Thursday, February 2, 2012

Yuki tak comot...

Oh maafkanlah diri ku ini, sekiranya perasaan jakun begitu terserlah terhadap yuki tebal di depan rumah. Maklumlah yuki kat sendai ni faham2 ajelah ye. Shy shy lion gitu. Bukannya tak pernah merasa yuki tebal mahupun berguling di atas yuki tapi sesekali tengok yuki depan rumah ni lain dari biasa, terujalah juga walaupun tak tebal pun sebenarnya haha...

Semalam clear je kat luar tu... yuki beberapa hari lepas pun dah cair. My love tidur lewat dalam jam 3 am, dia cakap tak de yuki pun, tapi bangun je pagi tadi tiba2 je memutih kat depan tu...

IMG_0132
uish tak pernah2 tempias sampai depan pintu rumah... abaikan waktu pada gambar tu walaupun dah betulkan tapi masih tak betul... dah sampai waktu ke kamera patik ni uhuk uhuk...

IMG_0178
jitensya (basikal) diselimuti yuki chan...

IMG_0135
kuruma (kereta) yang diselimuti yuki chan...

IMG_0138
sebelum turun tangga sempat lagi buat rabu rabu kat atas atap, hehe rabu aje kamu ni cubalah buat bentuk lain... panda bear ke... tsskk...

IMG_0139
tenggelam setoet aje. Tapi best sangat pijak atas yuki fashion ni, lembut... tak macam yuki comot yang basah... waktu ni rasa nak guling tapi i malu la u wuwuwu....

IMG_0142
white carpet...

IMG_0150
asyik ambil gambar sendiri je sebab cinta hati tengah "bersenam" bersihkan yuki atas kereta...

IMG_0155
dah macam makan nasi je haha... action je tu, walaupun rasa macam nak ngap hehe... lain tak muka patik kalau tak pakai megane (cermin mata)...

IMG_0171
tak nak peristiwa yuki jatuh time drive berulang, kali ni cinta hati tabahkan hati bersihkan bahagian atas tu... biasanya dia bersihkan cermin depan dan belakang je...

IMG_0167-tile
bertabahlah wahai pokok hehe... tetiba pulak kan...

IMG_0164-tile
ish sape la yang pijak yuki tu... (ada orang tak nak mengaku hehe)...

IMG_0175 
geramnya patik pada yuki chan...
p/s: tak feelingnya buat snowman seorang diri (my love tak berminat), takde orang ke nak teman patik buat yuki daruma (snowman) ni?


35 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bercanda di atas yuki auwwwww ai jelez sebab kat sini x turun pungggg nak kena gi Nikko la...but ai x tahan sejuk naik kat bukit tue dah berangin kuat giler uwaaaaa....

mzhany said...

sejuk bontot naik beskal. hihihi

fiza said...

Bilalah bley dpt merasa main yuki nih ☺☺

アヌムちゃん said...

jom buat yukidaruma dgn sy.hee.hubby sy pn x minat gk.wuwuwu

Reen Tart Nenas said...

kagum tgk snow. giller best ah!

Tea said...

cantikklahhhhh.... kan best kalo kat kl ade yuki..

kasihredha said...

yuki tak comot ni sungguh comeyyyy

rasa nak tulis je kat yuki tu...i love you :)

Asmara said...

aha tau nape muka lain sebb tudung. hehe.. selalu bawal je kan. pestime tengok hanis pakai tudung ni. ;)
yuki ni la paling best dan cantik, buat yuki daruma paling sesuai nih. jom buat yuki daruma dgn Haziq dan Batrisya! ;D

Cik TeN10 said...

dtg la ayashi ni.. kt sini pg td nak gi kelas, kalau tak lalu lorong yg diorg dh bersihkan mmg xleh jalan la.. kaki tenggelam smpai betis.. huhu tahun ni tak buat lg pn snwman.. sejuk2 gini malas pulak nak pegang salji.. tp kan best je tgk hamparan salji yg memutih rsa mcm nak terjun golek2 je kan.. pastu menggigil kesejukan.. hahaha ;D

Kalamhati said...

aloh nok main yuki etep!hehehe

Kamalia said...

Hehe..bestkn kalau turun mcm ni tapi kot tetiap hari nak membersihkan keta memang penat..

marinahunny said...

Salam hana sakura, baruntejumpa blog ni. Geramnya tgk salji tu gebu je...

Hehehe btw muka hana dgn suami sebijik sejibon, sama la...

umie naziera said...

haha,comelnya white carpet dgn love tuu..

wa said...

jeles nyaaaaa tengok yuki hihihi..lawaaa gambar basikal tu ..

♥ p a a n i ♥ said...

kalau sy ade kt situ kak. dah lame sy jd geng akak buat snowman!!! suke yuki tuuu. pic yg basikal kne selimut dgn yuki chan tu mmg terbaekkkk! ;p

Ummi Alesya Sofea said...

teringinnyer nak main salji,nmpk cantik sgt..

DaZzlingLilLy said...

grrrr.....sejuknya..tgk pic mmg syok..kalo nak pegang mmg i surrender..

Miss Butterfly said...

nak teman nak teman! huhuhu




raburabu tu bentuk hati yek? huhuhu comel!

Woofer Storm said...

kalau sy sis,sy makan yuki tu..biar tau tahap kejakunan mcm mana..ehhee

#sejuk2 ni sy cepat sakit..hehe tak tahan sejuk

카시오페아 said...

salam ^^ first time post ni..hehe..cantiknya *o*

radziah AR said...

huhuhu...tangan tu kebal ekkk...

man yusoef said...

bila lah nak merasa main yuki ni..nak kumpul dari peti ais jenuh..huhuh

Nadiah Sidek said...

salji yang baru turun atau belum cair memang best, kan? gebu je. tiup sikit salji tu datang sini ^_^

-gedek! said...

tuang sirap atas salji tu...

Chekgu Azrine said...

akak teringin nak teman tapi jauh plak.. hahaha

LadyBird said...

cantiklah tgk basikal dan pokok bunge yang xde bunge tu diselimuti salji.. nampak lembut je salji tu..

Cik Pulau said...

comeynyo tengok keto penuh nga yuki tu... hehehe..

sukonyo gambar love tu.. hahaha..

kak.. wat balik yuki tu ke sy buleh dop?? lalalal~

whitecappuccino said...

comel jer yuki yg bersih ni..ahah! muka hanis yg memang muka jepun/cina!

Kazman & Sue said...

cek abang tu bersihkan yuki atas keter... kat sini pula asyik mengelap keter je sebab hujan... musim hujan di malaysiaa...

msredcheesecake said...

Bestnya... Bila la nak ada yuki depan umah msred ni? Hheee

dwaty said...

cantiknya yuki tu.... pic sume lawo2.... nice....

Hanamiko Sakura said...

alahai... suka sangat... yuki tu gebuh penuh lemak + krim... hahaha.. merepek sudah... seronoknya...

saya teman akak buat yuki man ek??hehe

Maruko said...

kak hanis berapa lama lagi tinggal di jepon???...

happyichigo♥ said...

lama sangat dira tak mengunjungi hana sakura! rinduuuuuuuu!!! how r u my dear! bestnye gambar2 musim salji!

Nur-nba said...

Cantik gambar2 ni.. Tentu sejuk sangat.. Hana, post lagi gambar2 salji ye.. suka tengok.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails