Saturday, August 4, 2012

Naka ni...

Masih ingat lagi entri Lupicia Tea? Baru ada masa aka teringat untuk membuka pemberian my labmates F-san dan C-chan.
Naka = inside / dalam
ni = particle/article untuk menyatakan contohnya "di" dalam kalau salah ampunnn sebab tak habis belajar bab particle ni (alasan)

rupanya memang set khas untuk orang bersalin. Mereka minum teh rupanya lepas bersalin. Tak tahu sejauh mana keberkesanan set ini sebab lepas pantang baru buka :)

 hello baby = rose tea, kiwi dan strawberry dry fruit, congratulations congratulations = gold leaf tea, sudu khas untuk sukatan serbuk teh yang diberi, dan gula untuk diminum bersama darjeeling tea, kalau guna untuk teh lain tak sesuai ke? tak ada darjeeling tea pula kat rumah ni...

Biasa minum teh uncang boh/lipton, green tea dan earl grey, teh lain perasa lain tak pernah minum pula. Unik juga hadiah ni i likee... tiba2 teringin nak ke ladang teh cameron highland jakun tak pernah jejak kaki ke sana huhu...


10 comments:

Hani Shaklee said...

comelnyerr..dapat present lagi tuu,,hehe,,sila la minum teh itu..

Nuwairani Ismail said...

tak pernah lagi jumpa set tea mcm ni. comel2 bekasnya

ijayuji said...

Salam hanis! Bagun sahur ya? :D org kat bangkok belom tido lg ehehe.... Kita tak tahu pun derang ni lepas bersalin minum tea, MIL masa jg kita pun takde bgtau pantang itu ini atau kena mkn itu ini janji makan yg sihat2, org jrpun ni tak kesah sgt kot kan :D

Azian Elias said...

cantiknya.. suka akak tengok..

happyichigo♥ said...

hanis darling,
cantiknya set hadiah untuk mama sedang berpantang...wah, dira tengok gambar gift hanis ni dira sendiri tersenyum sebab cantik dan sweet yang sangat!

hanis balik malaysia bawa family ke cameron highland tau...memang best!

Soo Hae Daa said...

Comelnye dpt present cenggitu..Bestnya..heheheh

Xpe..nnt leh p CH bwk hamza...

qasehraihan said...

cantek betul hana botol2nya tu..hehe

Chekgu Azrine said...

nampak mcm mahal je benda2 tu.. tak sangka orang jepun pun pandai bagi present set berpantang..:-)

Umie Naziera said...

syg pulak nk bukak bila tngok comels comels gituu

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

vi suka nengok set kotak tea tu...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails