Wednesday, August 29, 2012

Kutsu...

Ada kang yang terbaca kusut instead of kutsu :). Sekarang pun kepala tengah kusuh wuwuwu. Ok back to the story. Kutsu = kasut, kutsu shita = stokin.
Hadiah dari dari kakak ipar, aunty mariana nun di Abu Dhabi beserta 2 pasang baju. Mama dan abah bawakan waktu datang jaga patik dalam pantang dahulu. Dah lama tangan ni tergedik-gedik nak pakaikan... tapi hold dulu sebab mama saya cakap kecik lagi, dia nanti rimas. 

Sehinggalah pada suatu hari iaitu beberapa hari yang lalu, keinginan ini tidak dapat ditahan lagi. Cinta hati ajak makan sushi sebab rasa macam dah berzaman tak makan. Rindu yang amat nak makan Kirara Sushi. Masa nak pakaikan kasut tu en suami tanya, "Betul ke nak pakaikan kasut kat dia,takpe ke?". Saya hanya angguk je sambil senyum padahal dalam hati cakap, [takpeee tak kira tak kira nak pakaikan jugak walau apa pun yang terjadi.]

Yahuu tak perlu tunggu lama, sampai je terus dapat meja. Hamza suka sangat buat muka macam ni... angkat kening, bulatkan mata dan kembangkan hidung. Kadang nak tergelak pun ada... dia pelik agaknya kat manalah mama dan papa dia makan ni...

kadang2 kembangkan hidung dan kecilkan mulut. Adakah ini menguap versi tak buka mulut? wallahua'lam hanya Hamza je yang tahu... nasib baiklah dia diam je bolehlah mama dan papa makan sushi puas2...

Tak lama lepas tu, tertidur... fuhh lega... arigatou ne Hamza sebab bagi kerjasama dan behave, lain kali behave macam ni lagi ye...

Kalau dah tak muat rugi pulak nanti, sebab tu saya pakaikan aje hehe... eh apakah itu gangnam style, semua orang asyik mention tu je, tak tahu apa2 ni huhu...
 

36 comments:

adnil linda said...

hehehe....kalo blh sume nk pkaikn kt beby kn???

AniesF said...

ken amek bau sushi tu yg kembang hidung. hihi

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VGq35nHO95s

Gangnam style :Malaysia's Version..

PinKy MoMMa said...

salam aidilfitri utk hanis dan hero hero awak hehehe..

terserlah keenseman baby pakai kasut baru..geram tgk time dia tido...wuuu pipi loyottt ;p

Umie Naziera said...

dah ada kutsu sndiri,boleh shuffle la Hamza lps ni..haha

Hamza ada iras2 Aaron Aziz la,kiuttt..

Kazman / Sue said...

haaa3x. ....baca tajuk kusut.... Bila buka entry blog kuar gambar kasut....

Comel hamza pakai kasut tu.... Ok la... Kaki baby cepat besar.... Biar pakai je terus...

Hamza dah pandai main kembang hidung bila nak menguap yee.. Pandai dia sebab tak yah nak tutup mulut kan....

Ijah EmoTemo said...

Hamza ni handsome boy la! Heee

Puteri Nur Aqiliah said...

Alaaaahai.. Dah macam muko jopun eh hamzah. Can i have ur address??

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

gangnam style tu satu fenomena tarian korean style..huhu better kak jangan youtube video tu... plzzzzz

Nadiah Sidek said...

lama tak tengok hamza. kejap je dah besar

saya pun tak tahu gangnam tu apa. malas nak google :p

Hani Shaklee said...

comeylnyer dia..encem boy..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

wootz wootz smart giler kutsu ken kun pakai...muka ken makin hari makin berlain ekkk....

p/s::babe dpt my sms x???

me suya said...

gangnam style tu video korea yg guna aerobik pluss body gags dalam music video.. suya pun xpaham apa yg nak glamour sgt.. K-pop's tsunami kot..

btw, hamza makin hensem lorh.. Hugs :)

Mixed-family in da house.... said...

cute la hamza ni......good boy gituuu...eh akak pon tak tahu gangnam style tu apa...mcm ketinggalan pulak...

Titisan Hujan said...

lawa kasut tu Hamza

amirah said...

kutsu??macho abis la kutsu hamza ni...ahmad punya kutsu collection banyak smp ada yg tak pakai. babah dia suka beli. akak taat je..huhu..comel comel kuasa sepuluh kan kutsu kutsu baby niii..

Hanamiko Sakura said...

wah.. kecik2 pakai sneakers ^_~

gangnam style? saya pun tak tau.. katanya, lagu korea yang dinyanyikan pleh park sun ju.. ke apa ntah... hehe

Hanamiko Sakura said...

oh, lagi satu.. dia macam style tarian kot.. yang famous 1 dunia.. kot la.. hehe

Shana' said...

haah la Hanis, lately ni asik dengar org duk sebut Gangnam Style...setau akak gangnam tu nama tempat kat Korea...

Asrul "iLham" Sany said...

bergaya...

p/s : suka dtg blog ni blaja perkataan jepun hohohoho

Farah Shamsudin said...

wah.. ken hamza dah bole pakai kasut.. comelnyee.

fadhilah said...

hahaha... akif suka tgk vid gangnam syle. tp saya bagi dia tgk yg fly fm je. ori punya sangat tak sesuai.
gangnam ni mcm beverly hill la.

Noraim said...

aloh makin besa makin comel hero ni!

pahni buleh la gi jale2 deh hamza. hehe.

Munnafendy said...

hamza dh dpt kasut, jgn diajar pulak gangnam style! haha!

sudipVSsenduk said...

lama tak jenguk Hamza... dapat duit raya tak?

Papa Mifz said...

comel la kasut Hamza...budak2 bayo tuh mmg pandai buat mimik muko...hehe

selamat hari raya yer...:)

qasehraihan said...

ololololo comellll..hehe

entry gambar raya kita ni..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

Amie said...

Dekat nak samalah ejaannya...kutsu=kasut
wahhh...baby Hamza dah besarlah....

Cik Pulau said...

oloh comeynyooo.. juruh plop tu..
panda mama n papa dio jaga.. hihihi

kasihredha said...

cute je kasut tu

whitecappuccino said...

Rindunya kat baby cute ni!. Kutsu dia yg cute juga..

Ain said...

oppa gangnam style=style abg2 korea kot...die lgu de tarian cm menungang kude...kt hot fm pon mainkn lgu tu...x phm npe org suke sngt~~~

khairunnisa ♥ said...

ketawa baca yg ni.. "adakah ini versi menguap xbuka mulut" :')

dia makin kawaiiiiii~

mrs kayrul said...

kompem versi menguap tutup mulut..nampak sopan la sikit..hehhee

ct kektus said...

nasib baik muat kutsu tuu. nampak sesuai dengan hamza. :D

Fizah Ibrahim said...

Hihi comey je ken hamza.. =')

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails