Sunday, August 5, 2012

Murahan...

Pernah baca entri Nota 1000 yen? Patik suka sangat shopping baju dengan harga 1000 yen ni, the cheapest one ok!
 agaknya apa ye 1000 yen ni, tak faham kanji tu tulis apa, baju reject ke, baju display ke... harga asal 4990 yen selepas tax 5%.

Ish first time ambil gambar sendiri dalam toi ni malu ok, tapi sebab dah penat2 pakai alang-alang sebelum tukar baju, snap la sekeping buat kenangan kut2 tak sempat nak melaram tengok tanabata nanti.

Al kisahnya tersilap tarikh tanabata. Beria dan bersusah payah pakai. Dah la tak ingat macam mana nak ikat obi kat pinggang tu. Last2 ingat jugak... pheww tapi comot sikit, lantak la janji ada rupa yukata hehe... Sekali bila lalu kat bandar tu belum letak lagi perhiasan tanabata tu owhh patik kachiwa. Lepas tu my love singgah stesyen minyak untuk basuh kereta. Malas nak pakai yukata lama2 terus ke toi untuk tukar. Takpe ada masa nak ajak geng lain. Baru la tak janggal seorang diri beryukata dengan memakai tudung.

Mesti ada yang pelik terutamanya yang baru di sini, kenapa yukata dan bukan kimono. Rupanya macam kimono je tapi namanya yukata sebab dipakai pada musim panas dan juga material cotton yang digunakan. Kimono kain dia lain sikit. Memori saya berkimono boleh baca DI SINI.


29 comments:

Hani Shaklee said...

amboiiii..cepatnyer ibu baru ni selim..hehe..cantik la baju tu.

me suya said...

comey la kak nis.. wana pink gitu... Saiz ken hamza ado dok?

Chekgu Azrine said...

ooo..ada pakaian ala kimono utk.musim panas erk..chomel je sis..

whitecappuccino said...

ooo...itu ke bezanya?

Anisa Hang Tuah said...

ouhh ini rupanya yukata

ingatkan japan ade kimono jee =)

Anonymous said...

Salam
saye terjumpe blog ni.
saye baru je duduk area miyagi ni x smpai 4 bulan
kalau x keberatan boleh x bg address fb?
-linn-

happyichigo♥ said...

SWEETNYEEE HANIS!

Noraim said...

kak hanis xnapok bezo pun. supo tulo jah badan. huhu.

qasehraihan said...

hahahaha...xphm bahasa ituuuu..haha

Nieda said...

tak tahu pun kalau hanis tak bg tau. nmpk mcm kimono aja

Nur-nba said...

Belajar vocab baru.. Yukata.. hehe.. Cantik yukata yg Hanis pakai tu..

Maira Anjami said...

bestnye yukata 1000yen je~
シワ有りの為=shiwa ari no tame=sebab ada kedut..

FnF Simple Life said...

alahai suka sgt tengok gambo hanis pakai kimono... saya pun teringin nak pakai yukata... tapi tkde geng laaa... adk2 asal summer je final exam pastu balik Msia... dtg jepon je dah masuk winter... tahun ni last... tak senpat nak beryukata le jawab nye

ijayuji said...

Salam hanis! alahaiiii... kita tak pernah pakai yukata lagi :D ada 2 pasang tp segan nak pakai :D kimono mmg jgn harap lerr sbb takaiiiiii! yukata ni pun MIL yg belikan hihihi...

Asrul "iLham" Sany said...

ooo ada beza rupanya...

maszull said...

assalamualaikum hanis...cantik nyer baju tu..;)

lavenderlover said...

cantik la akak pakai kimono..hehe..

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

hani-chan minum green tea ke? ;)
badan dah kembali slim...:)

AzuraFazil DIN said...

hheheheh sempat snap2 dlm toi ye...

cute je pakai bj gitu .. tingin jgk nk merasa ..

oooo kalau kimono tu sure tuk musim sejuk kan

LuN@_aiDi said...

musim panas yea skng kat sana?
beryukata ker lab dops?.. hihihi

Alin Marlini said...

1000 yen bersamaan brp RM?

Salam Perkenalan & Ramadhan dr Epilog Syurga Cintaku

kak mah said...

Janji ada juga gambar yang boleh dibuat kenang-kenangan.

Queen said...

alo..comel =p

Farah Shamsudin said...

ehh? dah selim.. waaa.. ape rahsia? cepat sangat nih..

teratak hati said...

Oh yukata ye..bestnya mcm2 blh cuba kat negara org..

Kazman / Sue said...

selalu dengar kimono aje... yukata tak pernah dengar... macam tu rupanya yee... hee ..cantik2x..

Hanis MY said...

Linn sori lambat bg fb linn nnti hanis add jgn risau komen linn nnti hanis tak approve kat entry salam perkenalan

Kamalia said...

ai takde yukata pum..huhu..
eh,hari tu waktu hanabi tak nampak pum gambar hanis?tak join diorg ke..

Anonymous said...

Terima kasih kak hanis! Yoroshiku Onegaishimasu! -Linn-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails