Wednesday, June 15, 2011

Winter Memories...

Macam tak sesuai je bercerita tentang fuyu dan yuki di musim panas sebegini hehe... tapi nun di Australia dan NZ sekarang tengah musim sejuk... lain sikit cuaca di sana berbanding Jepun, Europe etc... terbalik gitu... cerita ni patut dah lama saya story mory, namun keadaan tak mengizinkan... 2 in 1 trip... saya sempat cerita kat sini tentang kunjungan ke Yonezawa bertemu Kak As sekeluarga. Tapi takpelah nak cerita jugak huhu...boleh gitu? harap sudilah baca.

Kenapa 2 in 1? Setiap tahun lab saya akan berkumpul di satu hotel di Yamagata ni, memang acara wajib yang mana mereka akan main ski atau snowboard lepas tu dinner beramai-ramai. Tapi saya tak pernah join haha.. teruk tak? Lepas tu entah macam mana, ajakan yang lalu saya cakap nak join dan saya pujuk cinta hati ku supaya turut serta... tapi tak main pun ski, snowboard tu tak reti plus perlu fulus tambahan. Kami kan pasangan paling jimat dalam dunia ni hehe... (padahal cover line tak reti main).

Alang2 ke Yamagata tu patik ajak la cinta ke Yonezawa, boleh jumpa kwan blog... i very like jumpa2 ni hehe... kalau dulu dah bercerita tentang kunjungan ke Yonezawa kali ni nak sambung cerita aktivit lab saya... masih ingat entri Nyai/Rose among the thorns? Ada gambar saya bersama labmates pada aktiviti tersebut... here goes... marilah kembara bersama patik (Pinky, jom!), teringat angin sejuk menerpa pipi patik ni... pejam mata ingat kembali memori dulu...
IMG_0017
tak sah kalau tak letak gambar RnR haha... yerla cantik sangat, bersih, siap ada fresh flowers, wangi pulak tu, ada sinki untuk disable people... kat sinki tu ada dua paip kan... hulur tangan belah kanan tu keluar air, kalau sebelah tu sabun... suka sebab sabun dia berbuih2 macam bathtub... ampunn patik jakun huhu...
comb-1
arigatou my love! sudi bawa jenjalan ke Yonezawa jumpa Kak As, masa ni dalam perjalanan ke tempat aktiviti lab... jarak dua tempat tu tak jauh mana dalam 43 km... menikmati pemandangan yuki nan indah... subhanallah...
comb-2
tiap kali berkunjung kat sini pasti ambil gambar first tu... nape ntah, dah jadi habit hehe... gambar kedua tu punya la konfiden parking ingtkan dah sampai hotel tu, rupanya silap tempat hehe... tu macam rumah staff dia je... gambar ke-3 dan ke-4 tu barulah hotel yang betul... namanya Oak Hill hotel... ini merupakan fav place my sensei, memang tiap2 tahun aktiviti tu akan diadakan di hotel ni...
IMG_8955
brrr... mcm dalam peti ais gitu kan... kalau tercucuk tu adoiiii....(eh sebut adoi teringat SB hehe)
comb-3
kami sampai pun dah lewat petang, ambil kunci bilik, solat, tukar "yukata" dan terus ke tempat dinner, kawan2 patik dah memanggil... maklumla depa bukan tahu saya dan cinta melencong sat ke Yonezawa nun hehe... alamak ada model kunci la, hehe "cinta kenapa moyok je, penat eh?". Tengoklah betapa khusyuknya my labmates makan... hidangan kami pula disediakan khas tanpa daging dan tanpa bahan2 lain yang haram... semua pun dah faham apa yang kami tak boleh makan... bagus betul mereka ni... prihatin... gambar ketiga tu adalah my besties... labmates paling sporting abad ini! lepas kenyang posing sat kat ruangan lobi... yang tak best tentang hotel ni adalah bilik mandi dia kat tempat lain sekali dengan onsen. Dalam bilik tidur cuma ada toilet dan sink je huhu... tapi tu perkara biasa bagi mereka, kebiasaannya kami akan cari hotel yang ada bath room dalam bilik... tapi ini aktiviti lab nak buat macam mana kan, ikut ajelah...
IMG_8975
my love my prince my everything!
IMG_8984
tudur nyenyak di atas futon yang lembut dan selimut yang gebu hehe totally japanese style... gambar pemandangan dari jendela lobi...
IMG_8992
kawan2 yang lain sambung main ski dan snowboard, saya dan cinta ambil keputusan untuk balik ke lab... lagipun encik suami ada hal di kampus... eh eh sape yang buat rabu rabu tuuu? of course la penulis yangs sentiasa over ackting ni haha... pengsan!
IMG_9020
sebelum balik as usual saya nak snap2 gambar dulu, sebagai memori patik... entah bila dapat berkunjung lagi kan... nampak tak ada orang berbaju biru... hampir tak nampak kan? memang kat sini yuki sangatlah banyak ok....
comb-4
suka! geram nak pergi guling2 namun apakan daya... ada mini pond, tapi beku hehe... air yang turun tu pun keras macam ais... lihatlah betapa kerdilnya diri patik di sebalik timbunan yuki tu... ada lagi tau, sila scroll down...
IMG_9026
kesian dia sejukkkk....
IMG_9028
haaa pengsan tak? huhu... excited sangat nak bergambar kat sini siap suruh cinta parking kat tepi tu, nasib baik permintaan saya dilayan hehe... aishiteru love!
IMG_9036
pengsan jugakkk... mesti sepanjang fuyu tak boleh ke balcony tu sebab penuh dengan yuki!
IMG_9044
goodbye memories, you will always stay in my heart forever... semoga fuyu tahun ini bakal meninggalkan memori yang manis juga...

arghhh sangat2 busy ok... bw pun tak sempat nak komen... nanti patik free patik akan tinggalkan komen k... minna take care...

29 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kirei khen..everything nampak putih...seputih salju gitew...nak rasa gini weols kena g nikko jer la coz tempat ai yuki x selebat nie...samuii sgt kalo yuki tebal2 gini...x tahan tulang itam ai nie...hentak kaki....hihihihi

nur easy said...

subhanallah.. tak pernah tgk salji memutih setebal itu. tp sekurang2nya dpt dah rasa yuki y nipis & penuh kenangan ;)

アヌム ちゃん said...

comelnya love love dekat cermin kete tu..sweeeeet sangat..hik2..aa suka yuki..tapi sejuk sangat tak sukaa jugak..huhu

PinKy MoMMa said...

hanissss...sebenarnya teringin nak rasa yuki..sakura..
tapi bila la agaknya dpt merasa kan..serius teringin..hukhukhuk

lmbat pulak encit papa kaya hahahaha

Kakzakie said...

Kakak pulak yg rasa sejuk. Oh.... aircond rupanya. Hehe.... terbayang snow dah kakak nie.

efa said...

waaa...salji dya bestnya suka2 waah rnr dya lawa eh siap ada bunga segar?fuhh..syoknya bila la leh smpai sana adess

Hanis Azla said...

akak yg mengigil2 tgk gambar2 tu.. he..he.. psiko betul.. baru tgk gambar dah lebih2 feeling.. ha..ha..

man yusoef said...

statement paling tipu

"i very like jumpa2 ni"

Tipu!! HAHAHA..

dah tak tau nak komen ape kak oii...nak cakap jeles dah tak tertulis word jeles...

okla..SPEECHLESS

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah RABU RABU hehehehe...

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum,
Subhanallah. Kak Hanis, tebalnya
yuki kali ni. Suka yang ada kat
balkoni. Next time kak hanis main
la ski :) k. teringat satu scene
xmen, diorang pi stop kapal selam
kat kutub utara, yg sorang tu nak ais
dalam minuman dia..slumber je kawan
dia amik ais kat luar kapal :)

p/s : sempat lagi ye buat rabu rabuu ^_^

amirah said...

bestnyaaa...sure sejuk sgt2 ni

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHHHH banyak nye ais... (sowe le dik non , ahkak ni jakun jap).. besh nye main snow..kalau kalau dh bnyk sgt2, ngeri le plak

kasihredha said...

suka tengok lakaran love di salji itu... :)

nashays said...

ye memang..ingatkan aku sorg aje yg terasa sejuknya yuki tu..best nye salji dah turun kat sana..tebal lak tu..

Asmara said...

ni mesti hutang entry. ahahaha.. tertunggu2 jugak gambar Zao ni. ye la seminggu lepas jumpa tu jishin M9 kan! tak nyempat2 nak buat entry dah kelam kabut eh. hehe.. pengalaman kan Hanis! :)

farah fauzi said...

bila la cik farah nak merasa main salji neh..hehe..kesian sungguh si kuning tgh kesejukan ekk...heheh

Hanis MY said...

@man yusoef
haha marah ke cik man, mmg like jumpa2 kalau dirancang betul2... man kan retisss ssh nk jumpa hik2...

Hanis MY said...

@nashays
gambar lama hehe...

Hanis MY said...

@Asmara
betul tu kak as pengalaman yang takleh lupa sampai bila2...

Hanis MY said...

@farah fauzi
org ajak dia takmo mai sini hehe...

Juwita Jamaludin said...

hanis bestnya nak gi juga.... tambah jumpa As... mahal tak hotel ni.. leh la tanya nanti kalau nak gi

Amni said...

rabu tu love eh kak? Amni tak nampak sangat gambar sbb bw guna hp.. Huhu.....

Hari tu men snow kt ict snow walk kat shah alam pun rasa macam apa je kak. Sejukkkkkkkkkk... Serius tak tahan. Padahal dalam tu yang 1st round setengah jam je. Lepas tu terus ajak mirul keluar amik wap panas. Hahaha.. Ni kalau p sana, tak tau mampu ke tak sejuk2 gitu. Aiyokkk! Tp teringin oh!

Amni pun sibuk lately. Semalam langsung tak update entri. Tp sibuk2, sempat lg singgah sini walaupun tak komen. Hiks.. Blog wajib!

zie~azharizalira'z said...

wahh,,besh nye ~~~~:D,,nak jugak pegi sne,,,^_^

yuki tuh salji ea?hehe

AzwanRamli said...

nice sharing...x sabar nk pegi jepun..hehe

yatie chomeyl said...

hari ni huj elebat pulop..jd rindu ko yuki hehehe

Nur Liyana said...

yana bayangkan akak nie super duper romantik..kah3
hahhaa

ghostwriter said...

sonok owh dpt merasa men salji..tingin la jugak....=/
sweet jer u all...^^

d_LA said...

k.hanis, nape kete dla ada kat situ??dah diselimuti yuki dah tu..huhu

Ct Arina said...

omaigoat!omaigoat!cantiknye yuki!tebal gile kakkkkk.. haih.. bile la dpt g sane ni?? tah dah ke berape kali cakap gini T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails