Sunday, November 4, 2012

Fisher price rainforest gym...

Dulu memang simpan angan2 untuk beli gym ni pada Ken Hamza, tengok keadaan bajet lepas dia lahir. Tapi alih2 ada rezeki dia sebab dapat hadiah dari Aunty Ayu vogedivas. Syukur alhamdulillah. Tak sngka sangat.  Saya perkenalkan Hamza dengan gym ni masa dia nak masuk 3 bulan sebab waktu tu dia dah boleh pegang barang yang dihulur pada dia.

Awalnya dia tak faham apa pun, macam takut pun ada, sekadar dengar lagu dan tengok lampu lip lap pada gym ni. Lepas tu patik ambil tangan anakanda dan bagi dia sentuh toys. Pegang kaki dia biar dia tendang2 toys yang ada. Sehari sekali je bagi dia duduk kat gym tu lama2 takut dia cepat bosan. 2-3 hari lepas tu dia dah berani nak pegang.

sampai berpusing-pusing main...

arigatou ne Aunty Ayu, Hamza suka sangat! sampai jilat2 toys masuk dalam mulut huhu...
ni adalah gambar full gym tu, saya ambil dari web fisher price...

apa yang saya suka tentang gym ni sebab boleh setting muzik. Awalnya saya bagi je Hamza dengar muzik tu dengan pilih mode muzik berterusan, tapi bila dia dah mula pandai pegang dan tendang toys tu patik set kan muzik terhad yang mana ia hanya berbunyi bila Hamza gerak-gerakkan gym tu. Pada mulanya dia pelik kenapa muzik stop, siap kerut2 kening lepas tu nangis haha, bila bunyi muzik terus diam, lama2 dia figure out nak dengar muzik kenalah dia gerakkan toys tu kasi gym shaking2 sikit baru boleh dengar muzik dan tengok lampu lip lap. Hamza suka tengok butterfly tu tapi mama diala kena gerakkan secara manual hehe...

Lepas ni nak cuba jumperoo dari Uncle Pitt and Aunty Iryd pulak...

22 comments:

mamawaiz said...

wah bestnya...berjoget sokmo lah hamza cam tu ye

Kuazue Mohd said...

wah siyok nyer dier...

Nieda said...

murah rezeki hamza. mcm2 dia dpt

ct kektus said...

eeh. budak kecik pon dah start ber-gym jugak ea kak. hehee

so comel lah gym tu. warna warni. :)

Fendy said...

wahhh..bukan main lagi...mesti seronok si Hamza ni..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

baguih utk otak khen benda ni
lucky ken kun zaman dia ader macam2 benda boley main...zaman abg adam x der pong gini nangesss....yeahhhhh x sia2 auntie kasi khen...ooo my kakkoiii ken x sempat nk jumpa hari ni khen...nnt terjah masa ontanjobikai abg adam na...hug ketat2 emuahhhh @.@

norh said...

dah makin aktif ye dia.. :)

Nur-nba said...

Ken Hamza dah tembam.. Cepatnya dia membesar. Nampak happy sangat.. :)

Syuhada Hassan said...

akak, hrga brape gym baby ni?comelnye...saya belum kawin, tapi good suggestion untuk future :) hehehe...banyak terapi kat gym ni, muzik, permainan, warna, motor halus kasar..awesome.

Kak Mahh said...

Meriahnya Ken Hamza punya games...boleh aunty Kak Mahh join..hihii (masa kecildulu tak ada...)

Chekgu Azrine said...

wow..bestnya fisher ni..aunty plak terbekenan..haha

LuN@_aiDi said...

beshhhnyerr hamza ader gym yg ohsem^___^
beshhh..beshh..^^_

Lya Colours said...

wahh meriah gym ken

Munnafendy said...

waaa beruntungnya hamzaaa! eeyy geram tgk comell!


eh nis, bleh tak tnya kan kat kak ayu ladychenta, nape sy xleh komen kat blog kak ayu ekk?????

yatie chomeyl said...

untung hamza dpt hadioh best2 :)

Dhiera nadhirah said...

best ye ad menda gini~ tapi hamza ni bijak la, boleh tahu plak nak muzik kena gerak toy! seronok la dia main~

Dhiera nadhirah said...

best ye ad menda gini~ tapi hamza ni bijak la, boleh tahu plak nak muzik kena gerak toy! seronok la dia main~

Hanis Azla said...

salam hanis..

wah dah makin bijak hamza skrg.. makin seronoklah dia bermain bila ada mainan yg menarik macam tu..

Cho Zila said...

wau.. hamza kemain laju lagi yerk... baguih bendani tapi tuler tak terbelipun dulu...

SURIA AMANDA said...

seronoknya hamza kan?

mrs kayrul said...

berkenannya tapi hadif dah nak setahun la...huhuhu

whitecappuccino said...

mcm2 mainan utk babies kn?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails