Saturday, June 23, 2012

Arigatou sensei...

Terima kasih atas tips dan dorongan dari semua di entri yang lalu. Sekarang dah bertambah sedikit tapi masih perlukan susu formula. Mama saya pula tak boleh Hamza nangis sikit mesti disuruh top up dengan susu formula huhu. Lepas tu selalu je ada dialog "kenapa ni tak cukup susu ke?" uwaa sensitip je rasa. Dia risau susu patik ni tak cukup. Seboleh-bolehnya saya memang paksa juga Hamza bf ikut konsep "supply and demand". Tak tahulah selama mana situasi ni akan bertahan.

Pada 14 Jun 2012 yang lalu sewaktu masih di hospital, saya dikejutkan dengan notis ada seseorang sedang menunggu. Waktu tu saya berada di nursing center yang mana nurse sedang tengok progress bf saya yang tidak memberansangkan ni huhu.Tak expect pun sesiapa datang melawat kecuali geng2 sendai yang dah biasa baca blog ni mungkin sedia maklum.

Terkejut melihat my sensei yang sedang menunggu. Dia bertanya khabar dan menjenguk Ken Hamza yang berada dalam dakapan. Berbicara sebentar lalu dihulurkan sekeping sampul. Saya tahu dia busy dan mengejar masa dan sungguh saya berasa terharu di atas kunjungan beliau. Dia berkata "It is a japanese custom to give this to a new born." Sampul yang ada corak riben (maaf gambar tak disertakan), tertera namanya dan juga jumlah duit yang diberi. Alhamdulillah rezeki Hamza.



Bila masuk bilik ada sejambak bunga pula. Dari dia juga. I exhale and smelled those flowers and kept the scent in my memory as for this occasion of receiving flowers is very rare to me. :)

Lawat2 jugak, dia sempat bertanya tentang future works and conference. Semoga pulih dengan cepat dan dapat kembali ke lab dan selesaikan segala urusan pembelajaran ni.

*scheduled entry

p/s: cerita di hospital


29 comments:

Chekgu Azrine said...

Semoga cepat sihat ye sis..jgn sensitif sgt..mak2 mmg gitu..hehe

Umie Naziera said...

Hamza mmg murah rezeki,get well soon :)

Eera Shera said...

baiknye sensei tu ;)

Nuwairani Ismail said...

hmmm...mcm org2 kelate jugak kot style bagi2 duit kalau jumpa new born baby.

Siti Aisya mzm-fc said...

Salam Hanis.. apa khabar? Rindula kat dia,hehe.. TAHNIAH dah jadi ibu.tumpang gembira. sibuk sikit x sempat nak BW n ucap tahniah..terlewat dah ni. Baby pun dah besar. Come baby Hamza..smga jadi anak yg soleh ye..

Nieda said...

waa....very touching

waalllaa! said...

kak hanis..better kak hanis try set ibu menyusu dari shaklee to boost up susu..nani tengok ramai org guna product shaklee tu utk boost up susu smpai boleh simpan susu penuh satu peti..hehe..boleh bgtau jelah ,, takde pengalaman lagi.. tapi kebanyakkan nyer berpuas hati la coz boleh menyusu smpai 2thn..selamat berusaha! minum air byk ket.

Amie said...

Selamat meneruskan pantang Hanis sayang.... bertenanglah, segalanya akan baik.
Baiknya hati insan yang datang berkunjung tu yea...

Anonymous said...

byk2 sbr yer...try yg termampu..time pantang ni x leh sedey2 tau n mood kena ok sb nnt akan ganggu penghasilan susu jgk..take care mama hanis.. :)

aizamia3 said...

akak pun risau dengan progress susu la ni..

kak mah said...

Tahniah...agar semuanya sihat.

Juwita Jamaludin said...

InsyaAllah hanis.. Jgn stress tak nbaik untuk penghasilan susu.. Susu hamza dgn kerap walaupun 20 minit sekali takpe.. Tapi penat sikit la badan.. Org tua memang gitu.. Kena kuat dan tabah ye

kyo_9 said...

semoga semuanya selamat~

whitecappuccino said...

baiknya dia...seoa cepat sebuh n kembali sihat, mama n hamza

ummi_khalish said...

alhamdulillah..mabruk alaik hanis.. comel sgt...
hanis..kat sana ada madu n halba x?kalau ada..try minum air halba satu sudu besar campur dengan air pans..minum pagi2...pastu try juga minum madu dengan air suam...madu tu 2 sudu besar...insya Allah..banyak susu..dil sampai skrg masih banyak susu.....

cik mici said...

jgn ckp susu sikit sbb fikiran kite blh menyebabkan kite givup utk kasi bf dan akhirnya kite stop utk kasi ank kite bf...ckp mesti ada...dkt ward kiteorg mtk pt utk sentiasa pam susu dan wat massage....ubt yg nama maxolon tu blh bykkan susu gak...tp tu kn tny doc and nurses kat sne pandangan dorang...Dr kat sini bg je pt ubat maxolon tu..gud luck for BF k!

FnF Simple Life said...

wah...terharu giler sensei dtg melawat kat spital... teringin juga nak melawat baby Ken Hamza

waalllaa! said...

takpe kak hanis..nani bagi harga member utk kak hanis..dah kurang dah kos..nani topup2 la sikit utk kak hanis..sian plak kat kak hanis..sian kat baby tu,,

Noraim said...

kak pun jange la sedih sgt. nnti stree plop xdop susu tu.

mano gmbr hamza lg? hee.

LuN@_aiDi said...

dear sis^^_
hopefully bertambah sihat ari neh(:
kter awl2 dulu bby Zahin xnak direct BF lngsng
sbb kat hosptl derang kasi botol.
sgt sedey time tuh. :(
smpai skng pun kdg2 jer direct BF.
slalonyer botol jer,.maknyer penat nak mengepam ler(:
hihihi..
btw sis jgn stress tau, relax slalo..
pk yg hepi2 jer(: nnt susu dtg ler..hihihi
errr jgn luper mkn kurma!
take care(:

Nur-nba said...

Moga semuanya dipermudahkan.. Jangan sedih2 ye Hanis.. Kalau free, nanti post la gambar2 Hamza..

Selamat berpantang.. :)

kasihredha said...

baiknya sensei...murah rezeki hamza...
jgn putus asa hanis...teruskan usaha :)

Papa Mifz said...

aik sempat lagi tanya berkenaan kerja yer...hehe

sudipVSsenduk said...

dah lama tak bau baby, kalau dapat gentel2 lagi best! Moga cepat sembuh

aniswany said...

alaaa..bru xdtg sini bapa hari anis dh telepas mcm2...huuuu

belum lewat kan nak wish congrats..huuu
tahniahhhhhh ;) alhamdulilah semua selamat T__T aishh,apesal anis yg terharu sampai nk nanges ni..huuu

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lamaaaaaaaaaaa tak berkunjung ke sini... salam kebizian dari teratak siFaqir 'ilmu...
..................................
terima kasih atas kesudian meninggalkan komen (^___^)
..................................

Hanamiko Sakura said...

cerita segar dari hospital XD
cepat sembuh kak.. take care!

Mr.Clive said...

waaaa cantik laaa bunga tu...hehehe

how's the prince? hehe :)

d_LA said...

sensei rs kehilangan gak kot k.hanis xde kat lab..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails