Saturday, February 5, 2011

Bersantai di hujung minggu...

Apalah sangat yang boleh dibuat di hujung minggu... kalau boleh memang nak makan angin sepanjang minggu (over betul!) Tapi hari sabtu kami tetap ke kampus jadi hanya ada hari ahad lah untuk buat apa yang patut kan... ni cerita lama (silalah rujuk tarikh pada gambar). Ada lagi cerita lama tapi masih dalam deraf hik2. Apa femalas ni, maklum la kena bahagi masa antara kerja makmal dan juga luang waktu untuk diri sendiri. 
 selepas lunch dan buat house chores yang lain maka bermulalah misi membeli barangan rumah. Kebetulan yuki, biasalah i memang suka snap gambar untuk koleksi peribadi...
 agak tebal yuki kali ni... (ingat tak post yuki waktu malam) inilah rupanya pada waktu siang pula ok... ada yuki lagi tebal... nanti saya share k...
 comel! macam marsh mellow...
 kami akan cari daging, ayam, rempah, sos kat sini jika kehabisan stok di rumah. Biasanya tiap kali hujung minggu pasti beli daging dan ayam kat sini... kedai halal ni 5 minit jalan kaki dari rumah kami. Sebelah kiri kedai tu ada kedai runcit kami panggil kedai MAKCIK (hehe pepandai jek). Kunjugan wajib jugak beli buah, bawang, sayur, telur yang sangat murah kat sini jika nak dibandingkan kat pasaraya macam jusco atau kedai runcit lain... i likee kedai makcik...lupa plak snap gambar kedai makcik tu...
 dah beli groceries kami ke bandar... parking di katahira campus, wahh kereta ni kesejukanlah! syian die... :P, saje jalan2 pusing area mall mana tahu kut2 ada clearance sale... we love sale time hik2..yerla sape tak suka kan..rugilah beli time tak sale tapi risiko yang perlu ditanggung adalah kehabisan saiz pada barang yang diminati..takpe moto kami rezeki tak ke mana walaupun agak kachiwa la jugak kalau dah habis huhu...
 cinta? kenapa senyum sorang-sorang ni?
 touching the soft yuki...
 di hadapan logo Tohoku University...
 Brrr... traffic light pun sejuk jugak...kami pun sejuk jugak huhu...
 Dah puas ke mall kami ke Jusco mall di natori pula... baru je berjinak2 dengan gendang ni..selalu tengok dalam tv... masuk 100 yen boleh main 2 lagu dengan syarat kena lulus lagu first kalau fail burnlah peluang main drum untuk kali kedua... tapi hari tu end of January so ada promo... kalau lulus 2 lagu dapat 1 lagi lagu free wahh kami pun apa lagi... nampak tak bulat2 dalam skrin tu? yg merah kecik ketuk kat tengah, biru kecik ketuk kat tepi kalau bulat besar kena ketuk kuat2 kat tengah tu...syok tau main..lepas tu sure rasa release tension...
gliran my love pulak dia tengah pilih lagu, kami hentam je sebab tak faham, mana lagu yang pernah dengar kat radio lagu tulah yang kami pilih... 2 players pun boleh... tapi 200 yen lah.. bestlah ada masa, nak main lagi... sape mau itut???


39 comments:

TunTeja said...

comelnyeee akak dengan husband ;)

A.s.t.i.n.a said...

kenapa yuki itu tiada di sini...?

Sronotnyeeeee... saner ade bawang merah..?

http://astinadly.blogspot.com/2011/02/mahalnye-bawang-merahhhh.html

Ct Arina said...

besnye main salji! >_<

JIJI YU said...

dok berdikir barat weh pok dio..ehhe

Siti Noraisyah said...

bestnyeee... nak yuki gak... heeee....

Hanis MY said...

TT ye ke? malu i haha ngada..tq dear...

Hanis MY said...

Sis astina sila dtg ke sini utk men2 yuki okeh hehe..sini ad bwg merah tapi kena beli online kedai makciks ada bwg busat saja lohh...

Hanis MY said...

Arina best yet cold hehe jum dtg visit akak...

Hanis MY said...

Ji main gendey jah kawe tok reti nok jd tukey karuk...

Eyrique Ettiqaz. said...

really like ur pictures....can u tell which one of my commment at BA's blog that u like?i want to check it.....i think my comment is just an ordinary comment.BTW,i can see both of u are loving couple..hope that it will remain forever and ever.

kamarukom said...

owh bestnye hjg mggu die..klu sy, tido tdo tdo....hahaha..hibernate lg bgus sjuk2 nih

Miss Bluepinkiey said...

uwaa....bez nye main salji..

Hanis MY said...

Hey Eyrique, thanks already told ya in ur shout box hehe tak ingt tajuk post tu huhu..sorry...

Hanis MY said...

Kom syokknyaa hibernasi akak hibernasi jugak kdg2 tapi before noon dah bangun hik2...

Hanis MY said...

Miss blue best la jugak hehe meh main salji dgn akak...

Faaein Himura said...

pergh.. masih lagi dalam musim sejuk yer.. bestnya.. bila lah dapat pi jepun ni.. =]

MAPPIAU said...

wauuu bestnyer hari2 hanimoon ngan chenta hati, pasni kalau akak nak tengok yuki kenelah tengok kat belog nih, sebab papairfan sudah kembali ke pangkuan jadinyer tak dapat la nak tengok yuki kat lubnan akekekeke :P

anie,Nagoya said...

kalo dtg lepak nagoya nnt, kita lawan main gendang.bape lagu pun ok.kebalkan tangan2 tu....hihihi...

Hanis MY said...

Faein iya dong musim sejuk smp mac tapi snow tatau le bila turun lg meh ler photoshoot sini...

Hanis MY said...

Ala akak diana pun dah mula hanimoon apa hik2..akak sanggup ke nak bejauhan lg? mestilah idok sanggup ye dak? hehe

Hanis MY said...

Kak anie..takutttt wuwuwu mcm terror je akak pengsan! sy wakilkan kat my love je boleh hik2...

nur khairunnisa mohd azuhar said...

alah bestnyer men ketok2 , nak gak !! hehe
boleh bawak MAKCIK jual kat msia supaya harga jadi murah gak :P
btw: nih nak promote lagu lain a plak, tp yg tuh mmg lies big bang heheheh
best ter-addicted! hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

berhujung minggu bersama yang tersayang ye kak? alahaiii, so sweet. siap main2 games lagi:))

selamat berbahagia n kekal abdi ye:)

khairunnisa ♥ said...

kak hanis pernah nyanyi lagu jepun tak? ^__^

noraim said...

akak, salji kat sana sampai bila eh?

sissyira said...

salam

kesiannya kat basikal tu...sejuk nak jalan2..duduk bawah unggun api mesti besh kan =)



Jom Joint 1st contest syira --Contest 1 : Bila saya mati by sissyira

Lya Colours said...

pakai baju tebal2. hihi

JIJI YU said...

ambo tag demo ni..mitok maaf la..tok tau nok tag sapo doh..haha

http://nesloo.blogspot.com/2011/02/contest-1bila-saya-mati-by-sisyira.html

Woofer Storm said...

nmpak mcm best je sis,tapi tak thn sejuk laa..hehee

whitecappuccino said...

yang seronok kat tempat orang kita suka cuba benda2 yang tak de kat tempat kita..tapi bukan benda2 yg tak elok la kan hanis? apa pun memang seronok lah!

Hanis MY said...

Salam Sis syira...jiji yu pun ada tang insyaAllah hanis akan join k... take care sis!

Hanis MY said...

Hye Lya..dah pakai tebal pun sejuk jugak huhu...

Hanis MY said...

Khairunnisa nak pomot lagu lg eh? nanti akak g jenguk k...

Hanis MY said...

Fifiey..insyaAllah..amin.. u take care ye!

Hanis MY said...

Bereh Ji nati kawe gi tgk...

Hanis MY said...

Nisa dear hik2..mesti la pernah nyanyi tapi tak full sebab tak ingat lirik huhu...

Hanis MY said...

Woofer ala lama2 biasa la...pakai baju byk lapis kurang sejuk sket!

Hanis MY said...

Kak Nor betul tu bila lagi nak cuba kan? time kasih kak!

d_LA said...

nak main yuki gakkkkkkk !!!tulon bawak dla pegi jepun!!!hait!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails