Tuesday, March 1, 2011

Part:3-Snow train di Yuki Matsuri...

Saya telah menghilangkan diri 3 hari... ke mana ye? Merajuk huhu.... tak kuasa betul nak merajuk bagai. Tak adalah cuma tak masuk lab je. Kat rumah tak ada internet. Kalau nak wifi kena bayar huhu... hanya lablah tempat saya mengupdate blog... masih bercerita tentang yuki matsuri.. sila jangan jemu ya! Sambung cerita pasal snow train. Sila jangan bayangkan yang extravaganza ahah ok! Benda ni biasa2 je tapi seronok la jugak..ehehe..layaannn...
ada banyak gerai2 kat sini tapi tak semua boleh makan, kami beli taiyaki (ampunnn belum sempat ambil gambar dah habis, haha..lapar lah) lepas tu makan potato yang sangat best dan juga kegemaran ku si jagung bakar.
candy made with love hehe.. tapi tak beli pun..budak2 sukalah candy ni...nampak sangaaattt manis dan tak sanggup nak makan...
beratur untuk beli tiket snowtrain (スノ―トレイン=sunotorein). Encik suami sedang makan taiyaki sejenis kuih berbentuk ikan yang ada inti kat dalam tu...
500 yen per ride...
beratur menanti giliran kami... masa ni akmal bertindak sebagai photographer, lepas ni saya jaga gen kun dan cinta hati plak jadi photographer, kalau semua naik sekali gus sapa nak ambik gambar? huhu....
inilah snowtrain... tak tahulah nama "mobil" kat depan tu, tapi selalu nampak dalam movie yang ada scene kejar2 atas permukaan yuki gitu kan... lepas tu nampak macam bot plastik diikat kat belakang tu (haha pandai2 je cakap bot plastik..entah2 ada bot khas gitu... entahlah patik tak tahu)
gambar candid ala2 paparazi... thanks to gen's papa... (ehem, sape nak suruh i kirim salam kat abang rambut oren kat blakang tu??)
en suami nak bot paling belakang yang si isteri pulak nak bot paling depan, kiranya ikut nasib giliran sebab seat tak boleh pilih... last2 dapat jugak bot depan hehe... tapi terpaksa hidu asap sikit huwaaa... kalau belakang of course la laju dan sejuk, kesimpulannya mungkin seat tengahlah yang paling best....
posing sebelum kena kidnap dengan snowtrain...
and the journey started.... kejap je mungkin dalam 5 minit tapi tak lebih dr 10 minit...
saya membayangkan seolah2 naik gondola di venice ahaha..apekahh? laju je snowtrain ni angin sejuk menerpa ke arah muka... sejukkk sangat
  aishiteru my love!
candid! tapi sempat posing..masa ni dah nak sampai starting point....
selepas main snowtrain kami lepak2 dalam kedai omiyage ni... tu diaaa lihatlah ais tu! ngeri tapi terpegun!
alahaiii mentang2lah ini ladang lembu dan biri-biri sampai tombol ni pun kepala biri-biri jugak hehe...pintu lagi satu kepala lembu
dulu cinta hari serahkan diri pada Jaws (nak imbas kembali sila klik perkataan jaws)... sekarang serahkan diri kat ikan paus la pulak... ish ish.. "u majuk dengan i ke love?" :P
gen, his papa and my love!
Malam nanti ada hanabi pulak (fireworks) so we decided to check in the hotel untuk solat... kami tinggal di Super Hotel dengan kadar 5000 yen satu bilik (hotel termurah antara hotel2 lain) breakfast included...yeayyyy!!! kunci blik kami adalah kod pada kertas tu... kalau kertas tu hilang memang naya huhu....
tekan kod tersebut pada papan kekunci (betul ke istilah ni??) kat depan pintu....
bilik yang sedang2 elok... nak stay 3 orang pun boleh sebab ada extra bed kat atas tu... cool lah! internet pun percuma je... tapi kami tak bawa pc la pulak lagipun tak sempat jugak nak berinternet... lepas solat we headed back to yuki matsuri...


29 comments:

man yusoef said...

sugoi!! haha...ais kat kedai omiyage tu jadi mcm tu sbb angin tiup kuat sgt kot...hahahaha...so time pembentukkan ais tu...angin tiup menyebabkan dia terbengkok...hahaha..*ok tak paham

Anisa Hang Tuah said...

sweetnyee..

padan lah akak tak update.
rupenye pegi bercuti dgn hubby
:)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hanis..yay u r back!
wahh beshnyer naik bot tu..
ais kat kedai omiyage tu nmpak sgt unik! suka..
sini panas ler hanis skrg ni..tgk yuki cmtu mcm besh je hukhukhuk..

AiN5zOL said...

woow....best nyer...:)

shahjiehan said...

akak ni lec kat jepun ke?bestnyaaaa


sharing is caring

~hAKim ZaiLAn~ said...

waaa...bestnye kak..huhu.
bila la nak melancong jauh2 ni..huhu

wida said...

lama menghilang..rindu cite jepon. cite lah byk2 lagi...hehe

Kamalia said...

snowtrain tu last year kami naik..naik wktu mlm,lg la sujuknye..pastu duk blkg skali pulak tuh..ketaq2 je turun..
eh,rsnye ade je hotel yg lagi murah kot...xslh mcm 3000++ rsnye..tp,xpola ye..nextime lepak je kat umah kami ni..xyah sewa hotel pun..

ceqjulia said...

Fuyoooooooo.....bestnya...
Bila la saya dapat sampai kat sne...

d_LA said...

cool la ais kat kedai omiyage tu..best giler la k.hanis naek snowtrain tu..xde jual ker?haha..

JIJI YU said...

hahah ajdi molek hok dok dale keto tolok tu..ehehe

farah fauzi said...

bila la nak merasa salji nih..hoho..

miszlullaby said...

Comelnye naik snowtrain!!..die tarik jauh ke kak? wihihihi...Gen tu baby tu ek? Keciknye nampak die, compared ngan papa die. Comelnye gen~=D

shah-kayrul said...

tinggi nyer papa's gen tue...sayup jer aku nengok

yatie chomeyl said...

tanoshii nee...teringinnya nak gi jugak, tp macam xde je tmpt macam ni kat belah2 kyushu ni huhuhu

noraim said...

yg nek boat tuh ala² kat pantai jek. hihi.

inimiela said...

salam akak ^^
jelesnya tgk akak pnya pics..teringin la nk p jepun.ktorg kt cni juz dpt rasa salji buatan je..huhu..^__^

NARDtheNERD said...

i wonder why shin chan never have yuki scene.
hehehe.

:)

khairunnisa ♥ said...

kak hanis ^_^ whoa, bestnya ;) haha, nisa suka tempat gen duduk tu..comel je.. hm, hotel tu pun boleh buat orang senyum.. simple dan lengkap ^_^

Heidi Shafiq said...

wow seronoknye.. :)

Hanis Azla said...

bestnya Hanis.. teringin nak merasa (sambil membayangkan diri dalam snowtrain dengan en.asben dan anak2) he..he..

H A N S said...

wee..snowtrain!! x tpikir plak ader tren camtu..hehehe..yela, bkn slalu nk jmpe snowtren, time ader snow jer la kan. heheh

A.s.t.i.n.a said...

Untuk hanis tersayang..

warkah ini adelah pengganti diri yang merajuk sebab ketiadaan hanis beberapa hari..? kenapa? ape salah sis? sampai hati hanis menghilang dek kerana harga karipap naik 2 sen.. sedangkan Nis tau kan kalau dibundarkan pun harga makin kurang.. biasa 40 sen sebiji.. sekarang 42 sen.. kalau kita beli pun bayar 40 sen satu.. Nis beli satu jer utk setiap pembelian..

saya suka gambar berdua dgn aishiteru tu.. ade pula tiba2 skrip:

Nis: abang nis rase nak belilah kete ni nak hadiahkan sis Astina'

Aishiteru: baiklah.. kita isi karipap dalam.. kt "suprise" .. nak tak honey:

Hanis: abang! ni hanis tau.. bukan hani...

mereka terus tidur.. eh tidur cenggitu jer??

Lya Colours said...

bilik hotel dia ala2 macam dom asrama kan. hihi

MAPPIAU said...

sajer jer tau ko nak buat akak jeles amik gambar lomantik2 macam tu kat dalam snowtrain tu kan kan kan (hahaha motip? nak jeles bagai :P)

eh eh budak tecik tuh comelnyer naik bende tuh hihihi

mzhany said...

hany suke tgk gmbr candid tu...ha mcm artis gituh, paparazi amek gambar ;)

sissyira said...

salam


lama tunggu entri,,rupanya p makan angin..

nice picture...seronok kalau dapat naik kereta tarik tu [nama bukan main comel, panggil kereta tarik je] ...T____T ,,

puterinuraqiliah said...

seronoknya! x terkata r

Ct Arina said...

ahhh jeles jeles jelesssss besnye kak anis.. ala2 tgok cite korea dah ni.. ahaks ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails