Thursday, August 2, 2012

Rezeki...

Pada yang baca entri semalam mesti ingat rezeki nusery. Kami belum dapat sebarang panggilan lagi. Menanti dan menaruh harapan sehingga habis office hour hari ni huhu.

Ini rezeki yang tak disangka. Rezeki Ken Hamza. Pada suatu hari datang en posto. Bila tengok nama tertera, dari co-sv rupanya...
bungkusan yang dihantar oleh encik posmen...

dah buka pembalut luar ada lagi pembalut. Tengok perkataan Fujisaki. Kami pun tak pernah membeli di Fujisaki ni (nak masuk pun segan sebab dah tahu semua barang branded dan mahal), kami selali pergi di supermarket biasa macam Jusco, Seiyu, Daiei gitu je...

Hamza's first teddy... tapi perut dia tak soft sebab ada loceng bulat bila teddy tu bergerak bunyi klong klong...

lepas tu my love balik bawa paperbag ada rabu-rabu (love-love) ni, my love ni buat surprise kat i ke? (ish kamu ni bajet nak surprise aje...) rupanya dari rakan-rakan lab beliau. Siap ada sesi penyerahan hadiah dan ambil gambar lagi.

Terkejut bila tengok Sony digital frame. Dah lama sangat saya nak digital frame ni, tapi bila survey dan tengok harga, erm macam tak perlu kut, takpelah survey lagi dan asyik tertangguh je. Patut la tak sampai seru nak beli rupanya ada rezeki nak dapat. Alhamdulillah...

 Yang ini pula personally daripada sensei my love. Baru balik dari conference di London. Soft toy maskot Olympic 2012. Dia cakap terus terang, dia sebenarnya nak beli sepasang, tapi tak berkenan langsung dengan yang lagi satu. Yang ni pun kurang comel tapi beli je untuk kenangan. Ha ah la dalam banyak2 maskot yang saya pernah lihat untuk sukan olimpik, maskot kali ni macam kurang comel. Ala2 "resaksa" bermata satu gitu. Huhu ampun kalau ada yang sukakan maskot ni dan terasa dengan taste patik ni. Apapun terima kasih tak terhingga buat semua dan syukur alhamdulillah...

p/s: The month of Ramadan in which was revealed the Qur'an, a guidance for mankind, and clear proofs of the guidance, and the Criterion (of right and wrong). And whosoever of you is present, let him fast the month, and whosoever of you is sick or on a journey, (let him fast the same) number of other days. Allah desireth for you ease; He desireth not hardship for you; and (He desireth) that ye should complete the period, and that ye should magnify Allah for having guided you, and that peradventure ye may be thankful. (185)

36 comments:

Kazman / Sue said...

sony digital frame tu memang mahal tu... bertuahnya hanis yang hidup dikelilingi orang yang menyayangi hanis... hadiah tu semua mesti nak simpan dan jaga lama2x kan...

Lya Colours said...

waa murah rezeki macam2 hadiah dapat

sudipVSsenduk said...

rezeki anak di bulan yg mulia.. Alhamdulillah ;)

Anum said...

rezeki sis
best2

yatie chomeyl said...

rezeki ken hamza la tu..best2 belako hadioh yg dapat tu.

Cik Sara said...

teddy yang first tu comel.. Yang mata satu tuuuuu...errr...
Tak kena taste juga..hehehe...=D
Hai Ken Hamza!! dan mummy ken hamza juga..=D

me suya said...

kan.. raksasa mata satu..ngeh3..Akak.. blog suya mmg ade dua la..satu blog berkarya bajet boleh jd puitis...satu blog harian.. tak tukar apa pun sebenarnya :p

Rai said...

alhamdulillah..murah rezeki hamza.. bestnya dapat hadiah digital frame.. kami pun da lama tengok..cengkonon nak beli..tapi dok postpone postpone..(dengan harapan ada orang nak hadiahkan..wakaka)

aah..tak suka jugak maskot olimpik tahun ni..macam jijik..

Kamalia said...

macam raksasa gorgon mata satu..hehe
mahal ye sony digital frame tu?xpenah tengok pulak regenya..
p/s;wiken ni pegi AKita ke?pitt n iryd nak singgah rumah..kalau join, mehla singgah ke teratak buruk kami..;))

Asrul "iLham" Sany said...

wah, untung ur love bagi hadiah :D

amirah said...

bestnya ken hamza dapat byk hadiahhh...

akak pun rasa x comel..huhu

senyumSOYA said...

hohoho..dpt adiah mahai`

mmg maskot tu x comey..mata stu..hohho..macam...err....

fiza said...

Rezeki mummy & baby ☺☺

فأيزنوريزا محمد ڨوزي said...

salam hye...follow my blog :)

Munnafendy said...

wow digital frame!! nak! haritu dh survey, tp rege bleh tahan....syok la hanis dpt free :)

Min Aina Ila Aina said...

Wah, bestnya ramai yg bagi hadiah kat baby baru ye. Setuju maskot olimpik itu tak ada daya penarik.

Fizah Ibrahim said...

Wahhh murahnya rezeki kak nis n cik abe hehe. rezeki ken hamza tuh.. ni raso nk nikoh cepat2 nih hehe :))

Chekgu Azrine said...

ada yg cakap maskot olimpik London macam DAJAL..huhu

Umie Naziera said...

dpt bayangkan Hamza peluk2 teddy bear tu nanty,hihi

Cikgu Ma said...

waaa...bestnya...hadiah pun ohsem...

Prettywrite said...

bestnya hamza dapat hadiah..
nt balik klate la mokcik wi adiah etek deh..tunggu hamza besar dulu la gitu gak..hehe

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah...bestnya dapat banyak hadiah...

kakchik@ella said...

Rezeki? Alhamdulillah.

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

wah!ken hamza dpt byk hadiah...untie vi je blm bagi nih ;).
hani-chan, nak ur home address kat sendai...vi nak terbangkan sesuatu buat ken hamza :)

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. murah rezeki hanis sekeluarga di bulan ramadhan.. akak pun dah lama teringinkan digital frame tu.. he..he.. tp belum kesampaian jgk.. hari tu dpt hadiah digital frame jg.. tp yg saiz passport aje.. jdnya tak puas tgk.. he..he..

Ijah EmoTemo said...

wah!! mmg rezeki sgt2 :)

aniswany said...

alhamdulillah..murah rezeki :)

Soo Hae Daa said...

Heheehh..mmg btol pon igt dh dpt nursery...tp rezki yg ni pon sgt2 best...murah rezki btol ken hamza nih...

kasihredha said...

murah rezeki Ken kan...Alhamdulillah

FnF Simple Life said...

Alhai...byknye hadiah Ken Hamza dapat... murah rezeki Hamza ;)

Farah Shamsudin said...

Alhamdulillah.. murah rezeki hanis.. rezeki ken hamza juge..:)

Nieda said...

rejeki rAmadan....
wau , bestnya dpt sony digital frame tu.akak pun suka

Nini D.. said...

Alhamdulillah..mmg rezeki :)

deena awanis said...

wuihhh..murah rezeki..

Noraim said...

meme hudoh pun maskot olimpik kali ni kak. hekhek.

reaeki hamza tanboh2 dale bule poso ni.

eh, kak abih pantang doh ko?

Teratak Hami said...

rezeki ken hamza dan rezeki maknya jugak :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails