Wednesday, January 16, 2013

Yuki chan, Yuki man...

Maaflah, update blog macam selow melow aje sekarang hikhik. Jiwa kurang tenang selagi tak siap tesis ni. Sedang bertungkus lumus. Kalau di Tohoku University ni ada 2 penilaian untuk phd. Maknanya dua pembentangan/viva. Bila dah lulus 1st viva baru boleh proceed menyiapkan dan menghantar tesis kemudian final viva. Setakat ni final viva belum ditentukan lagi. Berharap sangat semoga semuanya dipermudahkan, insya Allah.

Sebenarnya nak bercerita tentang anakanda tapi tiba-tiba hari ni rasa nak cerita yuki la pulak. Dua ke tiga kali yuki datang menjengah bumi Sendai ni patik tak sempat nak menyapa yuki, jeling-jeling aja. Tapi tiba2 hari Isnin lepas bangun pagi yuki turun dengan lebatnya. Kebetulan cuti umum. Tak boleh hantar Hamza ke rumah babysitter sebab hari ahad dan cuti umum memang babysitter tak akan terima. Terpaksa la buat kerja kat rumah sambil melayan anakanda yang dah banyak ragam sekarang ni (bila ntah nak story mory ragam Ken Hamza). Seharian yuki turun tak berhenti. Kami pun memang tak plan ke mana-mana. Nampak Hamza boring kat rumah saya bawa keluar depan pintu je... mak aihh yuki masih lebat lepas tu tang tu jugak yuki menerpa ke arah wajah kami berdua. Kelakar tengok muka Hamza masa ni. Tak sampai 5 minit pun saya dah masuk rumah. Dalam hati berkata... "Sadisnyaa tak merasa yuki pun tahun ni, teringin namun tak kesampaian, dek kesibukan. Dahla yuki yang last wuwuwu". Waktu tu patik gambarkan yang kesokannya yuki akan mula mencair dan tak gebus lagi.

Esoknya bangun macam biasa bersiap ke lab. Cinta hati cakap yuki turun lagi sikit2. Kat luar pun takde perubahan, belum cair lagi. Apa lagi patik teruslah capai kamera, haha takde keje lain kamu ni penulis oiii...
 
asyik2 gambar bumbung ni haha...

 
jom buat abc, masih lembut dan gebusss, sukaaaaa... alhamdulillah...

 
kira tebal la kat Sendai ni, sebab sendai bukan bandar yuki pun...

kadang lebat kadang tak kelihatan yuki chan ni...

dah lama my love tak bersenam paksa rela di musim fuyu ni hehe...

 
anakanda dan yuki... tengok sekeliling lepas tu senyum... Hamza tahu ke apo ko bondo yang putih2 tu?

Mama dan anakanda Ken Hamza... thank you my love sebab sudi ambil gambar hihi...

tiba-tiba rasa nak jadi macam muda2 dulu baring atas yuki haha... takpelah niat dibatalkan pengsan pulak jiran-jiran i nanti... melainkan kalau pergi bercuti kat kawasan bukit bolehlah nak buat aksi hindustan hey...

 
feeling dalam snow globe kembali menerpa diri ku ini... seperti waktu-waktu dulu...

yang ni pula gambar kat kampus, berhampiran bangunan patik, sempatlah snap sekeping dua... terpaksa curi-curi masa kalau tak entah bila berkesempatan lagi sebab yuki kat sendai ni tak menentu...

 masa ni balik lunch kat cafe. Entah siapa yang buat yuki man ni. Siap baby yuki kat atas kepala yuki man haha... patik minta my love ambilkan gambar, tapi dia tu kalau sibuk semua pun tak peduli huhu... dia ambil dari jarak jauh sebatu haha (yang si isteri pulak ngengada betul nak gambar duk sebelah abang yuki man), nasib baik terserempak entah siapa minta dia ambilkan gambar patik betul2 sebelah yuki man ... tak semena-mena "berkenelen" dengan pelajar master dari indonesia... tiba-tiba rasa janggal je nak bergambar haha, rasa lama sangat patik tak pegang kamera, dan berposing depan kamera (eceh!). Asyik ambil gambar anakanda je tapi tak nyempat2 nak share kat blog...

Yosh nak asmbung kerja... bersabarlah duhai hati... mo chotto ne Hani chan! ganbare! 


45 comments:

アヌム said...

comelnyee ken kun..bila laa dpt nak jumpa ken kun..eh kak hanis pun x penah jumpa lagi..huhuuuu..rinduu yuki jugakk..wuwuwu

Sekadar Coretan said...

Salam. wahhh cantiknya suasana masa yuki niii. Ken Hamza makin cerdik dan nampak perubahan semakin membesar setiap kali.

Cik Awin said...

haish...sonoknya...dapat rasa pegang yuki ;)

Nadiah Sidek said...

sini hari tu sekali je salji turun lebat. nak main sledding pun tak sempat-sempat. tunggu juga salji turunlebat lagi tapi takde pun..huhu..

amirah said...

syokkkk...memang wajib tangkap gambar!

mamawaiz said...

x sejuk ke hamza main salji..

Umie Naziera said...

lps ni main banjir dkt m'sia pulak,huhu

Kakzakie said...

Anakanda Hamza pun dah muka Jepun dah kakak tengok. Mesti Hamza hairan melihat tetiba keliling rumah semua putih.

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

tak sejuk ke tak pakai glove??

Mas Zull said...

assalamualaikum hanis...seronoknya dapat main salji kat sana ...;)

whitecappuccino said...

tebal yuki ni kan? rindu nk tengoh gmbr hamza bnyk2..semoga segalanya dipermudahksn untuk hanis n hubby...selamat bertesis hehe

Munnafendy said...

syoknya hamza! kecik2 dh main salji! huhu

Queen said...

rugila akalu tak ambil gambar ken hamza dgn yuki puas2..nanti tuela kenangan budak kecik tuduk jepon... =p

pastu share kat kawan sekolah die
walamakk..pemes jap..hahaha

Nazayiena Ayiena said...

Bestnya Ken Hamza pun dpt merasai pengalaman tgk yuki....

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Ya hampunnn ibunyer Hanis *tertiba kuaq loghat indon plak*
Lama benar x terjah sini
Cik Hana Sakura pun dah lama x nmpk byk kt LC khen
Semua busyyyy * apa yg ai bz tataw la*
Weols pun hari tu puas berhindustan bagai siap beroppa gangnam style lg hahaha..
Pp ken ok ekkk if not Kodomo always merah kt pp tu
Kakkoiiiiii ken ...hugs ketat2

Chekgu Azrine said...

good luck sis on ur final viva..

jeles sgt tgok org main yuki..huhu

FnF Simple Life said...

tebal juga yuki kt sendai hari isnin lepas...kami terperangkap dlm snow storm kt mt.fuji...

man yusoef said...

syoknya dah nak habis belajar, man je masih terkinja-kinja ni..huaaaa..haha

yuki tu boleh ke kita kumpul, pastu buat ABC? boleh ke? sebab takut macam ada pencemaran ke..hahaha #soalanserius

LuN@_aiDi said...

tebalnyer yuki kaknis,
macam nak berenang-renang jer..
biler ler Auckland city neh nak turun yuki selebat itewww! (jgn harap ler kan?) hihih
ken kun pun comei sgt!

p/s: biler final ViVa? all the best oke? =)

Cho Zila said...

patutlah sunyi sibuk sesangat rupanya.. takper nanti dah habis semuanyer bolehler share gambar hamza...
ooo yukitu salji yerk.. tapi nampakpun memang tebal bebenoler yerk... rajin orang yang buat yuki mantu...

*∽ IZAN ∽* said...

comeyynyer anakanda... gebu macam yuki jugakk!!!!

Ijah EmoTemo said...

semoga semuanya dipermudahkan sis! :D

comeinya hamza memandang sekeliling gituew! hiks :D

Hanamiko Sakura said...

tahun ni kak hanis dah nak balik mesia? wahh!! gambatte ne kak hanis :D dan selamat bermain dengan yuki sepuas-puasnya.. hehe

Nur-nba said...

Comelnya Ken.. Dah besar dah.. Lama tak singgah sini..

Im happy being alone said...

bestnyee...bile la nak dapat rasa pergi sana..huhu

sudipVSsenduk said...

ABC 1! jagung lebih ye :)

Anonymous said...

suka baca blog kehidupan warga kita di perantauan. semoga berjaya akak dan suami, serta kita semua rakyat Malaysia dimana-mana pun hoyeahh :D

from Cairo, Egypt

Yong Is My Name said...

Grrrr sejuksss nyee
Geram ngan Hamza! Comei wlpn separuh side elevation jer

Kak Mahh said...

Tahan ke Hamza dengan yuki tuuu

mrs kayrul said...

bestnya pegang yuki gebus2 tue...kita dulu selalu berangan2 yuki tue boleh wat abc....dah besar baru tau takleh makan la

Diayana Amirah said...

Comelnya Hamza. dah besar pun

Miss Nurun said...

bole mkn ke ais tu?

mariyana ana said...

Hai..kak hanis..apakhabo..ni yana fb kak ada tk..

mariyana ana said...

Kak hanis..lama tk dgr khabo..rindu hehehe

ishamizu said...

Tebalnya yuki! Hehe dpt jg ken keluarga bgmbar during snow ada lg tu..kesian mama dia busy ye, good luck ye Hanis! :)

Anonymous said...

rindu dengan KEN Hamza laa ~~~mynn

Cik Pulau said...

lamonyo xmari mlawat sini.. besar dh hamza.. huhuuh

Farah Shamsudin said...

dah besar dah hamzaa..
lame sangat tak jenguk sini dear..

babYpose said...

Salam, comelnya Hamza, bestnya main snow :)

babYpose said...

Salam, comelnya Hamza, bestnya main snow :)

Lisa Tjut Ali said...

wah sejuknya lihat salju. minus berapa cuaca kat sana. salam kenal

アヌム said...

k.hanis lamanyaa blog mnyepi.huhu

ARJUNA.Inc said...

nak tajuk thesis boleh?...hahaha..nak tiru cket...hehehe

si.ra said...

lama tak update blog? bz berjalan kan? hehehehe
sayalah yg dgn tak malunya menyapa hanis di eki Daiba tadi (selasa,19mac, ~9mlm). yoroshiku ne :)

Hasrina said...

wahhh bestnya salji huuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails