Tuesday, November 6, 2012

Chocolate for babies...

Patik memang penggemar coklat dan kek, oleh itu harus ajar anakanda makan coklat jugak. Haha, ok tipu. Sebelum ni dah mention di sini yang Hamza memang suka makan/hisap jari dan sewaktu dengannya. Tapi bagi teether tak nak pulak, mungkin teether tu kurang sesuai. Sekarang dia khusyuk sangat tengok saya dan cinta hati makan, dia pandang je kadang tu nampak mulut dia macam kunyah2, bila hulur makanan memang dia buka mulut sambil hulurkan lidah. Kesian pulak tengok, tiba-tiba rasa geram nak suap makanan, huhu...

dapat email dari amazon.jp tentang barangan bayi, ternampak coklat ni terus beli untuk Hamza. Semua pun kosong (Calorie 0kcal, etc... tak tahan lipid pun ada haha) oleh itu selamat untuk dimakan oleh bayi hik2... nama pun first chocolate... sangat sesuai...

waktu kami makan, patik cuba bagi coklat ni untuk anakanda. Tengoklah gambar pertama tu beria dia nak jilat, lepas tu selamat masuk mulut. Nyum nyum... oishiiii...

berkesan la jugak, seronok tengok Hamza gigit chocolate bar tu, 3 hari 3 malam tak habis2 lagi dia makan haha...


24 comments:

Cik Eka said...

hehe..comel je hamza makan chocolate..

kadang kesian,lagi2 kita makan,baby tengok je kita makan..

suap skit kat mulut dia.. hehehehe

:: Mrs.Eady :: said...

psikologi!

CIK Y O N G said...

Comei Hamza!!

mamawaiz said...

coklat betul ke hanis..wahh ada jual yer.

Nazayiena said...

Sedapnya coklat dia tu,nak cikit boleh x?

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

uiks canggih!!
ai baru tahu part ni...maklum la x der baby nangesss...
tgk ken mkn best giler....:p

Puteri Nur Aqiliah said...

saya practical sampai hujung nov. akak balik kelantan bila??

Fizah Ibrahim said...

Hahahah comey gile la, rasa nak picit2 pipi ken hamza tuh. First time sy tengok coklat nutrient content sume 0, hihi macey dop caye ada gok deh..

Neway, all the best kak nis tuk viva nati =). Ganbatte nee !

Chekgu Azrine said...

wow..bagus jgk ek..xsangka ada cekelat utk bb..hehe

kasihredha said...

Hamza dah ada gigi ke?
Kalau x habis sini auntie habiskan

FnF Simple Life said...

fuhhh... aunty tengok pun teringin... nyum3x...cedapnye ken kun hisap coklat tu.

Kuazue Mohd said...

comel la teater tuu... biasalah baby umo nie dier tgk kita makan dier nak ...kikiki.. kuatkan semangat...selagi kamu belom 6 bulan +++ sila jilat sesedap rasa that cekelat ya HAMZA...
somel juger bonda nyer..beli sekelat...

Syuhada Hassan said...

akk, Hamza sgt lah adorable...mcm mama papa dia! btw, sy br jumpe blog akk...very nice..akk phD bidang ape?

fara said...

bijop ngat ceklat yer!! :D maksudnya teether berbentuk ceklat? digigit2 pun tiada kesan? ada rasa? konpius2! hihi

Name What You Want said...

Check out www.namewhatyouwant.blogspot.com for chic and reasonable accessories. :)

LuN@_aiDi said...

wahhh menarikk tuh! teruja nk beli jugak ler..
zahin pun sama suke mengigit.
habes sume mende nk digigitnyer..huhu

p/s: kat maner yea belinyer? adakah di japan shj..hahaha

AniesF said...

urgghhh..overloading cuteness!! xcomot ke mkn cekelat ni? blk jual kat mesia la..sure laku gilee.. first buyer would be me! nk bg my baby cekelat jgk! definitely! haha

man yusoef said...

Rasanya macam cokelat orang dewasa tak? hahaha

Rai Ourkizuna said...

olololo..macam sedap sangat je.. hahaha..

Mixed-family in da house.... said...

hanis,

ni serius ke boleh makan?

Cho Zila said...

teether tak mainler kan hamza... alo2 comeijer lidah keluartu...

ct kektus said...

mati2 ingat cokelaat betul. nampak real. patotlah 3 hari 3 malam tak habis lagi. hehee

nur easy said...

jimatlah beli choc mcm ni kan.. tetomeeiiii

aniswany said...

3 hari 3 malam xabes mkn eh..hahah jimat betol.mmg kena bg dekat semua baby la mcm ni..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails