Tuesday, May 10, 2011

HAHANO HI...

Uish...janganlah ingat saya buat hilaian antu pulak ye (sebenarnya nak tulis menghilai tapi kan macam mana ejaan betul, menghilai ke mengilai?) ... mentang-mentang la sekarang lepas satu-satu cerita hantu kat pawagam tu... scary ok! i don't like, u like?... tak like pun saya dah khatam tengok CE CITER aka hantu kak limah, KHURAFAT dan juga SINI ADA HANTU via cd pinjam dan bukannya di pawagam mahupun di astro first tapi yang cd tu pun nampak dicopy dari astro first sebab masa tengok tu ada "astro first" pada atas sebelah kanan.

Sini ada hantu tu macam not bad la... lawak cerita tu. Khurafat tu pulak gelap sangat.. semua scene pun gelap. Lepas tu hospital macam terpencil kat dalam hutan gitu sebab nampak macam tak ada orang, ape sume pekerja kat hospital cuti ke huhu...asyik tak ada orang jaga kat kaunter etc... kat dalam wad pun gelap... sedih betul hospital nak jimat bil huhu buka satu lampu kecik tu je... tapi ada pengajaranlah di sebalik cerita tu... yang kak limah pulak haduii mmg lawak...pelawok tu la yang paling teringat sebab habis semua jenis hantu keluar... masa tengok tu pulak kami baru je sampai dari LCCT (pulang dari tokyo akibat gempa bumi 2 bulan lepas). Anak buah kat rumah tu tak sah kalau tak tengok kak limah 5 kali sehari, macam solat la pulak...hadoii.. time depa duk tengok apa lagi joinlah sama... tapi bila dah nak habis tu mata ni takleh nak bukak dah mengantuk sangat. Penat belum hilang..terus tertido. Last2 ending kena tanya anak buah. Derang sume siap dah hafap skrip masa tengok tu bukan suara pelakon yang kami dengar tapi suara depa duk enterframe hampir setiap babak =.=, kawaii ne...

Ok panjang betul pendahuluan... sepatutnya entri ni dipublish semalam tapi kan blog saya ni tetiba hang boleh tulis tajuk aje. Entri ni dah ditulis sedikit semalam nak edit sebelum publish tu tapi tak dapek. Hari ni log in pun dalam keadaan berdebar, kut2 la tak boleh nak menaip macam semalam. huhu... hari ahad lepas hari ibu kan? Selamat hari ibu buat mama dan mek tersayang nun di KB dan semua ibu2 yang marvelous dalam dunia ni... Mum is the greatest person who knows and understands u inside and out and i am waiting patiently for my turn to be a mum as well.. insyaAllah... apa kena mengena la pulak dengan hilaian HAHA ni

HAHA= emak ibu mama mommy dan sewaktu dengannya... perkataan lain adalah OKAASAN tapi bila cakap umum dan cakap tentang emak orang lain biasanya guna HAHA hehe.

NO= bukan yes no nobody no money okeh... part ni patik idok le arif mana tapi bahasa jepun ni banyak "particle" dan salah satu daripadanya adalah NO yang digunakan untuk menyatakan kepunyaan. Bila i tulis watashiNO kuruma... maknanya kereta itu milik saya (watashi=saya, kuruma=kereta).

HI= jangan pulak tersasul pi sebut hi=hi how r u/ susu high calcium dan sebagainya... HI membawa maksud hari maka hatta arakian HAHANO HI bersamaan dengan HARI IBU... fuhhh penat patik nak mengexplain tapi yang baca lagi penat kut hehe... ampunn...

Jambangan bunga (padahal ambil gambar bunga kat taman ehehe) khas buat semua ibu dan wanita, perempuan, girl dan sewaktu dengannya. Next update kunjungan kami ke taman bunga... i likeee hana... (hana=bunga).

18 comments:

JIJI YU said...

tetibe aku rase cam aku ni ibu jugak..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nak kasi hana kat hanis ;)
teheee~

nak tgk sakura hukhukhuk

kasihredha said...

comey nya bunga...
selamat hari ibu
take care

man yusoef said...

cayalah...dah tengok citer khurafat, sini ada hantu...huhuhu...apesal man tak de nafsu nak tengok citer camtu...owh sbb tak de tiz zaqyah...HAHAHA...

MAPPIAU said...

HAHAHAHA citer hantu kak limah tuh kan sampaikan irfan pun pandai buat tangan macam si usop tu tak pastu sambil pelat2 die dok cakap "ite bako ajee" hahahaaha

Faaein Talip Roy said...

i like bunga-bungaan tooo... hehehe...

owh itu maksud dia.. baru tau... =]

Ina said...

hu..hu..mmg banyak citer hantu skrang ni..sebab manusia kat m'sia pun perangai dah macam hantu..muahaahaaa.

farah fauzi said...

haha...vocab baru kali nih...sukaaa...hahano ni jugak to haha hanis..hikhik

khairunnisa ♥ said...

salam kak hanis! ^_^ ooo.. hana sakura.. bunga sakura ;) ada tak dalam cte khurafat tu, diorang berlakon kat pusat kawalan kusta, in front of hospital sg buloh and kolej nisa. memang tak ramai kat situ. tapi selalu joging joging petang area tu, tak jauh dari situ banyak jual bunga bunga. nice! dia amik feel seram kot. HAHAHAHAHA. nisa suka part pelawok tu gak =.=" pastu semua diorang tu ikut cara bomoh tu halau hantu. Happy mother's day to your mum kak hanis. Rabu Usagi :') Ja.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

oooo...mcm tu ka?sikalang ada faham itu sikit2 punya bahasa...

yatie chomeyl said...

timo kasih wish ko ore hehehe *perase*

wida said...

byk perkataan sy belajar hari ni..
hana=bunga?

suka dengan nama hana.kalau dpt bby girl nnti teringin letak nama hana/hani

Umie said...

hanis, akak pun semalam hangin ngan blogger..boleh taip tajuk aje..nasib baik arini dah ok kan...;-) ... kalau jadi lagi, kite bakor aje..kite bakor...;-)

Liza Razak said...

saya pon gila tengok hantu kak limah balik rumah tuh..mula2 dulu mcm skeptikal nak tgk psl takut movie ni byk lawak bodoh.tapi sbnrnye best gile...hehe

Ct Arina said...

aduiiii amatlah susah nak belajar bahase jopun ni kak oii.. sbb maksud die tunggang tebalik dgn sususan ayatnye. sok luse jelah rina blaja ye. hihik ;D

puterinuraqiliah said...

hahano hi

waaaah! belajar perkataan baru! suka2!

Eyrique Ettiqazz. said...

lor dia buat tajuk entri dlm bhs jepun,kita dlm bm jer..sweet gitu.hikhik

mzhany said...

hai bunga ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails