Friday, July 27, 2012

Bila Ken Hamza tak neru...

Memang susah nak ambil gambar baby bila tak tidur sebab tak duduk diam nanti ada je part tangan atau kaki nampak blur. Lagi satu sebab photographer tak bertauliah haha (patik lah tu). Lagi satu (berapa banyak lagi satu daa), ni berdasarkan pengalaman Hamza je, baby lain tak tahu huhu. Hamza asal celik je mesti nangis, alau dia kenyang pun mesti nak kena dukung jugak. Sekarang baru behave sikit boleh letak kat tilam. Itupun tak lama, dia cepat boring.

Ingin ku gapai namun tangan tak sampai, eh macam lirik lagu jiwang rock dulu2 je...

Pada suatu malam, Hamza tak nak tidur maka saya letak atas tilam sebab dah lenguh pegang, borak2 jap dengan dia tak tahulah dia faham ke tak. Kadang dia pandang je giving a clueless look, kadang dia senyum "oh manisnya manisnya senyuman mu" (eh, ternyanyi lagu elite pulak). Lepas tu nampak ok je terus capai phone snap gambar dia. Gambar last tu dia dah panggil "huu huu" yang bermaksud (mengikut imaginasi mamanya) "dah la tu jadi paparazi mama, angkat la saya ni" eh eh punyalah panjang maksud "huu huu" tu ye? Kellas, Hamza tahu paparazi? hehe...

pajama japanese style gitu, tak tidur pun ni, tengah layan perasaan agaknya... tiba2 saya blur nak letak lirik lagu apa...

Hamza sedang berangan naik ke bulan... I believe i can fly...

*scheduled entry... ada urusan di selatan tapi trip balik hari je...


31 comments:

Cik Awin said...

macam2 reaksi muka hamza yg cumell ni...

Anum said...

comelnya baby sis

Anisa Hang Tuah said...

comelnya sayangku ni

baju oren =)

fiza said...

Tomeinyaaaa.

Munnafendy said...

tengok baju yg last sekali tu teringat kat shin chan...hehehehe hamzaaaa dh mcm anak jepun!

Lya Colours said...

amboi relax nya hamza!

Chekgu Azrine said...

alolo..chomemya..tembam!!

Eliss Mie said...

kalau tidur,mesti kita kacau2 dia suh bangun pulak. eliss dulu la..hehehe

Asrul "iLham" Sany said...

sy suka kacau baby masa tido...bau best hahaha

Rai said...

macam macam gaya hamza bergambar.. ni belum tau kamera tu apa lagi.. kalau da tau nanti sure dia nak datang tangkap bila kita pegang kamera..hehe

fadhilah said...

jgn lupa amik video jugak masa dia kecik2 ni...

Mixed-family in da house.... said...

hihihihi...i like this entry....nanti Hanis akan merasai manisnya saat-saat bersama baby.....

Nuwairani Ismail said...

huhuh...comel2 baju dia...kawan nani selalu bercakap dengan baby dia. bila baby tu dah masuk umur 1 tahun, dah pandai cakap. walaupun dia tidak faham sekarang, at least banyak vocabs yang dia pernah dengar. senang nak ajar anak bercakap.

deena awanis said...

sukanya japanese pyjama hamza tu..nanti nak cari utk rafique lah..hehe

whitecappuccino said...

hehe...mama hamza dah asyik nyanyi sambil jadi paparazi ya? hamza tido pakai topi ke?

Hanamiko Sakura said...

alololo~ tomey tomey tomey hamza.. masa neru pun comel.. tak neru pun comel..

LuN@_aiDi said...

alolo bby ken! bolaatnyer o,o
biler bby xtdoq, mak bby ler penat..btoi tak? hihihi

sudipVSsenduk said...

ala la la... sweetnya hamza!

si kecik ni nak minta hanis gentel dia 24jam kot.. hihihi

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

kecik2 mmg best tgk perangai akachan...ai dulu pun byk giler snap pics adam n record video dah besaq ni dia x mau dah snap2 pics ni....kakkoiiii ken kun gmbq hat bawah tue awwww

Noraim said...

wahhh pahni penuh nge gambar hamza la eh kak. hehe.

senyumSOYA said...

manja la hamza ni!! asik nak dukung ja ya~ ^^

laskar pelangi said...

comelnyeeee baju dak kecik ni:)
mcm2 gaya dia tido..comel sangat..

kakhanis, happy birthday:)
salam 8 ramadhan.

happyichigo♥ said...

comel nye hamza, pipi dia gebu rasa nak cium cium aje..meh hamza aunty dira cium sikit, jangan nangis pule ye..hikhik!

Hanis, happy Birthday dear...semuga semua impian dan harapan hanis terlaksana dan dira doakan hanis dan family sihat sejahtera!

Soo Hae Daa said...

comelnye ken kun nih...!! mcm2 gaya dia buat..msti sonok kan??heheeh

ijayuji said...

Salam hanis!!!!! salam rinduuuuuuuu salam ramadhan jugak buat hanis n hb n org baru! tahniahhh! kita ketinggalan lerrr, aka chan kawaiiiiiiii! dare no kao kana? btw, otanjyobi omedetouuuuuu!!! moga diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan dunia n akhirat insyaAllah! aminnnn... kita teringin betul nak dukung bb nak cium2 bb, kdg tu masa shopping2 nmpk bb, mcm nak g tanya jerr kat mak dia nak pinjam bb nak dukung sekejap ehehehe.. gerammm betul dgn newborn baunya yg harummmmmmmmmm tu yg buat suke sgt :D

Cik Pulau said...

comeynyooo..
lamonyo xsinggah sini.
first time tengok ken hamza neh.. hihihi..

kasihredha said...

malam2 pun ada paparazi...susah hamza nak tidur...hihi
hu huu tu menurut akak... hamza kata...comel le mama saya ni :D

♥ p a a n i ♥ said...

hahaha hamza comels. budak2 biasa la mesti nk dukung je ;p

CikUna said...

Aaaaa..... biasala tu baby suka nagis2 kan Hamza Chan ?? saja nak bagi mama dengar saya menyanyi.. hehe

Mr.Clive said...

heheh...comel la hamza ni....nak cium pipi tu boleh?

wida said...

kejap je dah besar kan..comei

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails