Monday, July 30, 2012

A birthday to be remembered...

28 Julai dan berlalu... Alhamdulillah, masih diberi peluang oleh-Nya, kali ini sebagai seorang mama. Terima atas wish dari my love, family dan kawan2. U guys make my day. Blogger pertama yg wish Lady Ayu dan Fidzah FNF, ocopot terkezut ok. Ayu siap buat kad lagi ha. Pengsan!

thanks Lady Ayu! Gojesnya kad ni i likee...

Detik 12 tengah malam dah ada yang mula wish2 terharu bila orang ingat birthday kita betul tak? Ke patik je cenggini? Biasanya orang perempuan macam ni la kan? Ada hari-hari penting dalam hidup setiap wanita, eceh... 
Waktu tengah malam tu My love belum tidur, saya bajet dia nak wish la excited tunggu ni. Sekali senyap je. Dah nak merajuk dah haha, tapi merajuk dalam diam je. Pagi tu dia suruh siap2 nak pergi outlet sano. Nak cari barang sikit, rupanya ada hadiah, beli on the spot sama2 pilih. Arigatou my love! Muahh Muaahh! Aishiteru!! (He sure has his own way of celebrating his wife's birthday.)

 "Mama, Hamza nak wish birthday tapi tak reti nak cakap lagi..." Hamza cuma senyum dan cakap huu je, bila nak ambil gambar terus diam.. pemalu macam mama eh? erk, pengsan! Setakat ni selalu tak sempat nak ambil gambar/rekod time dia cakap. Muncung je mulut dia time cakap tu. Sebelum ni susah jugak dia nak senyum kena cakap banyak2. Sekarang tatkala bertentang mata je terus senyum... especially waktu pagi, tak dapat nak gambar dengan kata2 perasaan tu... huhu...

Sano dah hampir dengan rumah ayu, of course la singgah dan dia ajak berbuka. Tak sangka betul ada surprise birthday cake! Berbuka dengan menu special nasi briyani, onde2 dan tart bluberry.. marvelous! Rasa macam betul2 birthday celebration la... Wee suka suka! Thank you Ayu for the surprise!

 Dan tak sangka ada surprise hadiah jugak! Rasa nak melompat tapi malu eheh... dapat dress princess. Arigatou sangat2 beb!

Last but not least belated purikura with my endless love, My Love and Ken Hamza... Thank you Love for always being there with me... I love u LOVE! (eh terjiwang pulak kat sini, ampunn).


37 comments:

Lya Colours said...

selamat hari lahir, semoga panjang umur murah rezeki dan sihat2 selalu

Kazman / Sue said...

setiap suami mesti nak berikan hadiah yang terbaik untuk isteri.....

happy belated birthday....

Eey said...

Happy belated Birthday, Hanis.
Moga diberi keberkatan dalam apa jua urusan.
:p

Rai said...

bestnya buat purikura!!! hehehe..

happy birthday hanis.. semoga berbahagia dan ceria selalu..

maszull said...

assalamualaikum hanis...hepi beleted besday yer moga sentiasa dibawah perlindungan Allah bersama insan2 tersayang...:)

Nieda said...

Selamat hari ulang tahun . semoga diberkati.
Tahun pertama raikan sebagai mama.
Happy forever

kasihredha said...

happy birthday tuan tri
semoga kehadiran hamza menceriakan lagi hidup tuan tri berdua :)

Azian Elias said...

MASYALLAHHH.. so cute hamza.. tak pe besar nanti hamza buat card lagi..

Farah Shamsudin said...

Hepi Birthday dear..

Nini D.. said...

Happy belated birthday dear!

fiza said...

Happy belated birthday to you hanis.

FnF Simple Life said...

Semalam nak leave comment kat baby hamza tak nak neru... tgh2 type kat iphone hang pulak... baby hamza makin bijak ye... dah pandai cakap huuuu... best nye... tunggu hamza besar sket nnt dah leh wish befday kat mama... lagi excited dari papa dia nnt nk celebrate befday mama ;)

Asrul "iLham" Sany said...

muka tetap menten muda...haaha

hepi birthday ~

amirah said...

akak tertinggal ketapi! huwaa...pepun happy birthday hanis..moga dilimpahi rezeki yg diberkati, amin..

Kamalia said...

happy belated birthday babe!semoga segala urusan dipermudahkan olehNYa dan semoga sentiasa di dalam barakahNya..
bestnya..terus ajak gi outlet pi beli hadiah ye..dapat ape tu?(bz body sungguh..haha)

Chekgu Azrine said...

happy belated birthday sis..tak tahu pun birthday sis on 28th.. Julai erk??

semoga panjang umur dan dimurahkan rezki.

Hanamiko Sakura said...

happy belated birthday kak hanis.. may Allah bless you and your family :D

deena awanis said...

happy belated birthday kak hanis!

LuN@_aiDi said...

Hepi Birthday cik nis^^_
semoga sentiasa diberkati

♥ dak pink said...

Happy birthday Hanis.
Semoga happy selalu dan bahagia di samping yang tersayang.

sudipVSsenduk said...

Selamat Ulangtahun Hanis! Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan olehNya, jadi anak&isteri yg solehah serta ibu yang baik & sweet :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hepi belated besday (^___^)

moga ceria2 selalu (^___^) amin

Eliss Mie said...

happy belated bday dear. semoga bahagia dunia akhirat. amin :)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Kan ai ckp x mungkin mi lupa
Alih2 dpt P yg cantekkkkk gituew auwwww
If plan awai2 sure blh prepare lg better dari yg ni
Plus ai super busy Pagi tu d(^_^o)

Min Aina Ila Aina said...

Happy Belated Birthday,dekat-dekat ye birthday kita. Semoga dalam rahmat Allah sentiasa.

Papa Mifz said...

happy belated birthday yer...semoga panjang umur dan murah rezeki...amin...

sue-sama said...

comeinye gamba last kak anis!

Umie Naziera said...

waa,happy belated besday kak hanis ;)
seronok berpurikura,

Umie Naziera said...

waa,happy belated besday kak hanis ;)
seronok berpurikura,

ijayuji said...

Salam hanis! otanjyobi omedetouu!! makin hensem putera hanis yg sorang nii, nanti carkan dia geng sorang lagi ya eheheh... Moga diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan mu dunia n akhirat insyaAllah aminnn...

Nur-nba said...

Happy Belated Birthday dear.. Maaf sebab terlewat wish.. Semoga Hanis dikurniakan kebahagiaan berpanjangan hingga ke hujung nyawa.. Akak doakan Hanis dapat jadi ibu mithali.. :)

FnF Simple Life said...

Hanis, ovalet tu emulsifier / nyukazai. pos dari Msia.ada jual kat kedai bakery

♥Eri♥♥ said...

Happy Birthday, kak hanis. semoga sentiasa tabah jalani garisan hidup sbg seorang Ibu.. :D
SYG kak hanis krana Allah

lavenderlover said...

happy belated beday akak! Allah bless u & ur family always..do take care! enjoy ur life to the fullest!

kiut la ur baby..gerraamm..hehehe..

fadhilah said...

happy birthsay k hanis. ken makin comel la...

khairunnisa ♥ said...

Selamat hari lahir kak Hanis :') kta sama Julai~ :)

p/s : Ken Hamza hadiah utk kak Hanis dari Dia. Alhamdulillah ^__^

wida said...

comeinya..happy family.
happy belated besday hanis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails