tengok dari angle tepi :)

*kuat bertenaga jalan2, mesti jenuh kan? sebab nampak luas semacam je. hihihihi

Ryu on ahsfantasy24.com said...

Haish ! kenapa menarik sangat?
dah teruja nie.. hehehhe~

Hidayati Mohamed said...

Dah lama tak blogwalking, tetiba gumbira hati akak tengok Hanis bakal menjadi ibu. Congratz dear. You look so glowing & soooo beautiful.

kasihredha said...

sukeeee
pernah sampai kat sini thn 2010
sejuk ketar time tu

Noraim said...

ngee lamo doh xbaco entry kak hk panje jelo gini. hikhik.

tp siyes jeles tgk kak gi denu. huhu.

Noraim said...

ngee lamo doh xbaco entry kak hk panje jelo gini. hikhik.

tp siyes jeles tgk kak gi denu. huhu.

Diana @ BKKC said...

waa...ibu mengandung..comel sgt lah menda alah atas pale tuh..hehe...

Nadiah Sidek said...

nak masuk sana pakai fluorescent stamp je ke? kalau di disneyworld (florida), pakai kad. nanti kad tu akan di scan. each time nak keluar masuk memang guna kad tu

Hanis MY said...

@Nadiah Sidek
masuk yg first ada kad and kena scan barcode, tapi kalau nak keluar dan masuk balik dia akan cop fluorescent stamp kat tangan plus kad jugak...

Asmara said...

best kan! byk kenangan gambar dengan perut besar. nnti baby dah besar kene tunjuk kat bby gambar ni. hehe..

happyichigo♥ said...

cuuuute sangat hanis and ur sis dua2 pakai minnie punye telinga..ooooh dira nak ke disney lagi nak bawa sophie nak pakai telinga minnie jugaaaa...ooooh seronoknye tengok gambar2 hanis niii!!

Nuwairani Ismail said...

bestnye akachan pun dah sampai sana...auntie pun tak sampai2 lagi..

keli menari said...

huwaaa itu dia ! best betol!! jalan sane sini situ.meriah2.sejuk je mata tengok bunga tu.hehe

*rindu kat akak,lama takdatang jenguk akak.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails