Monday, August 27, 2012

Mari bersenam...

Saya selalu tengok mama dan papa depan alat yang ada skrin warna warni, kalau tak silap nama benda tu laptop. Ada jugak dengar mama sebut pasal kerja lab dan juga blog. Nak tulis kerja lab mama Hamza tak faham, kalau tulis blog bolehlah. Haha ayat tak menahan. Kalau Hamza ni dah boleh duduk dan tekan2 pc bolehla jugak nak buat entri kenkonon Hamza yang tulis kan. Dush!

Saya ada buat entri senama bayi DI SINI. My gorjes friend, Fara mommy pada twins bagitahu pada saya nama senaman ni tummy time. Owh naru houdo... thank u beb!

masa ni Hamza masih dalam pantang... "Eh, apa mama nak buat kat Hamza ni? Kenapa letak macam ni?"

"Nak cuba gerak ke depan la..."

"Iyarh, huk, hulk...kayuh kayuh, goyang goyang kaki... eh, kenapa tak bergerak2 pun?"

"Uwaaa mama tolonggg...."

masa ni dah 2 bulan, tak cepat give up macam dulu... "Ala mama ni asyik suruh Hamza bersenam je.."

"Angkat kaki sikit, kepala sikit kasi cukup syarat je"...

"lenguh la pulak... baring la kejap... bila mama nak angkat ni..."

"Wahh bestnya berehat dalam swing... i likeee..."

Tengok mood jugak, kadang baru je letak dalam tu terus menangis adakalanya boleh tertidur. Haish macam2 fesyen betul. Berubah2, tapi kalau dah faham rentak dia barulah senang sikit nak handle. Saya dan cinta hati masih belajar dari sehari ke sehari...


24 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah bayi pun ada senaman ek? nmpk comel je hamza!! ;)

Syazwan Che Deraman said...

lama wan tak kesini!.
terlepas pandang kot.

comel baby hana sakura!.

selamat hari raya!

Obat Tradisional said...

aduh lucunya itu bocah...
Semoga tumbuh sehat dengan baik :)

adnil linda said...

seronoknye...tp t kne blaja sorg2...

Eyda Syahida said...

alahai comelnye dye kak . kejap je kan , dah nak besar . suke suke !! ^^

Chekgu Azrine said...

ken hamza ikut muka sapa erk?hehe..lain betul tgok..mgkn dh besar sikit..bru nmpk kot muka mama or papanya..

Cik Awin said...

semakin cumel la si hamza ni...geram tgk pipi dia...

Asrul "iLham" Sany said...

alallaa comeinya... pasni leh ar teman ibu gi shopping hahhaa

p/s : suka baju hood kuning tu... kawaiii

me suya said...

advance hamza dah pandai berblog.. anak cyber

amirah said...

nanti hamza jadi sihat dan kuat ..! eh cam iklan milo

Dkna Abza said...

laaa...kesian lak tengok duk terkial kial hehee

Asmara said...

eh dah boleh pusing sendiri ke Hanis? sugoii!! nanti mula la nak angkat2 punggung nak start merangkak pulak. hehe..

Rai said...

hiyahh..hiyahhh..hiyahhh..

hahaha..comel la hamza ni..

selamat hari raya utk hanis sekeluarga.. :D

Titisan Hujan said...

ala..comel Hamza ni

Umie Naziera said...

baju Hamza kiutt la kak..haha,bnyak CAR

Farah Shamsudin said...

darlings, anak buah farah pun senaman mcm ni.. bg senaman sikit kan..:)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alolololool~ tomei la hamza ni (^___^)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

rindu ketat2 ngan ken kun
nnt auntie p jmpa bln oct nnt na @.@

maszull said...

assalamualaikum hanis...comelnya Hamza cute jer pandai buat senaman...:)

ahsfantasy24 said...

hehhee..
penat dia nak besenam, mama :D

Saya Tak Sempurna - ahsfantasy24

ct kektus said...

mam tak mau bersenam sekali ke ? kehkeh :D

lia said...

lucunya dede bayinya

cara mengobati maag said...

Duuuuuh lucunya :D
salam kunjung..!

cara mengobati maag said...

nice post

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails