Friday, August 5, 2011

Yuujyo no taki...

Baru aje habis perbincangan, lepas ni bergegas pula analisis data di kampus lain, kemudian balik semula ke sini sebab ada seminar jam 4 pm... owh... hari Jumaat hari paling busy di dunia huhu... sebelum anda semua "windu" kat i (dush!) baik update laju2...

Kunjungan ke taki/otaki suatu masa dahulu di Nametsu Otaki, kami tak mandi manda... Kunjungan kali ini di taki berbeza pun tak mandi. Macam mana nak mandi, taki ni kena panjat2 sikit dan keadaan taki tu macam tak sesuai untuk berendam, tambahan pula saya dan en suami kesuntukan masa waktu ituebab dia ada meeting (meeting on Sunday ok!). Bagi yang pernah baca kunjungan "S.C" Sendai ke Tazawaki, Akita... inilah tempat terakhir yang kami singgah sebelum pulang.

Makcik pemilik cottage tu bawa kami lihat taki. Beria dia cerita ada taki berdekatan dengan cottage tersebut. Memang dekat, dengan kereta tak sampai 5 minit. 
IMG_5472-tile
keluar aje simpang cottage, terus, turun bukit dan nampak papan tanda ni... lalu jalan berbatu kemudian sampailah kami ke taki tersebut.. kena jalan sikit lalu trek yang sedia ada, macam treking dalam mini hutan gitu, eh boleh pulak mini ye hehe... gambar kedua masa lintas jambatan, manakala gambar ketiga pandangan tepi sebelah kanan masa jalan ikut trek tu... (alamak macam pening dengan ayat sendiri). My love, Akmal dan cheeky Gen-kun!
IMG_5497
inilah dia Yuujyo no taki, Ab cakap air terjun persahabatan :))
IMG_5501
masa nak ambil gambar berlatar belakangkan taki ni, cinta hati suruh panjat dan pergi jauh sikit, adehh penat patik taupanjat batu2 tu semua...huhu... nasib tak cedera (eceh, gedik!) dah tu kecik setoet aje saya dalam gambar tu hehe... besar kan taki tu... tiba2 rasa macam masuk hutan amazon la pulak, tinggi betul khayalan ye... sila pengsan!
IMG_5509
aishiteru!
IMG_5517
Saya dan sendai besties with lovely Ai-chan... Its time to go home, yang lain meneruskan aktiviti bergambar dan singgah di bandar lain dalam perjalanan pulang, sedih tak dapat ikut sama...
IMG_5542
entah berapa terowong yang kami perlu lalui...baru aje keluar terowong, depan tu aje dah ada terowong lagi hehe... lama2 saya macam suka pulak dengan fesyen jambatan macam gambar atas tu...
IMG_5541
i see trees are greeennn... what a wonderful world... o yeahh... (mesti boleh teka lagu apa, kan? intro lepas tu terus ending haha..ampunnn) walau di mana jua sekalipun kalau ada nature view pasti saya rasa wonderful... dah lama simpan angan2 nak pergi pulau2 di malaysia, satu pun belum jejak huk2 kachiwaa...

p/s: back to work... ganbatte to me! yosh!

40 comments:

nur easy said...

subhanallah.. cantik betul ;)

amirah said...

eee...cantiknya gambar2 ni hanis..ai jeles ok..aik, pulau langkawi pernah pegi tak?

JIJI YU said...

lawanyooo

ijayuji said...

Salam hanis!! wwwoooooo..kireiiiii!!!! dah terbygkan kalau berendam kat situ betapa sejukkkkkkkkkkknyer air dia tuuu! o yeaaaaa mmg lah suke tgk jalan2 kat jepun ni byk terowong sbb bukit2 kan, kat nagano pun byk terowong sbb suasanyer bukit bukau..

Irma A.Wahid said...

uish sukenye tgok gambar kat sne..bilelah saya berpeluang ke sana ye?~~~ hehehe

Aida said...

hanis, jeles okeh .. kenapa mereka semer kreatif sangat ??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Owh d mana harus ai terjah taki kt cini
Semua jauh bonar uwaaaa

P/s:: ai suker umbrella merah tu...ciri jepon betul (^_^o)

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHHH menarik nye kehijauan kt sanun nunnn ... syok kan, nmpak cm pokok2 tu ijau betui ...fresh sgt

yatie chomeyl said...

bakpo x ikut ore lain smbung derat lepas tu?

dwaty said...

canteknya... tak leh mandi ker dekat air terjun tu???

Chekgu Azrine said...

Cantiknya sendai ye.. teringin nak pegi Jepun.. ada sepupu dok Miyagi, husband dia wat PHD kat sana..

Diana @ bilakukatacinta said...

taki tu air terjun ke..??... cantek kan? different topografi dr malaysia..different view...sgt2 menarik...suke...

ui..sempat gak berposing ngan payung jepun tuh...??

kyo_9 said...

pulau pinang pon x pernah g ke kak? ;p

farah fauzi said...

hanis...cantiknyer..jeles i...gi sabah hari tuh farah gi pulau sapi..cantik jugak...i pun suka pulau2...tapi selalu tak leh pergi...huhu...jgn kachiwa k..kita minum dulu..

Cik Sara said...

nice..sooooo beautiful

Ct Arina said...

wooooo sumpah cantik air terjun tu! bestnye klu dapat mandiiiii >_<

oh, comelnye puan hanis yg berflat biru tu. hugs! ;D

kayrul-shah said...

cantiknya air terjun tue..kalau dapat mandi mesti terbaik la

LuN@_aiDi said...

kak hanis, sy suke sangat sangat dengan taki aka air terjun neh!!
klu jumpe pasti rse nk mandi..hihihi

senyumSOYA said...

jom kak hanis kito jale2 klate.. hehehe..

tapi kwn2 saya semua ckp view sana superb.. subhanallah~ teringin nk p sana..^^~

mzhany said...

hana, nanti ceritakan puasa kt sana eh eh...

アヌム ちゃん said...

aa tgh puasa plus panas2 ni, rasa nak terjun dlm taki tu.hahaa

Hanis Azla said...

ganbate hanis.. Subhanallah.. sungguh akak terpesona melihat gamabr2 tu.. sgt hijau, sgt damai dan terlalu indah.. enviroment hijau2 mcm ni mmg buat hati rasa tenang kan..

H.J said...

serius..jeles..haha

kasihredha said...

cantikssss
beta tengah koya berada di sana bersama tuan teri...ohhh hanya koya semata2...huhu

Farah Shamsudin said...

Subhanallah!! sangat cantikkk!

Umie said...

mcm taki kat Nikko tu kan, mmg cantik sebab orang tak mandi kat situ..so, mmg terpelihara lah...;-)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

hanis..bez nye scenery kat kwsn tu..oh ya!dijangka saya akan beraya haji di Jepun nanti..blm tau kat lokasi mana..sama ada kat numazu atau tokyo..hubby ckp, numazu tak de apa2 sgt..kat tokyo nanti baru hubby ajak jalan sakan..hadoi..can't wait for it =0).

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

hanis study apa kat sana? =0).

amilinhussin said...

cantik... msti air dia lg sjuk dr m'sia pny 2

Juwita Jamaludin said...

wow.. hanis cantik2.. suka pic2 tu... bestnya jalan2..:)

Afikah Aziz said...

oloh kak..dekki weh soko buleh g tepat come..bilo la ika buleh g ni..dale mesia pun belum tentu g ag ni hehe

Ct Arina said...

betulll bestkan kalau dapat gather same2! pastu buli cik man. beliau kan malu2 kucen gitu. dalam blog je nampak rock. huhaha ;D

wida said...

canteknya...
smpai hati cinta hati kamu suruh panjat batu2 tu..hehe

anismelon said...

cantik la kak..pic akak banyak cantik cantik..tenang je tengoknye..hehe

cik pulau said...

kagumnya....jelezz..^^

A.s.t.i.n.a said...

walau di mana sekalipun, tetap indah bersama aishiteru tershiteru.. herher... anissssss selamat berpuasa.. lama sis tidak menjenguk, sis kan puasa.. ( alasan ni adalah selamat)

siti kektus said...

kumpul duit nak p hepun lah. hihi
*jeles sikit*

nashays said...

sukanya tgk picca yg last tu..sejuk mata memandang..lelagi kalau dha seharian mengadap monitor komputer

abglan said...

ooooO jangan makan kentucky... puasa.. hait! hait!

d_LA said...

Ya Allah cantiknyeeee....supo dale khayale pulok dla tgk, dale hute gini..bestnyo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails