Thursday, June 16, 2011

Kenalan baru...

Blog memang menyeronokkan. Betul tak? Dapat tambah kenalan... serius saya boleh hidup kalau tak login fb tapi tak boleh hidup kalau tak login blog... haha apa punya pesen daa over bebenor ye... ehehe... ampun....

Hujung minggu lalu kami ada urusan di Utsunomiya. Sebelum ke sana study peta kat google map bagai nak rak... itu yang tetiba terpost entri sedih takde iphone hehe, memang over acting. Kebetulan baru kenal kawan blog bernama Ayu yang tinggal berhampiran Utsunomiya. Apa lagi PLING2! rasa macam nak jumpa je. Of course la kena tanya en suami dulu, bila dah bergelar isteri ni apa2 yang saya nak buat mesti consult suami, kalau dia ok, barulah boleh kan, tapi kalau kita satu pihak je yang beria tak syok la pulak, macam tak dapat restu gitu... contohnya masa balik mesia hari tu, saya punyalah beria "Rasa nk jumpa kawan blog, jumpa kat kopitiam ok tak?" cinta senyap je, "Nanti ke dot dot nak jumpa kawan blog la."cinta senyap juga... (adakah patik ni yang terlebih zat over excited? huhu), last2 dia bersuara, cakap next time ajela plan betul2... sebab kami pun masa tu hp pinjam dari ayah mertua saya, pc pun takde, nk tenet kena pergi cyber cafe, memang sadis la waktu tu... 

Ok sambung cerita, kebetulan juga berhampiran Utsunomiya (exit Sano Fujioka) ada sebuah outlet yang besar dan vogue tivass gitu... uish or course la patik jakun kan? tak boleh shopping, window pun jadilah... maka rasanya tempat tu strategik untuk dating2 dengan Ayu ni, asalnya nak piknik di taman tapi paham2 ajelah kami ni kurang equipment nanti buang masa tersesat untuk cari tempat tu.
website Premium Outlet, kat Sendai pun ada tapi tak besar mana pun, selepas jishin ia ditutup dan akan kembali beroperasi pada 18 Jun 2011 nanti. Baca Kobe Sanda kat atas tu terus teringat Fasha Sandha haha apakah??
IMG_0007
Selepas selesai urusan, sampainya kami di sana terus menuju ke food court lapar betul, orang sangat ramai... kena booking meja dulu, tengah khusyuk tunggu, tiba2 je rasa nak toleh ke kiri... terus nampak seorang wanita berhijab merah berkasut pinky winky berhandbag pink, (cantik handbag u, i likeee...) meluru ke arah saya... kagum lihat Ayu yang pandai mekup, saya ni buta alat solek huhu... sebab lapar sangat sampai lpa nak snap gambar udon yang kami makan tu huhu... tak senonoh betul...para suami yang rancak berbual... kenapa ntah gelap gambar ni (photographer tak pro eheh)...
IMG_0009
inilah anak teruna Ayu... suka tengok keletah Adam the cheeky boy... mula2 je malu pastu ajak aunty main lari2 hehe... pandai posing pulak tu, genetik dari mama dia kut :)
comb-1
gambar posing di depan kedai... tengok harga gulpp... tapi kalau tengok harga kat butik mungkin akan pengsan haha... yerla kat outlet ni kan harganya susut up to 50% sebab dah design backdated season, (takpelah yang season lama pun ok ape kan?) kami pun tak sempat tawaf semua, di outlet Sendai Izumi hanya ada Coach, tapi kalau kat sini antara brand yang ada, adalah seperti Prada, Gucci, Ferragamo, YSL, Bally, Furla dan ada beberapa kedai baru dibuka OshKosh B-Gosh dengan Marc by Marc Jacobs, saya tak pernah tahu range harga Marc dan juga yang lain2 tu, datang sini je terus rasa nak berbisnes hehe tapi modalnya tarak... disebabkan ada miss yanggi (my sis) yang up to date tu maka secara tak langsung saya kenal dengan brand2 "ntah apa2" ni (ngaku jelah jakun hehe) sebab dia suka kirim handbag dan selalu suruh survey harga handbag di outlet sini dan compare dengan mesia...
IMG_0021
such a wonderful family!
comb-2
gambar lagi... kebetulan hari tu pakai kasut warna sama dengan Ayu, hehe i like! lepas tu saya macam biasalah terlebih zat excited nak bergambar kat tulisan premium outlet tu... macam seronok je posing kat huruf2 gergasi tu kan...
 IMG_0027 
 M fo My LOVE! ureshiikatta! Terima kasih Ayu, sebab sudi jumpa, nanti kita dating lagi ok? lagi ramai lagi meriah hehe...

p/s: cuba perhatikan gambar Adam betul2... selain gambar di food court, gambar lain tu pasti ada aksi ala2 nak mulakan larian selepas pistol berbunyi, hehe comel je kan?... 

33 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

byknyer gambar candid weols...owh lap ayaq mata terharu bangat...thanx yer babe sudi dating ngan ai even baru kenal x sampai sebulam kat blog...see x kenal maka x chenta gitew...wah ai pow suka ur pink handbag sebab same brand ngan ai C gitew....

p/s::adam tue reti larik jer jalan dia tak suka ngeh ngeh ngeh

Kakzakie said...

Tambah seronok bila berada di perantauan jumpa teman senegara, rasa macam saudara kan....

Moga ukhuwah berkekalan....

farah fauzi said...

bestnyer dapat jumpa kenalan baru..nnt datang kuantan jgn lupa jumpa kenalan lama tapi baru nak kenal..wakakak...hehe

d_LA said...

meleleh tgk butik2 tu k.hanis..huhu..duduk lama2 kat situ mau papa kedana poket ni..

zie~azharizalira'z said...

hehe,,btul2, dak kecik tu sume aksi die nak berlari,,kekeke,,comel je,,wahh,,bile nk dtg jumpe ira plakk,,hehehe,,^^

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah bestnya...

hanis apa nama FB hanis ya?kakD nak Add ni...

efa said...

waah best tambah kenalan tu kak kenalan senegara kan mesti meriah hehe

Hanis Azla said...

bestnya dapat jumpa.. nmpk mesra sgt mcm dah selalu jumpa.. kasut pun kaler dekat2 sama.. he..he.. amboi akak ni yer.. kasut org pun dok menelek juga.. ha..ha..

wida said...

aktifnya si adam tu..comel n hensem

アヌム ちゃん said...

waaa best2..kita bile pulak la dpt ketemu ye k.hanis comeyyy.hik2 :D jauhnyelaa sendai..huhu~

ZuRin said...

Hi Hanis, memang best berblogging ni...beside update and share cerita kita kat blog boleh jugak dapat kenalan baru kan...:)

Tapi kak zurin memang impressed dengan blog Hana Sakura ni...ramai followers. Bolehlah share tips2 sikit...hihi...

Impressed jugak dengan blogger2 diluar sana yang hanya permulaan nyer berhubung di blog lepas tuh boleh jadi friends diluar and have their own circle of blogger friends. I think it started with having the same mutual interest kan.

Oklah, you take care dear...jangan nakal2...yup isteri mithali mesti ambil kiri pandangan suami...hihi..happy tengok you love birds..:):)

buh bye!

nur easy said...

bestnya jumpa kawan2 baru.. suatu masa mgkn akan btemu jg kn..;)

penah sekali je g premium outlet kt sini..

PinKy MoMMa said...

owh kite pun kenalan baru kamu huhu..bila nak date bersama..
mari la pulang ke malaysia..
kami tungguu kamu ;D

diana said...

hensem la adam..:)

fazilzura said...

wah besh dpt kenalan baru ..

ahkak pun lum kenal dgn awk dik non, bile le dpt jmp awekzzzz dr negara pokok sakura ni

anie,Nagoya said...

Leps ni wat temu janji gan ai pulak.hihihi..... betulah hanis,dah ada bos besar kene tnyaa dia dulu.kalo lulus br leh jmpa.tp cintan hanis mesti setuju tuk permaisuri dia tu.thn depan jom dating kat usj.tp tkut ms je tak mengizin

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestnyaa kakniss shopping shopping:))

Misz-sakura said...

Bestnyaaa, akak asal mn eyh? Klantan ke? Nt blek bley la jumpe, ceewah. Kenalan baru nih hehe. Xcited nih nak tau sal jepun, hehe. Btw, thanks jgk sudi follow sy, xcited kenal akak nih.. ='D

fiza said...

Bestnya dpt jumpa kenalan baru yer.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nis kat menu tab kat blog kakD ada FB kakD dear..klik ja terus...

yatie chomeyl said...

bilo nk mari sini jupo ore pulop?

khairunnisa ♥ said...

Bestnya dapat jumpa camni:)

amirah said...

hanis, tak beli sebijik ke untuk diri sendiri?hehe

LuN@_aiDi said...

Salam kenal^^ bestnyer dpt jmpe kenalan blogger baru^^ meh dtg Nz jmpe kenalan baru disini lak^___^

Ct Arina said...

puyooo da ade kenalan baru la die! ehe^^ ngan rina bile nak lepaking plak? auwww comel la kak hanis kat dalam pic tu! >_<

Amni said...

hiks! Amni pon kenal ramai kwn2 dr blog akak.. Kenal tak lama, tapi boleh kamceng giler! Seronok! Tah. Maybe sebab kat blog org lebih jd diri sendiri kan? Blog mcm lebih dekat dengan tuannya. Secara tak langsung org yg baca pon rasa mcm dekat. Hehe.. Amni terpengaruh ngan twitter pon sbb member blog ramai kat twitter selain sbb encik mirul tu rajin giler nak tweet2. Hiks!

Nieda said...

lawa posing mosing tu...he he

sedondon kasut dgn beg ye.

Juwita Jamaludin said...

hanis.. wowo bestnya jumap orang yang suka hentak kaki.. :) bergegar tak dia jalan.. ihiks..jangan marah ayu..:P.. nanti ajak la ayu datang yokohama plak.. leh jumpa kita plak.. itu pun kalau hubby akak tak busy.. huhuhuhu

Eyrique Ettiqazz said...

dah ada kawan baru lupa kawan lama..sob sob..biarlah EE pergi membawa hati yg lara...i'm sorry good bye...

Cik TeN10 said...

wahh2,, xpenah smpai lg outlet utsunomiya.. izumi outlet dh la.. kt stu pn dh mcm teruja gila !! haha

Syaima' said...

wow bestnyee shopping sinii.murah takk?

Nuru リヤナ said...

seronok :D

khairunnisa ♥ said...

nisa terbaca sekali lagi post ni.
yea, you are right. boleh hidup tanpa
fb, tapi tak without blog. ^_~ busy
cam mana pn, masih gak nak tgk blog.
and before ni pernah tak on fb for
two months. hoho. like it.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails