Friday, August 10, 2012

Ken Hamza@2 bulan...

Hari ni 10 Ogos, kesayangan kami dah 2 bulan. 20 hb nanti ada check up dan injection pertama. Harap2 Hamza tak menangis dan demam. Hu risaunya... (tak habis-habis risau...)

"i could stay awake just to hear you breathing... watch you smile 'and cry' while you are sleeping while you're far away from dreaming..."

Gambar di atas diambil pada 8hb lagi 2 hari nak masuk 2 bulan. Konon nak bergambar bersama mama dan papa berlatarbelakangkan perhiasan tanabata di bandar Sendai, tapi dia tidur pulak. Serba salah nak angkat dia untuk bergambar. Baju dalam gambar tu adalah jinbei. Yukata untuk akachan di musim panas. Kebetulan je jumpa di Jusco. Tak pernah jumpa jinbei saiz untuk baby. Sebenarnya saiz tu untuk umur 6 bulan ke atas tapi dah sedang elok dengan Hamza. Ada diskaun 20% dapatlah harga 624 yen, wee suka suka terus patik ambil tanpa berfikir...

 salah satu gambar kegemaran saya. Mama and papa love you so much!
latest: Salam semua aunties and uncles, hari ni umur Hamza 2 bulan... mama ada ambil video Hamza tapi mama tak pandai upload pulak huhu... mama ni "very the" tak celik IT.

Teringat masa mengandung dulu. Saat yang indah, masa tu syokla rasa nak dapat adik Hamza cepat2 haha... sekali bila dah lalui proses melahirkan Ken Hamza, err trauma jap... tunggu hilang memori tu dulu dan nak spend time dengan Hamza puas2. InsyaAllah moga rezeki seterusnya hadir pada waktu yang sesuai.


34 comments:

qasehraihan said...

comellll...putih melepak macm mak ayah dia..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/pengalaman-naik-lif-bersama-ketua-polis.html

Jiji-Fify said...

Uiiiiii gewwammmm!!
Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

Anonymous said...

dah besar nati mesti encem dan menjadi pojaan hati gadis2 sama macam Jude Law lalui. dah gene papa mama terbaik dr ladang,anak ikut la acuannya.

nak upload video sama je mcm upload gmbr.

ijayuji said...

Salam anis! alolololo... kakkoiii ken kun! kalau anis very the tak celiknya IT kita ni nak panggil apa ya? ooo..buta IT :D keja jer dah 2 bulan, rasa mcm baru jer melahirkan si ken yg comel niii :)) nak cubit2 pipi dia :D

anismelon said...

alolo..bambam nye dye..selamat menjangkau ke usia 2bulan hamza..moga membesar menjadi anak yg soleh..amin..

MAY said...

COMELNYE...=)
DAH BSR NNT MESTI ENCEM..;)

Chekgu Azrine said...

insyaAllah..mmg trauma..tp bila ank dh besar sure sis akn rsa teringin plak..hehe

Anisa Hang Tuah said...

alhamdulillahh

comelnya baby =)

amirah said...

eiii...hamza dah bam bam..hamza cam muka hubby hanis la skrng..tomeiii - tomei adalah merefer pada hamza ye..kiki

FnF Simple Life said...

comelnye baju Hamza... InsyaAllah bby Hamza kuat... nanges kejap je... tak demam punya. Kat msia almost tiap2 bulan kena cucuk sampai umur 1 1/2 kot kalo tak silAP.

Kakzakie said...

Duduk di Sendai, muka pun dah ada iras org Jepun - montel cute:)

Asrul "iLham" Sany said...

cepat besar kan baby... comel hidung die... :D

Teratak Hami said...

Amboii, dah terpikir untuk dapat adik Hamza. Tunggu Hamza besar skit, atleast setahun lebih ke. Jgn lama2 sgt, nanti dah malas.

Memang Hamza nampak besar. Muka iras papa dia??

Anum said...

so cute sis

Rai said...

oloss..pandai senyum kat kamera.. hehe..

me suya said...

bam bam dah kesayangan kak hanis ni

maszull said...

assalamualaikum hanis...sekejapnya masa berlalu dah masuk 3 bulan yer...comel nyer die...:)

teratak hati said...

Cantiknya jinbei dia..dh nk kena cucuk ye..jgn demam ye..klu kat sini nurse suh bg ubat demam terus lepas cucuk tu,cam hakim mmg tak demam la,bg ubat demam skali lepas cucuk tu pastu ok je dh tak bg..

fiza said...

Tomeinyaaa...baju hamza tu pon cute sgt.

pacificblue said...

comel....subhanallah...smoge menjd anak soleh...

*∽ IZAN ∽* said...

Aiyohhhh!! So kawaiiiiiii!!! 2 bulan sudaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!!!!!!

sedappnya nama KEN..!! Like like like!!!

Shana' said...

Hamza dah pandai posing....(^_^)..macho je pulak muka tu tengok kamera....

sudipVSsenduk said...

comel sangat budak kecik ni.. geram!

setiap bulan wajah baby akan 'berubah'.. so, snaplah pic. Hamza banyak2

:)

ishamizu said...

Comelnya Ken Hamza..;)
Skjp je sh 2bulan ek tp badan semangat! Geram tgk. Hehe

nur easy said...

gamabr first cam dah 8 bulan je.. hehe
sat2 lg mesti tetiba dah 2 tahun ;)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

cepat je dah 2bulan dah kan (^___^) salam sayang untuk ken hamza (^___^)

kak mah said...

Bertuah Hamza.

Siti Aisya mzm-fc said...

salam hanis..waaa dah besar,tembam !! baru nampak macam muka sape..macam ayah dia kan..hihi..

LuN@_aiDi said...

bolat-bolatnyer bby ken hamza^^_

miZz_nizZ said...

comelnye bby ni..hehe. ikot ma n pa die la ni. moga sntse sihat n epi sekeluarga =)

Nur-nba said...

Comelnya Ken Hamza.. Sekejap je dah 2 bulan.

Hanis, upload la video tu.. Senang je, tekan button yang ada gambar 'video' dekat ruang post entri di blog, then upload.. :)

ummi_khalish said...

assalam...cumelllllnyer..muahhhhh untuk dia...smoga membesar sbg anak yg soleh yg menjadi kebanggaan kedua org tuamu sayang....:-)

ct kektus said...

kejap je dah dua bulan kan kak.

Shaofie said...

nanti uncle datang sendai yea.. cubit2 pipi tuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails