Thursday, March 3, 2011

Part:4-Selamat tinggal Morioka...

Selepas check in dan solat... Kami terus menuju ke yuki matsuri sebab nak tengok hanabi... tapi sebelum tu singgah makan soba (i story mory next time k..)
pandangan ukiran di waktu malam.... tak sempat nak jalan2 sebab hanabi akan bermula dalam beberapa minit lagi...
shinkansen ni waktu malam baru nampak cantik sikit...
muzik dah pun bermula.... kami ternanti-nanti dan tercari-cari arah mana hanabi tu...
rupanya kat belakang pentas tu je... mula2 slow and steady....
tak lama lepas tu muzik pun bertukar jadi rancak tiba2 keluar hanabi yang besar2 dan kalerpul, i likeee...
photographer tak bertauliah.... hmm mmg susah nak ambil gambar hanabi, banyak yang tak jadi, tak reti nak setting macam mana... lagi satu kena ada tripod baru kurang gegar kamera tu (rasanya beli tripod belum tentu cantik huhu..kena improve skill tu dulu sob sob...)
more hanabi....
dah hampir penghujung...banyak betul yang keluar dan cantik sangat....
tapi tak boleh lawan hanabi tahunan setiap natsu (summer) yang tu lagi best dan banyak sebab macam2 bentuk ada... (imbas kembali...sila klik SINI)
bila malam baru nampak ukiran ais yang ni.... kawaii ne!
with ab... mama gen kun...
pagi sebelum turun breakfast... hotel berhadapan sungai...
masih banyak yuki yang belum cair...
dah check out dari hotel dan jenguk sekitar bandar morioka sebelum pulang... melintasi railway yang dipenuhi yuki...
habis tertutup ruang pejalan kaki dek yuki yang lebat....
  more views of yuki-chan...
 eh eh ada patung ala2 bidadari (hanis dan khayalannya... dush!)
kami singgah sini.... Bank of Iwate...
bangunan lama yang langsung tak ada rupa kejepunan...
masa ni masing2 dah berangan pergi negara Europe contohnya di bandar Prague, ehehe...
memang tak nampak macam kat jepun pun...kan kan...
teringin nak masuk dan berdiri atas balcny tu... tapi boleh ke??? lagipun kami tak punya banyak masa kerana banyak kerja di lab menanti dan melambai-lambai tskk...
view berhadapan Bank of Iwate, kena clear out all the yuki baru boleh lalu kat tangga tu... huhu...
sayonara Morioka... until we meet again, ada rezeki kami pasti berkunjung lagi sebab banyak benda belum explore kat sini...

Entah bila ada masa nak pergi jalan2 lagi... lepas ni saya dan cinta hati sangat busy..sekadar update aktiviti di sendai ajelah kut.. huhu...

37 comments:

man yusoef said...

gmbr fireworks tu crop la...zoom kat fire works je...hahahha...ok tak yah terima cadangan ini...wooo...best tu!! tak pernah tengok fireworks live!..eh jap pernah...tapi tak bnyk...tak best

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

jawapan pinky hanya 1..jeles!
ahahaha bestnyer bestnyer jalan2 cmtu =)
hanis..mmg x nampak mcm kt jepun..mcm kt europe..
aiceh ceh ceh berangan sudah ;p
berangan itu syiok kn..

rATu kEBaYA said...

bestnye jalan2 kat sana... kirim snow kat akak boleh..

A.s.t.i.n.a said...

syukurlah Niss ade peluang jalan2 ngan cinta hati.. semangat la nak wat keje pehni dakk?

SubhanAllah memang cantik tau pemandangan waktu malam.. siang lak semua tu mcm icing cake.. heh yummyyy

Ina said...

nice ...i like fireworks..i like snow...bila nak rasa??..masa dok oversea dulu tempat 4 season jugak, tapi takde snow...hu.hu

Lya Colours said...

jeles tau. bila la nak rezeki murah sket, dapat p japan

adnil linda said...

hanis sensei....
seronoknye....jln2....nk g jugak...tmpat laen x teruje...jepun memg sgt teruje...hehehhe

AiN5zOL said...

aah...
persis sngt mcm bngunan eropah..
td skali pndng nmpk mcm akk kat erope lak..
:)

yatie chomeyl said...

hanis habis bilo? thn ni eh?

hubby ore pong bule 9 ni insya Allah habis. ore thn depe, lmbt setahun sbb lepas bsalin br smbung ngaji.

p/s: kami bawah UTHM.

farah fauzi said...

adehh..bestnyer..setiap kali tgk entry salji setiap kali tuh berangan nak ke sana...hehe

Asmara said...

taun depan nak pegi jugk la morioka. taun ni tak sempat. namm , mm,m.
sc
"c,. nm,.mmhgc]]43q

Asmara said...

Taun depan nak pegi jugaklah morioka. nampak lagi besar dari yonezawa. hehe.. yg x best mesti bertembung tarikh yg sama. huhu..

d_LA said...

kawaiiii ne..hanabi tu munge api yer sensei?k.hanis pnh gi HARAJUKU x?jauh x ngan sendai?ape yg best kat c2 ye?

niesz said...

best nye!huhu..alamak, makin rase tak sabar2 lak nk g sane..huhu..tp no money la..ehe..

Adzriel AB said...

kalau anak kak liza dpt tengok ni memang seronok sangat le...

amirah said...

hanis, waktu malam baru cantik sebab ada kaler2 sket yuki2 tu.. : P..kalo akak, sure akak dah main gelungsur dh kat tgga tu..tkyah tepi2kan yuki tu sume..hehe..

JP Nurul said...

hanabi tuh bunga api eh sis???


sendai nga marioka jauh sangat ke??


sis...seyes saya suka sangat2 ngan yuki...nnt blk kelantan tlong bwk blk yuki bleh???:P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tersangat jeles...sbb kakD tak penah tngk..hehehehehe...nasib dpt bekwn dgn hanis boleh tau cerita jg..

anie,Nagoya said...

abg ipo ddk kat morioka.kirim salam kat dia.hahahahaha..cam le kenal.kkanie lom jejak kaki kat morioka.tgh perah kumpul duit nak lancong 1 jepun.itu bergantung pd kegemukan tabung le....

iftitah_ihsan said...

hola . best nye !!
btw folo u back :D

Kamalia said...

hanis:la,dh smpi ke bndr morioka ke wktu tu?tulakan, lmbt pulak kite brkenalan, kot x, bole je bekpes kat umah kami.
kami pun xpenah brgambar kat bgunan ala2 bndr prague tu..jelesnya..

JIJI YU said...

ambo dgr kaba nset iphone sano muroh jolo ko

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

waaa best nye dapat jenjalan.
sob sob sob =='
meh eksport kite ke sana. hahaa.

sissyira said...

salam

hilang kata-kata untuk komen...

kak syira masukkan blog akak di http://cintasyira.blogspot.com/

di bahagian oversea mai =)

H A N S said...

wohoooo..bestnyer tgk hanabi, mesti molot tnganga jer kan..waaaahhh..hahaha..haahla hanis, bangunan kt situ langsung xder ala2 jepun, mesti dah berangan g europe la tu ek..heheh

NARDtheNERD said...

wowwwww.
hanabi kat malaysia i pernah la tgk..
kehkehkeh.

Ct Arina said...

besnye jalan time byk yuki camni.. dengan cinta hati plak tu.. auwww jelesssss!!

Lady of Leisure said...

huwaa bestnya, nak kirim skit la snow bawak kat sini hehe.. tengok pic snow, boleh terasa kesejukkan tu.. :)

Hanis Azla said...

bila baca entry ni rasa macam nak on aircond kuat2.. mana tahu boleh keluar yuki kat sini.. he..he..

khairunnisa ♥ said...

kak hanis, bayangkan kak hanis berdiri kat balkoni tu pakai dress ala cinderella and your husband kat tingkat bawah ^_^ sesi menyelamatkan princess ^_^ gen kuar jalan jalan sekali ye kak hanis?

hoho, bestnya kat jepun ^_^

psst, nisa dan mici tak sama tempat belajar.. tak pernah jumpa.. ^_^ tapi kami saling bertukar pendapat. take care kak hanis ♥♥♥ rabu2!

chocochoky said...

muahaha ! bestnye la..

Kekanak Osaka said...

your blog dah makin hangat dah la ni.hebat aih.

nice to see you had fun kat iwate. Last time I went summer, so takder apa.huhu.

And ice sculptures tak kurang hebat from Hokkaido Yuki matsuri.

misz sheyla said...

huaaaa....jelessssssss :(

btw ari tu saya ada wat artikel sal salam 2...sorry artikel 2 x betul..baca ni

http://miszsheyla.blogspot.com/2011/03/mengapa-sampai-melarang-menggunakan.html

MAPPIAU said...

dah dah pi balik udah2 la tuh coti2<------- ayat orang jeles!! ngeh ngeh ngeh :P

princess laila said...

akk!! tiap kali bukak blog akk.. mula lah mood jeles dtg!
nak gak jalan2 kt ngara org...
cantek sgt~ huhu. akk doakn laila kawen ngn org kaya. honeymun kt sane! hiii~

Adzriel AB said...

buat hanis dear... akak tag.. sudi2 le..:

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/new-header-for-your-lovely-blog.html

shah-kayrul said...

cantikkk...kalau dapat tengok lagi dekat sana mesti lagi cantik bunga api tue kan.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails