Monday, January 6, 2014

Solution to simple problem...

Ni ala2 entri doing it right. Dapat at THIS LINK, banyak sangat gambar yang macam tak berkenaan yang patik cut2. So yang terpilih je letak di entri ini dong (eceh)...

kegunaan dustpan dan juga bekas susu/jus 1L (yeye je 1L haha)...

kegunaan staple remover dan juga can opener... tang can opener tu tak pernah terfikir pulak nak buat cenggitu....

kegunaan toilet paper rolls... kellas u...

ubat gigi pun bolehhh...

botol losyen yang telah dikenakan pembedahan plastik.. dush!

ok serius memang patik tidak pikirin tentang hal ini... yang tak menahan zip seluar tu siap guna keyring and sangkut pada button tu selepas zip, memang tak pernah terfikir...

ni bab pembersihan rumah... nak bersih shower toilet dan juga vacuum rumah sambil cari barang kecil yang hilang...

muffin tin utk serve sos etc... dan juga macam mana nak penuhkan seluruh sudut roti dengan cheese etc... i loike...

cara jimat dan bersih utk simpan bagel/donut... hamboi bagel tote gitu... makan eskrim fesyen macam ni boleh apply kat anakanda ken hamza tapi nanti kang sibuk pulak dia tilik pelapik tu...

hmm patik baru tahu ni... nampak sangat bukan pakar masak (lari nyorok belakang langsir... heh)

2 kegunaan hanger baju yang ada sepit kat tepi tu... biasa kat supermarket je nampak hanger cenggini... sobss

tengok gambar ni tetiba verangan nak buat pancake... kalau kat sendai dulu ada pancake mix, campur air je... kat sini patik rasa ada cuma patik je belum jumpa sobsss... 

kat rumah memang selalu lose sebab channel dikontrol oleh king cinta hati dan selain itu turut dibaling oleh anakanda... pitam!

tips on travelling... simpan emergency money dalam empty lip gloss container dan juga nk charge hp etc guna usb kat tv jew...

yang ni patik selalu buat... sejak cinta hati dah keluar perintah dia nk pakai sabun n tak nak pakai shower gel, paling bosan bila tinggal yang setoet tu... maka i put that setoet pada bar baru...

hmm boleh ikut ni... cheap n easy...

power plug kat mesia jarang2 ada cenggini kan?...

wow inilah caranya nak buat cahaya romantika (romantika aje kamu ni!)

boleh diaplikasi bagi sesiapa yanng tinggal di kondo, apartment, flat dan sewaktu dengannya...
 
nice tip...

another nice tip...

good idea nak bersih difficult to reach area (gitew)...

tip untuk panaskan makanan guna microwave... 

easy and simple cd case/envelope... iphone speaker yang tak menahan hihi...

rasa macam nak tiru yang sebelah kiri tu... 

menarik... boleh cuba...

yang atas tu best... tapi yang bawah tu pitam kalau kasut tu stok yang berbau enak haha... 

this is funny... posing tu tak menahan haha...

comelnya bola tenis tu kan? and cute way to organize keys...
 
hair free corn and tip untuk potong kek, swiss roll etc... guna benang pun boleh jugak kan?

especially buat kaum wanita... tak gitu?

these are kewl! rasa tak sabar nk bakar kek guna ice cream cone hehe...

betapa bergunanya binder klip... 

used to do this each time pindah rumah/bilik etc...

this is super cooolll!

nice!

Hope ada antara gambar2 tu berguna untuk anda semua...

p/s: didi the kaito belum bagi particulars... asap k... kalau tak terpaksa pass it to new lucky winner...


8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great sis

nur easy said...

bagusnya..thanks share this things.. recycle things around

Rinna said...

TQ for sharing.. nice tips.. :)

Chekgu Azrine said...

Interesting!!tq sharing

finn asri said...

wahahhhhhhaaaa!!! thank you akak comel! kreatif betul idea2 ni...boleh try apply...i like the idea on how to reuse tissue paper punya roll. cool!

Cik Aann said...

perrghh sume comey cute n unik..n aneh pun ade.. pendek kata.. bijookk r.. hehehe

Perginya seorang sahabat..

lala yusof said...

suka la tips2 ni, menarik....aritu tgk kang hodong in star king pn best esp bab2 bersihkan sink, microwave hanya gunakan cuka & brg jagaan rambut

Mas Zull said...

assalamualaikum hana...semuanya bagi idea yg baik boleh cuba mana2 yg boleh...;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails